Chyba by brakło forum na napisanie wszystkiego czego słucham. Tak ogólnie to muzyki z całego świata. Szukam czegoś poza tym co możemy usłyszeć w radiu lub tv. Obecnie najbardziej lubię muzykę skandynawską, koreańską i niemiecką. Jeśli chodzi o gatunki to nie zwracam na to uwagi.
Wszystko kręci się koło muzyki, która ma w sobie melodię - od rocka progresywnego tego tam z ubiegłego wieku, dzisiejsze próby jego uzdrowienia po...piosenkę poetycką. Kto kocha muzykę jest szczęśliwy.
Taak... Muzyka. Nawet Dumbledore powiedział, że "to magia silniejsza od wszystkiego, co my tu robimy"
Nie ograniczam się - głównie r'n'b, często pop, rap z reguły amerykański, rock, muzyka alternatywna, metal, soul, neo soul, klasyka (Bach, Mozart), muzyka filmowa...
Jestem trochę ograniczona w tej kwestii, bo mam swoje 3 ulubione gatunki (klasyczny rock, metal i grunge), których uparcie się trzymam i rzadko kiedy dopuszczam do siebie coś innego. Są jednak wyjątki, bo o ile nie cierpię elektronicznych dźwięków pod żadną postacią to z przyjemnością zrobiłam wyjątek dla Depeche Mode, a z popu chętnie wsłuchuję się w MJ i Duran Duran.
Wysłany:
2013-12-25, 12:40Re: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno
Ja jestem mieszanką. Wszystko w jednym, więc jeśli ktoś spyta "Rock czy rap, regge?" to nigdy nie wiem co odpowiedzieć, wiec mowie,że wszystko po trochu. Nie ograniczam się do jednego stylu.
Imię: Kamil
Dołączył/a: 03 Sie 2013 Posty: 34 Miasto: Łódź
Wysłany:
2013-12-28, 19:53
Ciężko wybrać, tutaj dużo zależy od nastroju.
Najczęściej słucham rocka, muzyki elektronicznej, inidie, house'u i rapu. Czasami dopadnie mnie chęć załączenia nawet muzyki klasycznej!
=> hip-hop, rap itp. : OSTR !, wwo, paktofonika, Łona, Lilu, Trzeci wymiar, Kasta, Małolat, Pezet, Tede, Ten typ Mes, Fisz (ale to nie do konca sie tu zalicza
A z innych, to jeszcze mam słabość do ballad, przy którym można popłakać. Często, gdy coś robię, puszczam sobie różne popowe piosenki (ale nie jakieś bibery, one directiony czy lady gagi). Uwielbiam polskie zespoły (happysad, akurat, coma, myslovitz itp) oraz ostatnio moimi ulubionymi wykonawcami są:
- Mela Koteluk (bardzo ciekawe teksty, głos piękny i subtelny),
- Tom Odell (szczególnie "another love", kocham to!),
- Linkin Park ("Lost in the echo" <- polecam).
Na rowerze często słucham:
- Slipknot,
- Linkin Park,
- Green Day,
- Bisz,
- Korn,
- Three Days Grece,
- Arctic Monkeys,
- Skillet,
- SOAD.
Uważam, że muzyka jest zbyt piękna, by ograniczać się do jednego gatunku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).