Kiedyś miałem kompletny chaos. Raz wrzucałem codziennie, czasem raz na dwa tygodnie ale jako, że ostatnio trochę poprawiły mi się statystyki ustaliłem sobie prostą rozkładówkę, której oczywiście trzymam się w granicach rozsądku i która na ten moment się nawet sprawdza:
Poniedziałki - poradniki z piwowarstwa
Środy - degustacje piw niszowych
Piątki - wpisy związane z interakcją z innymi ludźmi (aktualnie "Nie znam się, to się wypowiem" - w najbliższy weekend gość specjalny i jakby nie było - sława)
Weekendy - Wszelkie teksty "bonusowe" - recenzje pubów i restauracji, fotorelacje, wizyty w browarach, relacje z warzenia różnego piwa, konkursy.
Cała rozkładówka nie jest sztywna i obiecana, po prostu staram się jej trzymać i np w tym tygodniu w piątek pojawia się recenzja multitapa, a "Nie znam się, to się wypowiem" będzie w weekend z racji naprawdę specjalnego gościa
Daje to aktualizacje minimum 3x na tydzień w równych odstępach czasu.
Żeby zawsze było widać, że coś się dzieje na FanPage postuję często, ale nieregularnie. Poza informacjami o nowych wpisach wrzucam ciekawostki o piwie i piwowarstwie, wiadomości i odrobinę humoru, a także wszystko to, co po prostu zbyt krótkie, by mogło trafić na bloga. W ten sposób przypominam wszystkim natrętnie o swoim istnieniu
Imię: Gosia
Wysłany:
2014-09-08, 20:51
Ja sobie cały czas obiecuję, że zacznę regularnie zacznę zamieszczać posty. Tylko mi to nie wychodzi. Przez niespełna 6 miesięcy zamieściłam zaledwie 14 postów co daje średnio 2,33 posta miesięcznie (do tego bardzo nieregularnie)
Ja staram się publikować 2 posty tygodniowo - oczywiście nie zawsze się da bo jedna praca, druga praca do tego studia, jednak nauczyłam się przygotowywać materiał za jednym zamachem na kilka postów a mając już zdjęcia pozostaję tylko stworzyć tekst zauwazyłam, że jak miałam dwutygodniowe przerwy to statystyki leciały na łeb - teraz staram się to nadrobić
______________________________________________________ Karolina z Mywholefashion www.likemywholefashion.pl szpilki, sukienki i spódnice czyli wszystko co lubi każda kobieta
Wstępna idea to były 2 posty na tydzień. W praktyce różnie to bywa, czasem dodaje 3 wpisy w ciągu tygodnia, czasem jeden. Grunt żeby było ciekawie i w miarę regularnie
Przez pierwszy miesiąc czy półtora dodawałam wpisy od poniedziałku do piątku, obecnie posty wrzucam w poniedziałki, środy i piątki. Stwierdziłam, że codziennie to za często, ale jednak ważne jest dodawać wpisy regularnie. Ale, że od bloga uzależniona jestem to wpadam na niego kilka-kilkanaście razy dziennie z nadzieją na nowy komentarz
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
I wtedy uzależnić się od maila, na którym głównie spam?
U mnie filtry odsiewają spam i nie przychodzą reklamy :-) Z drugiej strony w kokpicie wordpressa jest zakładka z powiadomieniami o nowych komentarzach, więc i na bloga nie trzeba zaglądać a jedynie do panelu administratorskiego.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).