NagorszyBlog WordPress.Klub
Wysłany:
2014-03-23, 15:56
Szablon mnie akurat interesuje najmniej. Chyba, że jest w takiej kolorystyce, że oczy bolą, to wychodzę - po co mam się męczyć Zawsze czytam ostatni post, jeśli mnie zainteresuje styl pisania, to brnę dalej.
Zawsze na pierwszymi miejscu jest szablon. Z blogiem jest jak z sprawami damsko-męskimi, można mówić, że wygląd nie jest ważny, ale prawda jest trochę inna.
Jak blog jest brzydki i nieprofesjonalny na pierwszy rzut oka, to najpewniej już nigdy się na nim nie pojawię. Wyjątkiem są blogi, które nadrabiają treścią, ale raczej to się nie zdarza, by genialny redaktor miał słaby szablon.
Ja zwracam uwagę na pewno na ilość i estetykę. Jeśli jest multum gifów i jeszcze więcej pasków paseczków dodatków, odrzuca mnie to, mimo to czytam z ciekawości jeden czy dwa posty. Ale najczęściej bywa tak że ilością udziwnień nadrabiają luki w treści. Przy prowadzeniu blogów jest jak w życiu. Co za dużo to nie zdrowo.
Ja głównie na treść, ale ciekawy wygląd na pewno mnie zachęca do dłuższego przeglądania bloga. Szczególnie dobrej jakości zdjęcia, strasznie ubolewam, że z braku aparatu nie mogę do siebie takich wrzucać
Wiek: 29 Dołączył/a: 26 Mar 2014 Posty: 54 Miasto: Poznań
Wysłany:
2014-04-20, 22:16
Wygląd bloga (przejrzystość) oraz wpisy. Czy są dobre, mają sens i ogólnie nie są jakimś dziwnym losowym postem a takim faktycznie ciekawym.
Ejkarola Blogger.Klub
Wysłany:
2014-05-07, 20:48
Na wygląd. Jeśli zobaczę jakiś kolorowy szablon z rażącą czcionką i małymi, albo po prostu brzydkimi zdjęciami, to rzadko zostaję dłużej żeby zapoznać się z treścią
Tak jak większość, wpierw zwracam uwagę na wygląd, ale mimo wszystko zawsze patrzę na treść. Często mi się zdarzyło, że blog miał całkiem ładną szatę graficzną, ale prowadziła go osoba, która nawet nie potrafiła porządnie czegoś napisać.
Wysłany:
2014-09-19, 20:46Wszystko zależy od czytelnika
Zależy na co patrzą twoi czytelnicy. Grafika moim zdaniem jest bardzo ważna. Blog powinien być przejrzysty, bez migających bajerów, kolory odpowiednio dobrane bo nie wszystkie ze sobą współpracują. ( Można skorzystać z coolera ) Oprócz tego ładne zdjęcia. Dobrze przygotowane teksty.
No ale nie da się, żeby było idealnie. Zawsze coś komuś się nie spodoba Wszystko jest kwestią gustu. Można zawsze zrobić ankietę i poprosić o wypełnienie co się podoba a co nie
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).