Dla mnie to obojętne i tak też zagłosowałem. Po śmierci raczej już mi na niczym nie będzie zależało, umrą wszystkie odczucia, dobro i zło przestanie mieć jakiekolwiek znaczenie, także... szczerze jest mi to obojętne
Oddałabym. Taka forma recyklingu A tak poważnie, chcę zostać skremowana (i przy dzisiejszym "obłożeniu" na cmentarzach, gdy nie powstaje wystarczająco dużo nowych, pewnie będę musiała zostać). Warto by było coś z tego wyciągnąć i być może kogoś uratować, zanim zamienię się w proch.
Zdecydowanie tak. Ja już ich nie będę potrzebować, więc jeżeli komuś mogą uratować życie to nawet nie mam się nad czym zastanawiać.
elizavetka Blogger.Klub
Wysłany:
2014-03-02, 12:54
Zwrócę uwagę, że sama nazwa wątku jest głupia i nielogiczna - czy oddałabyś organy po śmierci? Nie, nie miałabym już takiej możliwości I nikt by nas już nie mógł zapytać Dlatego bardzo ważne, aby nasi bliscy wiedzieli czego my byśmy chcieli. Nawet, jeśli my jesteśmy za oddawaniem organów, nasza rodzina może mieć odmienne poglądy. Zatroszczmy się teraz o poinformowanie ich!
Jak mnie już nie będzie organy nie będą mi potrzebne, zwłaszcza w puszce. Jeśli mogę przyczynić się do uratowania kogoś, do tego by żył i cieszył się życiem to z całą przyjemnością bym pomogła i oddała.
Odnoszę wrażenie, że po śmierci organy nie będą mi już potrzebne. Oddaję bez wahania. Zakładam oczywiście, że nikomu nie przyjdzie do głowy uśmiercić mnie w celu ich pozyskania ;P
______________________________________________________ Ktoś zupełnie przypadkowy, kto dzieli się swoimi refleksjami ze światem za pomocą bloga, pisze krótkie opowiadania, a czasem nawet wiersze. Później wychodzi przed szereg i czyta je głośno by poczuć się żywym.
adambibliotekarz
Imię: Adam
Dołączył/a: 03 Kwi 2014 Posty: 55 Miasto: Warszawa
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).