Trudno mi powiedzieć jakich blogów nie lubię...raczej skłaniam się do napisania jakich nie odwiedzam, a są to blogi sportowe, z recenzjami książek i filmów, pisanych przez nastolatki, niektóre kosmetyczne mnie odrzucają i te o modzie, gdzie mody tak naprawdę brak, a i jakoś kulinarne mnie nie łapią za serce.
wilczi91 Blogger.Klub
Wysłany:
2014-02-26, 17:32
Ja zauważyłam, że ostatnio nie lubię blogów monotematycznych, czyli jak ktoś pisze tylko o modzie, o filmach czy kosmetykach. Lubie takie gdzie tematyka jest trochę zróżnicowana, oczywiście bez przesady z tym zróżnicowaniem
Pseudo mody prezentowanej przez pedałów w rurkach czy tam jutuberów, niestety nie znam się, dla których jeden z ciekawszysch projektantów to schleswig holstein. Jak ja nienawidzę tej całej bandy pustych nastolatków i starszych nastolatków, którzy nie potrafią wziąć się za robotę.
Ja o dziwo mam kilka blogów, na które zaglądam, mimo że ich... nie lubię. Taki ze mnie obserwator. Obecnie jestem zaintrygowana tym, że blogi, które z rzadka podrzucają mi łakomy kąsek, który by mnie porwał, są tak bardzo popularne. Jestem po prostu ciekawa, chociaż wiem, że to mi minie (już mija ).
Jak po samym swoim blogrollu widzę, mam tam taką mieszaninę tematyczną, że nie mam co pisać o lubieniu czy nielubieniu czegokolwiek. Dobrze prowadzony (co jest subiektywne) blog o jelicie też może porwać .
GoodByAccident [Usunięty]
Wysłany:
2014-03-01, 14:13
najbardziej to chyba takich gdzie aż bije po oczach, że został stworzony do robienia wielkiej kasy np. umieszczeni obserwatorzy pod nagłówkiem.... nie czytam, ale jeśli są zwolennicy to nie krytykuję. Ja nie lubię.
Po pierwsze: blogi-pamiętniki. No nie zdzierżę, nie obchodzi mnie życie obcych osób, a o tym, co się dzieje u znajomych, wolę rozmawiać przy okazji spotkania. Wyjątek: Chustka! Pamiętnik, bo jak nazwać bloga, na którym czytamy zmagania z chorobą nowotworową, ale Asia pisała tak wciągająco, biło od niej takie ciepło, że nie dało się tego nie czytać.
Po drugie: blogi bez określonej tematyki, czyli: dzisiaj skrobnę coś o swoim życiu, jutro wrzucę materiał o zdrowym żarciu, a pojutrze wypowiem się o tym, czy istnieje przyjaźń damsko-męska. Szlag mnie trafia, jak widzę coś takiego.
Po trzecie: blogi o technologiach, sprzętach i tak dalej. Nie leży to w kręgu moich zainteresowań.
Po czwarte: blogi, na których główna treść to... fotografie. Dobra, fajnie sobie pooglądać zdjęcia, sama raczej stronię od blogów, gdzie w poście nie ma grafiki, ale bez przesady - dla mnie musi być i to, i to.
Po piąte: blogi parentingowe. Z dziećmi mam do czynienia tyle, ile, za przeproszeniem, Stevie Wonder ze wzrokiem. Ponadto: ja dzieciaków nie cierpię, więc tym bardziej nie mam ochoty czytać o ich kupach, wymiotach czy pierwszych dniach w żłobku/przedszkolu/szkole/na Marsie.
Nie czytam też blogów o zarabianiu na blogach.
Jeśli chodzi o blogi za którymi nie przepadam, to bardzo nie lubie w zasadzie blogów o "niczym" i osobiście nie przepadam za blogami kulinarnymi ... to powinny być vlogi
Nie zaglądam na modowe, a szczególnie nie lubię dziecięcomodowych. Na kosmetyczne czy włosowe zaglądam tylko do specjalistek, które pokazują nietypowe sposoby czy rozszyfrowują składy. Pamiętniki totalnie mnie nie interesują pamiętniki.
Nie zaglądam też na parentingowe o niczym, o kupach i wymiotach
I unikam bardzo skomercjalizowanych, gdzie na 5 postów trzy są sponsorowane
______________________________________________________ gagatkowoagatowo.blogspot.com - blog parentingowo-pedagogiczno-czytelniczy
osobiście nie przepadam za blogami kulinarnymi ... to powinny być vlogi
why?
Jeśli ktoś precyzyjnie opisze przepis to chyba każdy wykazujący chociaż odrobinę chęci będzie w stanie wykonać dany przepis. Zawsze zostaje jeszcze opcja dopytania blogera jeśli będzie jakiś problem.
NagorszyBlog WordPress.Klub
Wysłany:
2014-03-23, 15:52
Ja również nie przepadam za modowymi. Jeżeli już chcę się nauczyć czegoś nowego w kwestii dbania o cerę/makijażu itp. to preferuję vlogi.
Nie lubię blogów prowadzonych przez PSEUDO szafiarki. Które kupują rzeczy i wrzucają z podpisem w stylu Patrzcie i podziwiajcie i nazywają sie przy tym szafiarkami czy modowymi blogerkami . Co nie oznacza że skreślam szafiarki, jeśli robią to dobrze i widać że znają się na tym to z chęcią systematycznie zaglądam na takie blogi.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).