Zgadzam się z tym, że o naszych potrawach najlepiej świadczą wysprzątane przez innych talerze
Od kilkunastu lat jestem wegetarianką i takie też są moje dania, ale "specjalizuję" się w sałatkach i zapiekankach warzywnych
Placuszki z piersi kurczaka:
kurzy cycek w ilości przez siebie pożądanej, pokrojony w drobną kostkę,
starty żółty ser (ilość jw.)
szczypiorek
2-3 jajka
2-3 łyżki majonezu
ciut mąki do uzyskania konsystencji
przyprawy wedle uznania - ja daję zioła do drobiu i jakąś przyprawę do kurczaka
Mieszamy wszystko, najlepiej ręką. Na patelnie tłuszcz i smażymy jak placki ziemniaczane - taka wielkość. D... urywa, gwarantuję
______________________________________________________ lubiewhisky.pl - wszystko o whisky!
Przy mojej niepohamowanej kombinatoryce tylko przy ciastach potrafię się trzymać raz ustalonego przepisu (chociaż i tak jest on przekształconą wersją znalezionego oryginału) a więc jeśli chodzi o powtarzalność i najczęściej rozdawany przepis - zdecydowanie wygrywa mój marchewkowiec. A co do dań głównych... może naleśniki z humusem i szpinakiem, chociaż trudno mnie upilnować, żebym nie modyfikowała przepisu na naleśniki
Jak to powiedział mój znajomy: "Gotuję głównie zupy, bo za co się nie zabiorę, to zawsze i tak wychodzi zupa"
Do perfekcji opanowałam:
zupę tortillową z meksykańskimi klopsikami i kolendrą
zupę-krem z dyni i moreli
zupę z kalafiora z garam masala
marokańskie brebstwo z cieciorką i kurczakiem
Jeśli się zdarzy, że będziemy na tym samym kontynencie, to zapraszam, uwielbiam gości
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).