Fynsterbret - świetna nazwa! Mi się kojarzy z powiedzeniem: "są ludzie i parapety", oczywiście zawsze należałam do tych drugich. Szkoda, że bloga już nie ma
U mnie też nazwa adresu odbiega od nazwy samego bloga. W adresie "pequeninha doçura" - od piosenki Niny Simone Sugar in my Bowl, tyle że po portugalsku. Po czasie dotarło do mnie, że piosenka jest mega sugestywna, ale cóż, i tak ją uwielbiam. Blog pierwotnie był o moim życiu w Brazylii, ale ten content jest już niedostępny i dawny.
Natomiast wymyślenie obecnej nazwy bloga zajęło chyba miesiąc czasu. W ciągu tego miesiąca na blogu wisiała ciągle "pequeninha doçura"... ale chciałam znaleźć coś innego na nowy rozdział blogowania Chciałam faktycznie coś po polsku, bo zaczynałam pisać po polsku po prawie dekadzie pisania w innych językach, więc było to dla mnie ważne.
Jakoś drugiego miesiąca napisałam posta, któremu nadałam tytuł "pelargonie i sól"... i nagle oświeciło mnie, że "to je to". Pelargonie to kwiat z mojego dzieciństwa, a sól... wiadomo, przyprawa życia, bez niej cywilizacja by nie przetrwała.
Obca nazwa w adresie... szczerze mówiąc, lubię ją. Miałam opcję przejścia na pelargonie, ale hm... nie łyknęłam. Kto marudzi, że trudno i w ogóle, niech sobie otworzy Google Translator i wklei, a miła pani przeczyta mu całość zmysłowym głosem w jedną i drugą stronę. Nie wszystko musi być proste, czasem człowiek musi sobie trochę życie poknocić.
Powiem Ci W Poniedziałek - pcwp.pl to nazwa, którą zapożyczyłem od jednego lokalnego zespołu z miejscowości Brzeg. Zespół od wielu lat nie gra, mój ojciec posuwał tam na basie i dostałem błogosławieństwo.
Nazwa początkowo miała istotne znaczenie, bo odnosiła się do tego, kiedy na blogu pojawiały się posty, obecnie się to zmieniło, ale nazwa myślę ok
"Pora arbuza" - gdy byłam młodsza porą arbuza nazywałam lato. Z latem właśnie kojarzą mi się wyjazdy, podróże i odkrywanie nowego, a że tematyką mojego bloga są właśnie podróże to stwierdziłam, że czas wykorzystać te "młodzieńcze wymysły" Poza tym, jak napisałam z resztą na blogu, włoski arbuz smakuje inaczej, a podróżować to nic innego jak smakować i odkrywać świat w jego odmienności
często słyszałam, że żmija jestem, ale kochana.
albo przestań "żmijować" "nie żmijuj" gdy byłam wredna, coś chciałam dla siebie.. - dość osobiste, ale związane z moim charakterkiem.
______________________________________________________ Xi'clu - recenzje książek o Japonii, Azji... science-fiction i fantastyki też nie zabraknie. A, no i wypocin własnych również!
Kemet Duma Faraonow. Kemet to po staroegipsku "czarna ziemia". Egipcjanie tak nazywali swoje państwo. Słowo Egipt to wymysł współczesny. No i to państwo było dumą...faraonów (per 'aa- po staroegipsku wielki dom)
Imię: Marta
Wysłany:
2015-01-16, 13:45
HTSz: o matko, co za skomplikowana nazwa:) nawet nie potrafiłabym jej wyszukać. Chyba tylko przez kopiuj/wklej;P
moja nazwa Rudym spojrzeniem na świat jest długa i zdaje sobie sprawę. natomiast sporo osób często potem mówi, że łatwo się wyszukuje, tym bardziej że jest spójna z moim kolorem włosów (jeśli kogoś spotykam w realu to pomaga:P).
wymyślenie zajęło mi kilka minut. Pewnie jeśli przejdę na swoja domenę, to nazwę skrócę i będzie po prostu Rudym spojrzeniem. Póki co jest tak długaśnie.
xolinqa - blog o zarabianiu przez internet. Nazwa nie jest powiązana z tematyką bloga. Mam na imię Ola, a mama chciała mi nadać imię Olena - ukraińskie imię. No ale zostałam Aleksandrą. Jednak mama często, zwłaszcza jak byłam młodsza wołała na mnie Olinka. Wybrałam nazwę Xolinqa (czyt. ksolinka ), żeby ludzie kojarzyli czyj to jest blog i żeby nazwa utknęła im w głowie i jeśli wróciliby jeszcze kiedyś na moją stronę to żeby pamiętali, że już na niej byli.
Przyznam się, że nigdy nie miałem głowy do wymyślania nazw. A skoro przyszła myśl stworzenia bloga, trzeb było coś wybrać. No to szukałem w Internecie pomysłu i padło na Think Healthy. Czy nazwa dobra? Teraz ciężko mi ocenić, bo tak zapadła mi w głowie, że wydaje mi się oczywistą.
______________________________________________________ Student. Pasjonat muzyki. Prawie lekarz. Bloger.
Zapraszam do mnie: http://www.thinkhealthypz.blogspot.com/
Postanowiłam, że spróbuję swoich sił w fotografii, a blog ma być miejscem, które będzie mnie do tego motywowało. Zawsze mi się marzyło to, żeby wrzucać do postów swoje zdjęcia.
Dlatego jest 1200d - model mojej pierwszej lustrzanki
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).