|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: nk.pl - używacie tego portalu do promocji bloga? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 5140
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 13:08 Temat: nk.pl - używacie tego portalu do promocji bloga? |
| NK jest bardziej dedykowane dzieciom, młodzieży. Ogólnie jest to strata czasu, chyba że zależy Ci na pozyskaniu młodzieży, wtedy można się nad tym zastanowić. FB zdecydowanie pokonał NK. |
Temat: [Opinia] Pokolenie Fit |
kobietachaos
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3142
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2016-05-13, 12:59 Temat: [Opinia] Pokolenie Fit |
Hej
Forum odkryłam wczoraj, długo szukałam takiego, w którym będę mogła aktywnie uczestniczyć! Oficjalnie chciałam Was powitać
Od długiego czasu zależało mi na opinii innych blogerów na temat mojego bloga. Cieszę się, że mam taką możliwość!
Wracając do tematu, prowadzę bloga promującego zdrowy, aktywny tryb życia. Założyłam go w sierpniu 2015 r, gdzie podejmowałam ostatnią próbę schudnięcia. Schudłam 18 kg w 7 miesięcy i zakochałam się w blogowaniu. Na początku robiłam to hobbystycznie, aktualnie jestem mocno zaangażowana w blogosferę.
Piszę tam o zdrowym odżywianiu, żywieniu, motywacji, treningach. Podaję również przepisy na dietetyczne dania. Założyłam również kanał na YT, jednak tutaj wszystko jeszcze mocno kuleje.
Jakie są Wasze pierwsze odczucia po wejściu na bloga? Co myślicie o sposobie jego prowadzenia, stylu pisania? Coś zmienić, dodać? Jakieś rady, sugestie? Każdy komentarz jest dla mnie na wagę złota
A oto adres bloga:
Cytat pokoleniefit.pl/blog/ - Pokolenie Fit |
Temat: Strona czy blog? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 3223
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 12:36 Temat: Strona czy blog? |
| Najlepiej utworzyć stronę statyczną i dodać zakładkę "blog". Dzięki czemu masz stronę oferującą swoje usługi, a na blogu piszesz o branży w której się specjalizujesz. |
Temat: Propozycje współpracy dla blogerów |
kobietachaos
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 11386
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 12:09 Temat: Propozycje współpracy dla blogerów |
Ja również jestem otwarta na współpracę z innymi blogerami. Osobiście poznałam kilku blogerów, ale bardziej "niedzielnych". Mi zależy na tym, aby osoby były mocno zaangażowane w blogosferę.
Myślałam nawet o poznaniu innego blogera/blogerkę i np. wspólne robić zdjęcia- podwójny zysk. Np w wybranych dniach o określonych godzinach cyklicznie można się spotykać w celu zrobienia nowej sesji. Po prostu wzajemne fotografowanie się. Nie każdy ma osoby, które mogą robić zdjęcia, a męczyć się w każdym możliwym miejscu ze statywem nie zawsze przynosi pożądane efekty.
Fajnie byłoby stworzyć małe grono blogerów i organizować wspólne spotkania w celu zapoznania się i integracji :-) W kupie siła! |
Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 101374
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 11:53 Temat: Jak rozpowszechnić bloga? |
Ja największy ruch generuję z google Na drugim miejscu jest facebook. Nie wyobrażam sobie, żeby jakikolwiek blog nie posiadał swojego fanpage na FB. To najlepszy przekaz informacji. Praktycznie wszędzie mam konta tj; fb, instagram, pinterest, G+, YT, twitter z którego najmniej korzystam- zwyczajnie go nie lubię Na telefonie mam snapchata dodatkowo. Co do formy promocji, to moją metodą jest komentowanie wpisów u innych blogerów (nie reklama, po prostu wartościowe komentarze do wpisów), i udzielanie się na forach. |
Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
kobietachaos
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29218
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 11:47 Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze |
| Nie lubię czegoś takiego, jak like za like, komentarz za komentarz. To wymuszanie i sztuczne polubienia, które nic nie wnoszą. Wolę mieć mniej osób, które będą aktywne, niż dużą ilość sztucznych polubień, które nie generują dodatkowego ruchu. |
Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 192067
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 11:38 Temat: [blogi] jak często aktualizujesz swojego bloga? |
| Miałam różne okresy, na początku, gdy założyłam bloga pisałam nieregularnie, później starałam się pisać codziennie, kolejny etap to przerwa w blogowaniu. Wpisy pojawiały się bardzo rzadko, nawet był okres, gdzie pisałam raz na miesiąc. Aktualnie od miesiąca staram się pisać codziennie na oba blogi, nie robię przerw dłuższych niż 3 dni. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1900006
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2016-05-13, 11:36 Temat: O czym jest Twój blog? |
Prowadzę dwa blogi. Pierwszy, który założyłam jest o zdrowym odżywianiu, odchudzaniu, treningach, motywacji. Ogólnie promuję zdrowy, aktywny tryb życia. Znajdziecie tam wszystko co trzeba wiedzieć, żeby być FIT jak i przepisy na zdrowe posiłki.
