1) PASEK WYSZUKAJ: przychylam się do tego, co mówiła Futbolowa w kwestii tego paska "Wyszukaj", zupełnie nieestetyczne rozciągnięcie, a przecież można bez problemu wrzucić ten gadżet po prawej stronie.
2) O MNIE: nad gadżetem "O mnie" jest jakby puste miejsce (?), czy nie można go przesunąć trochę wyżej? Poza tym, ten tekst ucięłabym już po pierwszym zdaniu, gdzieś po "produtków" (sic! błąd!) albo po "innych". Więcej informacji dałabym albo do osobnej zakładki, albo przesunęłabym gadżet na dół strony. Taki kloc tekstu po prawej nie skłania do lektury. Poza tym, im węższe pole tekstowe, tym mniej estetycznie wygląda justowanie bez opcji dzielenia wyrazów. W notkach mnie to nie razi, bo nie widać tych wielkich odstępów, ale tam po boku owszem.
3) HEADER i NAZWA: nie chcę Ci mieszać, ale nie rozumiem, dlaczego zmieniłeś nazwę bloga? Obecnie mamy grafikę, która nie pasuje za bardzo do tytułu, a sama nazwa jest o wiele mniej chwytliwa i kłóci się z adresem (choć ja akurat też mam ten problem, hehe). Nie myślałeś, żeby jednak wrócić do: Polowanie na zdrowie, a w opisie: Co warto jeść i dlaczego? Bo teraz też się można przyczepić, że przecież piszecie o kremach, o lekarzach, więc sprawy nie do końca "jadalne". Taka uwaga. Header podoba mi się bardzo, czcionka może trochę podstawowa, ale to kwestia gustu, grafika fajna, tylko jak napisałam, pasuje raczej do adresu bloga niż do nagłówka. Nie mam żadnych problemów, o których wspomniała Futbolowa. Aczkolwiek korzystam z małego netbooka, więc rozdzielczość jest pewnie inna.
4) NOTKI: faktycznie przydałoby się jakoś rozrzedzić ten tekst. Można oczywiście zdjęciami, ale myślę, że równie dobry, a nawet lepszy efekt można osiągnąć robiąc nagłówki co 1-2 akapity. Zerknij sobie do jakiegoś czasopisma czy chociażby Wyborczej, zobacz, jak oni to dzielą. To bardzo porządkuje tekst i myśl, a czytelnik nie dość, że dostaje trochę oddechu, to jeszcze zakamuflowane streszczenie treści, więc zwykle więcej też wyniesie z lektury.
5) STYL: Ogólnie mi się podoba, ale zdarzają się błędy ortograficzne, na szczęście z gatunku tych, które wielu ludzi popełnia, więc powiedzmy, że nie rażą (na przykład egzotyczna pisownia -by ze wszystkim Odnośnie contentu, oby tak dalej. Interesujący dobór tematów i ciekawy opis.
6) Tylko do przemyślenia: Czy nie myśleliście, żeby jednak w jakiejś zakładce "ujawnić" autorów? Nie żeby podawać od razu imiona, nazwiska i numery PESEL, ale po prostu żeby napisać, kto pisze, kim jest. Bo widzę, że w komentarzach padają o to pytania, więc to załatwiłoby sprawę. Jeśli macie jakieś medyczne / biologiczne wykształcenie, super. A jeśli nie, to napiszcie, że pasjonujecie się tematem od x lat, nic w tym złego. Czytelnicy będą wiedzieli, z kim mają do czynienia, bez takiej konspiracji. To może jakiś temat na później, ale wart rozważenia.
Trochę się rozpisałam, ale blog jest fajny, więc się przyłożyłam Pozdrawiam
2. O mnie skrócone, a to puste pole wyżej to nie wiem czemu tak jest, bo w układzie nic tam nie mam.
3. Nagłówek to mój pomysł . Dziękuję. Natomiast ''co warto jeść i dlaczego?'' wiem że to się kłóci z tymi kremami itd., ale to w sumie tylko taki tytuł, logo . Jak wymyślę coś lepszego to zmienię, ale to mi jakoś szczególnie nie wadzi.
4. Wpisy rozdzielam na akapity tematycznie, zmieniam motyw to robię nowy akapit. Nie wiem czy to, jak jest obecnie, wystarczy? Jakość zdjęć też myślę, że się poprawiła .
5. Dziękuję za uwagę . Staram się eliminować błędy i obecnie zanim opublikuję artykuł, to czytam go z 2-3 razy.
6. Wciąż się zastanawiam nad ujawnieniem konkretnym autorów. Faktem jest wykształcenie biologiczne, nie ma tu żadnej ściemy .
Dziękuję za opinie, trochę na blogu wg Waszych rad się pozmieniało, mam nadzieję, że jest lepiej .
W przyszłości na pewno zmodernizuję nagłówek i wtedy zastanowię się nad zmianą tytułu. Dziękuję za uwagę . Teraz menu z kategoriami jest inaczej zmodyfikowane, chyba wychodzi lepiej, niż z tą ramką .
Szczerze mówiąc obecny szablon kompletnie mi się nie podoba, wydaje mi się, że poprzedni był przyjemniejszy dla oka. Przede wszystkim lubię jasne templatki, czcionka w nagłówku trochę dziecinna, no i generalnie teraz nie wygląda to zbyt profesjonalnie... proste rzeczy są najlepsze, na Twoim miejscu nie wahałabym się nawet, żeby zostać przy podstawowych ustawieniach podstawowego szablonu teraz jest po prostu chaos.
Treść jest na pewno na lepszym poziomie niż szata graficzna, dlatego warto nad tym popracować. Chociaż najnowszy post do mnie kompletnie nie przemawia ze względu na niezrozumiały język dla takiego szaraczka jak ja, ale poprzednie jakoś się kupy trzymają, także nie zostało mi nic innego niż życzyć Ci powodzenia
Niestety zgadzam się z przedmówcami: nowy wygląd jest bardzo nieestetyczny i mało profesjonalny. Jasną czcionkę na ciemnym tle naprawdę ciężko się czyta, ja po długim dniu ślipienia w ekran (jak teraz) w ogóle jej nie przyswajam. Podejrzewam, że sporo innych osób również wejdzie i wyjdzie na widok tak ustawionych kolorów.
Czcionka headera generyczna, odpychająca grafika... Pamiętam dawniejszy wygląd i trochę za nim tęsknię. Zwłaszcza że blog bardzo mi się podobał i kontent zasługuje na coś zdecydowanie lepszego.
BTW, czy kogoś jeszcze razi to ogrooooooomne zdjęcie w poście z 10 kwietnia?
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).