Po pierwsze, to jestem kobietą, po drugie pisałam, że boję się, że pochowają mnie żywcem(historie o tym, że ktoś się budzi po śmierci/na własnym pogrzebie/ że źle sprawdzony zgon etc liczne). Nie znasz takiego wyrażenia? bibliotekarz w nicku zobowiązuje
Ale gdzie ja napisałam o świadomym? Zdarzają się historie, takie jak już wspomniałam- budzenie się na pogrzebie(i zawał całej reszty ;p), w worku na zwłoki(to podobno już w ogóle nie takie strasznie rzadkie) etc etc. Zresztą kto powiedział, że fobie mogą być logiczne Grunt, że przez moją ktoś dostanie moje narządy
adambibliotekarz
Imię: Adam
Dołączył/a: 03 Kwi 2014 Posty: 55 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2014-04-08, 09:29
Masz rację, fobie nigdy nie są logiczne.
[ Dodano: 2014-04-08, 10:33 ]
A to, że ktoś dostanie część mojego ja, nawet gdyby to była część cielesno-organiczna, to jednak odpowiedzialność. Nie pijmy, nie palmy, żyjmy zdrowo jak się da. A da się, tylko jest duży problem: wątroba i lekarstwa. Moja już robi "a kuku", wysiada, a to przez własnie lekarstwa
Brrrr... ale się tu mrocznie zrobiło...
Ja swoje bym udostępniła i muszę to zaraz powiedzieć mężowi, ale gdyby chodziło o bliską mi osobę to przyznam szczerze, że nie umiałabym podjąć decyzji, chyba, że faktycznie najpierw byłaby rozmowa i każdy by się wypowiedział na ten temat. Mam nadzieję, że nie będę musiała nigdy takiej decyzji nie podejmować...
Ja także nie mam nic do tych, którzy z jakiś tam względów sami nie chcieliby oddać swoich narządów. Temu towarzyszy wiele myśli i rozterek, nie każdego na to by było stać i to też trzeba uszanować.
Temat niby prosty, niby odpowiedź się sama nasuwa, ale jednak... są wątpliwości.
______________________________________________________ Mamspired- parentingowy blog lifestyle.
Dla mnie to jest oczywistość, że oddałbym tzn. chciałbym żeby zabrali moje organy po śmierci, bo już do niczego mi się nie przydadzą. W ziemi i tak zjadłyby je jakieś robale, a gdy zabiorą je do jakiegoś przeszczepu to przynajmniej uratują komuś życie.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).