Drugi blog założyłam jakoś po roku od otwarcia pierwszego. Drugi to lifestyle, gdzie piszę o organizacji, relacji międzyludzkich. Poruszam trudne tematy tzw. tabu, jak i piszę o pozytywnej stronie życia :-) |
Temat: Szał na bieganie |
kobietachaos
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 24679
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2016-05-13, 11:02 Temat: Szał na bieganie |
Kiedyś nienawidziłam biegać. Dosłownie nienawidziłam Aktualnie biegam od roku, przekonałam się do tej dziedziny i nie wyobrażam sobie przestać |
Temat: Jazda konna |
kobietachaos
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 5398
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2016-05-13, 11:01 Temat: Jazda konna |
Jazda konna jest moją pasją odkąd pojawiłam się na świecie- dosłownie. Jak byłam mała, płakałam żeby tato zabierał mnie na konie, tylko po to żeby chociaż móc na nie popatrzeć. Nie pochodzę z bogatej rodziny, więc nie mogłam regularnie jeździć. Starałam się pomagać w szkołach jeździeckich w zamian za jazdę, opiekowałam się końmi księdza, który w zamian za pomoc pozwalał mi jeździć. Nauczyłam się jeździć sama, praktycznie dobrze to robię, jednak po stronie technicznej na pewno kuleje. W wieku 17 lat byłam na obozie konnym zafundowanym przez rodziców- najlepszy prezent jaki mogłam dostać. 14 dni obcowania z końmi. Nawet tam, mimo że nie musiałam, pomagałam instruktorom, sprzątałam boksy, przez co mogłam jeździć dużo więcej, Moim marzeniem jest zrobienie brązowej odznaki, uwielbiam skakać. Na obozie trochę podszkoliłam technikę jazdy. Obecnie nie jeżdżę, brakuje mi czasu i pieniędzy. Jest to dość drogi sport, jednak wiem, że na pewno do tego wrócę. Myśląc o tym, płakać mi się chce, że nie miałam możliwości rozwijania się w tej dziedzinie... To trudny dla mnie temat. Jazda konna jest moją najprawdziwszą pasją, największą, długotrwałą. Kocham konie, są to niesamowite zwierzęta. To moja pięta achillesowa, jeśli ktoś porusza ten temat. W sumie tu mogłam się trochę wygadać |
Temat: taniec - umiesz tanćzyć? chodzisz na kursy? |
kobietachaos
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 10894
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2016-05-13, 10:56 Temat: taniec - umiesz tanćzyć? chodzisz na kursy? |
Interesuję się tańcem od dziecka. Nie chodziłam na żadne kursy, jednak przez kilka miesięcy uczyłam się sama w domu reggaton. Mam dryg do tańca, jestem w stanie szybko nauczyć się ruchów i kroków, oglądając różnego typu filmy na YT. Uwielbiam tańczyć, wtedy problemy znikają i niczym się nie martwię |
Temat: Trening w domu |
kobietachaos
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 16570
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2016-05-13, 10:40 Temat: Trening w domu |
Trenuję na siłowni i w domu. Jeśli w domu to wykorzystuję hantle, drążek. Bez tego też można sobie poradzić, zamiast hantli brać np. 1,5 l butelki wody. Możliwości jest wiele, tylko trzeba mieć pomysł |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |