Wiek: 29 Dołączył/a: 26 Mar 2014 Posty: 54 Miasto: Poznań
Wysłany:
2014-04-20, 22:14
Kompletnie znikąd, chciałem krótkiej i 'wpadającej w ucho' nazwy typowo azjatyckiej. Do tego to słowo nic nie oznacza w żadnym z języków, jest kompletnie idealne.
______________________________________________________ Zapraszam na swojego bloga o Azji, grach, kulturze, internecie i technologii
Nazwa mojego bloga to jednocześnie nazwa serii na kanale na youtube. Dobrze opisuje treści, które umieszczam, dlatego postanowiłem ją drugi raz wykorzystać i nie żałuję.
______________________________________________________ ,Studiowanie historii przygotowuje raczej do rozumienia teraźniejszości, niż do uciekania od niej w zamierzchłą przeszłość. " ~/Elizabeth Kostova
Pierwotnym zamysłem był blog typowo górski z opisami wypraw, wskazówkami, opisem szlaków, etc. Stąd też, w sumie na szybko (nazwa była wolna), padło na gorskie-wedrowanie Nazwa miała być polska. Jakoś nigdy nie skłaniałam się do obcobrzmiącego nazewnictwa - no, chyba że miałabym pisać w innym języku niż polski.
Z czasem jednak (częstość, a raczej nieczęstość górskich wypadów) zweryfikowała tematykę i blog poszedł bardziej w kierunku tego, co w okół mnie. Obok gór pojawiły się recenzje książek i filmów, luźne relacje z różnych miejsc, moje przemyślenia. Obok gór pojawiło się więcej życia. Dlatego też padło na zycie.me Nie wymyślałam długo - nazwa mi się przyśniła.
A czy jest problem z zapamiętaniem i zapisywaniem nazwy? Nikt się póki co nie skarżył, więc mam nadzieję, że jest ok i ludziska nie będą uciekać.
______________________________________________________ Góry, lifestyle - Po prostu życie ... Życie Me ...
Wspomniałem już o tym w dziale z powitaniami.
Jestem piwnym i piwowarskim maniakiem, do tego zdecydowanie bardziej lubię Ale od Lagerów. Ile zajęło mi wymyślenie nazwy? Tak naprawdę nic, bo jej nie wymyśliłem.
Istnieje gra Dwarf Fortress i tam trzeba stworzyć a następnie nazwać swoją drużynę. Z reguły jest to połączenie kilku słów. Używając opcji losowej trafiło się właśnie Alechanted czyli ale + enchanted, co po prostu idealnie pasuje do mojego hobby i odległej przyszłości zostało użyte jako nazwa bloga. Drużyna w grze szczęścia nie miała, dość szybko doprowadziłem całą moją społeczność do kompletnej ruiny. C'est la vie .
Sporym plusem okazało się, że chyba nikt wcześniej na to nie wpadł. Z tym tytułem zająłem sobie miejsca na różnych portalach, aktualnie google nie proponuje użycia innego słowa zamiast alechanted, więc zaczyna być dobrze
Na początku moja nazwa bloga brzmiała Nielegalnerymy - nosz kurde jaki to człowiek był głupi wymyślając tą nazwę nie miałam wtedy ani odwiedzin ani czytelników, bodajże na forum szafiarenka.pl postanowiłam zapytać dziewczyn co mogłabym zmienić w swoim blogu - pierwsze co padło na nazwę, wtedy już chciałam aby nazwa była anglojęzyczna, w głowie tworzyła się nazwa ze słówkami moda i świat - tak oto powstała nazwa Mywholefashion, ludzie nie mają problemu z jej wypowiadaniem ani zapisywaniem - moim zdaniem jest łatwa i chwytliwa jednak po jakimś czasie adres bloga zmieniłam jak na Likemywholefashion, pomimo to na Fb, Twitterze czy tu pozostaję jako Mywholefashion
______________________________________________________ Karolina z Mywholefashion www.likemywholefashion.pl szpilki, sukienki i spódnice czyli wszystko co lubi każda kobieta
Jeden mój blog jest na temat chemii. Zastanawiając się nad nazwą wybrałem "Nowa Alchemia" poniekąd dlatego że ładnie brzmiało, a częściowo dlatego że Alchemia kojarzy się z czymś fantastycznym, magicznym, a taka właśnie jest dzisiejsza chemia, jeśli spojrzeć na nią inaczej jak tylko przez pryzmat tablicy i szkolnej ławki.
Drugi blog skupia wszystkie inne tematy, głownie rzeczy które aktualnie mnie zaciekawiły. Stąd tytuł "Biblia Curiosa" co miało w przybliżeniu znaczyć tyle co "księga ciekawa" lub "księga kuriozalna". Dla niektórych skojarzenia takie są chyba zbyt odległe. Gdy widzą tytuł i nagłówek, który stanowi szeroki skan z Manuskryptu Voinicha (tajemniczy średniowieczny manuskrypt wypełniony niezrozumiałymi rysunkami i napisany w nieznanym języku), myślą sobie "aha, to blog o Biblii". I potem dostaję komentarze pełne zdziwienia, że "na blogu biblijnym piszą o Ufo".
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).