Kulturoznawca
Blogger.Klub Nyahahaa!
Dołączył/a: 06 Sie 2013 Posty: 64 Miasto: Barlinek
|
Wysłany:
2013-10-06, 13:09 [Szablon WebDepot] ikony społecznościowe, tło bloga, kategor
|
|
|
Więc znalazłem sobie bardzo fajny odpowiadający mi szablon, ale jako że kodowanie (łagodnie mówiąc) nie jest moją mocną stroną zwracam się do Was o pomoc w jego edycji. Zatem:
- pierwszym co mi wpadło do głowy była oczywiście edycja linków do serwisów społecznościowych (Facebook, Twitter, G+ itp.). Dodam że nie testowałem jeszcze nic na blogu właściwym, póki co działam na tak zwanym "blogu testowym" więc z linkami może nie będzie tak źle jak myślę. Po prostu zależy mi aby zachować styl szablony zamiast wklejać własne gadżety. Plus jeszcze chciałbym usunąć przycisk Facebooka z prawej strony bo dwa są mi niepotrzebne.
- tło, nie mam zielonego pojęcia jak zmienić tło. Byłoby fajnie gdyby dało się zachować specyficzny filtr na nie nałożony.
- ostatnia rzecz to ogarnięcie wysuwanych kategorii na górze strony plus zmiana "Search on site" na polski odpowiednik.
To tyle, za wszelką pomoc z góry dziękuję!
EDIT: Dobra do większości spraw doszedłem sam, ale byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi jak zmienić kolor tła postów i gadżetów plus wymiary obrazków otwierających.
|
______________________________________________________ Nie wchodź! Możesz doznać szoku! Wpaść w zakłopotanie i nie wiedzieć co czytać!
http://zkulturybezcenzury.blogspot.com/ |
|