ja mam i włosy i paznokcie genetycznie słabe. Jednak, co tyczy się paznokci nawet na najbardziej cienkie i łamliwe są doskonałe sposoby - mianowicie kapsułki KAPIWIT A+E. Ale nie łykac ich (bo te witaminy rozpuszczalne są w tłuszczu, więc to i tak nic nie daje). Dobrym sposobem jest nakłucie takiej kapsułki i wtarcie tego oleju w płytkę paznokcia oraz w skórki. miesiąc i paznokcie są zdrowie, twarde i piękne! i się nie łamią! ponad to odżywki do paznokci, dostosowane indywidualnie do potrzeb paznokcie.
Ja osobiście używam Eveline S.O.S dla kruchych i łamliwych paznokci. Prawdziwa rewelacja! Jak chyba wszystkie odżywki eveline.
Imię: Karolina Pomogła: 1 raz Wiek: 32 Dołączyła: 29 Lip 2013 Posty: 78 Miasto: Południowy Wschód.
Wysłany:
2013-11-12, 11:33
Jeśli chodzi o sztuczne paznokcie to nie lubię, nie podobają mi się, nigdy nie miałam i prędko mieć nie zamierzam, no ale będę się musiała nauczyć robić ze względu na szkołę do jakiej uczęszczam (technik usług kosmetycznych).
Teraz mam krótkie, niestety bo mi się połamały, ale ogólnie lubię długie paznokcie. Maluję, bo jak mam niepomalowane to mnie bolą staram się unikać nudy na paznokciach
mi8mo iz moje paznokcie sa z natury słabe to nigdy nie zrobiłabym sobie tipsów .choc sa brzydkie bo często zawijają sie to nadal naturalne ,w sztucznych czułabym sie jakoś tak żle
Ja osobiście miałam kiedyś tipsy, ale to miała być pewnego rodzaju kuracja dla mnie - od małego obgryzałam, więc to była ostatnia opcja XD Tak czy siak nawet je udało mi się urwać i jeszcze bardziej pogorszyć stan płytki, ale to nie zmienia faktu, że sama się oduczyłam obgryzać ponad rok temu. ;)
Raz w życiu dałam sobie zrobić sztuczne paznokcie - przyszłam do domu i może minęły 4 godziny jak się ich pozbywałam pilniczkiem (podnosiłam je pilniczkiem i usuwałam). Masakra, nic nie umiałam w nich zrobić już nie mówiąc o ubraniu/rozebraniu się. Powiedziałam sobie wtedy, ze never...W średniej miałam takie długie paznokcie, że nauczyciele myśleli, że to tipsy a to były moje własne. Teraz no cóż w jednej pracy musiałam mieć krótkie, teraz w innej znów zapuszczam i maluje. Słabe nie są ale rosną strasznie długo...
Hej:)
Osobiście uwielbiam mieć naturalne, długie paznokcie, jeśli już uda się zapuścić bo różnie to z nimi bywa co mogę polecić na poprawę kondycji paznokci, oprócz typowych odżywek? OLEJOWANIE PAZNOKCI, dziewczyny wygooglajcie sobie, jest o tym cały wątek na wizażu, takie vademecum olejowania paznokci, a efekty znakomite.
Pozdrawiam
Moje paznokcie są łamliwe i kruche, natomiast o dziwo włosy lśniące i bez większych problemów, a rosną jak szalone. Wracając do paznokci. właśnie wczoraj opublikowałam u siebie na blogu wpis dotyczący paznokcie. Może kogoś zainteresuje. Jest tam między innymi napisane o sztucznych paznokciach i tego jak ograniczały podstawowe czynności, a także napisane o manicure hybrydowym, który może być niezłą alternatywą do sztucznych paznokci. Z resztą poczytajcie jeśli chcecie.
PS. Kiedyś zdarzało mi się obgryzać pazurki, ale teraz kiedy robię sobie ten manicure hybrydowy to aż szkoda go niszczyć haha
http://totolijo.pl/idealn...hybrydowy-zrob/
[ Dodano: 2014-08-13, 10:38 ]
Nee_naa napisał/a:
Hej:)
Osobiście uwielbiam mieć naturalne, długie paznokcie, jeśli już uda się zapuścić bo różnie to z nimi bywa co mogę polecić na poprawę kondycji paznokci, oprócz typowych odżywek? OLEJOWANIE PAZNOKCI, dziewczyny wygooglajcie sobie, jest o tym cały wątek na wizażu, takie vademecum olejowania paznokci, a efekty znakomite.
Pozdrawiam
Moje paznokcie jeszcze do wczoraj były długie, dzisiaj są już średniej wielkości. Poza tym dość szybko mi rosną. Nie stosuje żadnych odżywek, po prostu zdrowo się odżywiam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).