Imię: Daniel
Dołączył/a: 07 Lut 2014 Posty: 34 Miasto: Glasgow
Wysłany:
2014-03-09, 00:28
Mam Androida i nie jestem z tego systemu jakoś w 100% zadowolony.
iOS ma zdecydowanie najlepsze wyniki, bo pomimo tego, że telefony są słabsze, to wszystko z iOS działa szybciej, bo tylko i wyłącznie Apple ma na niego wpływ. Aplikacji też jest pełno i większość dalej wychodzi najpierw na AppStore a potem na Google Play.
Mój następny telefon, mam nadzieje, że będzie na iOSie, tablet nigdy mnie jeszcze nie zawiódł, a nowy telefon na Android-OS już tak.
______________________________________________________ Zapraszam do czytania! Blog mlodego emigranta w Szkocji.
http://mdst-life.blogspot.com
piotr-ek2408 Blogger.Klub
Dołączył/a: 16 Maj 2014 Posty: 16 Miasto: Polska
Wysłany:
2014-05-18, 16:16
Ja polecam zdecydowanie Androida. Przez ostatnie lata bardzo si rozwinął. Nie jest to już system plujący błędami, jak kiedyś, ale porządny i w dodatku darmowy OS.
Używałem (próbowałem raczej używać) Lumii z WP. Tragedia, od teraz jestem na Androidzie i nie narzekam. Wszystko śmiga jak potrzeba, można powiedzieć, że zaciera się granica między telefonem a komputerem
______________________________________________________ Gdy Twoje trzecie oko ma zeza
Wersja 3.0 będzie obsługiwać jedynie duże ekrany (chyba od 800x480 w górę, ale mogę się mylić)
Sierpień 2012: Samsung Galaxy SIII ma 1280x720, Galaxy Note 1280x800.
Ależ ta technika panie idzie do przodu.
Marzec 2013, Samsung właśnie zaprezentował Galaxy S IV z ekranem 5 i rozdzielczością 1920x1080. Komentarz dośpiewajcie sobie sami.
Kolejna odsłona serialu pt. "Kto ma większego?".
Wrzesień 2014. Samsung Galaxy S5 - 5,1 cala i 1920x1080, Samsung Galaxy Note 4 - 5,7 cala i 2560x1440, LG G3 - 5,5 cala i 2560x1440.
Granice rozsądku już dawno zostały zadeptane i nawet nie próbuję strzelać, co będzie działo się dalej w kwestii wielkości ekranu. Bardziej zastanawia mnie, czy producenci dalej będą pakować jeszcze mniejsze piksele, bo tu już kłaniają się możliwości ludzkiego oka. Na tak małym ekranie różnica między 2560x1440 a czymkolwiek większym będzie coraz trudniejsza do wypatrzenia. No i niestety, wielkie ekrany z małymi pikselami wymagają porządnego zasilania, co nadal jest tematem jak dla mnie nierozwiązanym - zaś sami producenci podchodzą do niego od d... strony, chwaląc sie np. krótszym czasem ładowania połowy baterii.
Jak mój SGS3 się rozleci na amen, wracam do Windows Phone. Albo wreszcie spróbuję Blackberry z klawiaturą.
Mój następny komentarz w 2015 r.
Ostatnio zmieniony przez Lukem 2014-09-05, 15:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).