|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 1432
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Papierosy |
m@tarci
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 69676
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-11-12, 16:59 Temat: Papierosy |
Zzielona, twoj leb juz calkiem przesiakl dymem, dlatego sam sobie sie dziwie, dlaczego podejmuje z osoba twojego pokroju dyskusje?
No, ale trzeba jakos to wszystko wyjasnic, poniewaz nawet po placych, niby nie nalogowcow... widac, ze nie maja zadnego szacunku dla niepalacego, bo ten nalog (silniejszy niz jakikolwiek inny) wypala/wypalil im szare komorki.
Dlaczego to ja mam uciekac przed dymem, bo te dysmozgi moga wszedzie palic?
Chyba wam sie we glowach po...krecilo, to wy macie schodzic pod ziemie, chowac sie po domach i byc surowo karani za zanieszyszczanie publicznie powietrza, a nie ja mam uciekac, bo wam chce sie zapalic.
Zzielona napisał/a: Sorry... Jak ktoś idzie ze mną do pubu czy klubu to nie tylko mój dym tam będzie czuł, dlatego ostentacyjne wymachiwanie rękami nic nie daje tylko bardziej mnie wku***a i mam ochotę robić ludziom na złość.
Dlatego wlasnie jestem za calkowitym zakazem palenia w miejscach publicznych.
PUB od public - miejsce publiczne, wiec tam rowniez powinien byc zakaz, juz mam dosc tej gestej mgly dymu w pubach i barach, zakazac palenia musi byc i bedzie, predzej czy pozniej, ale bedzie.
Cytat To nie, nikt Cię do tego nie zmusza, nie pojawiaj się w miejscach gdzie takowy dym jest.
Nie rozsmieszaj mie, z kazdym zdaniem potwierdzasz moja hipoteze - palacz = idiota.
Ten dym jest praktycznie wszedzie, wiec schowaj ta zalosna wypowiedz sobie gdzies, tego nie da sie nawet nazwac argumentem. To wy jestescie poje**ni, to wy jestescie nalogowcami, to wam odpie***la kiedy nie zapalicie fajki, wiec to wy powinniscie uciekac i probowac nie przeszkadzac normlanym, niepalacym ludziom, a nie na odwrot.
Np. picie w parku jest zakazane, jakos nikt sie nie skarzy, wiec obaw przed skargami raczej nie powinno byc, zreszta po pewnym czasie zniknelyby one, bo na pewno zakaz jak juz zostanie wprowadzony, to nie zniknie.
Zakaz palenia to normalna rzecz, istnieje tez w USA w 18 stanach i w wielu innych krajach poza Europa. Oczywiscie w UE zaczeli to wprowadzac w coraz wiekszej ilosci krajow. Nadejdzie dzien w ktorym cala Europa bedzie wolna od dymu.
matarci napisał/a: Nikotynizm jest choroba smiertelna dla palaczy, zarowno czynnych jak i biernych, powinno byc to zabonione. Takie jest moje podejscie do problemu i na pewno postawy nie zmienie.
I tu tkwi ten twoj pieprzony problem, czy trudno ci pojac za nie chce byc truty?
To moze rozwale ci glowe, poniewaz mam taka ochote i da mi to satysfakcje, a ty jedynie co moglabys zrobic, to uciekac, jezeli nie chcesz miec rozwalonej glowy. :*
Zzielona, jezeli dalej zamierzasz pisac glpoty nie posiadajac zadnych argumentow, to najlepiej zamilcz, jak do mnie piszesz. |
m@tarci
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-11-12, 12:31 Temat: Papierosy |
Bartek napisał/a: Najlepiej to oszczędzaj wode, kupuj żarówki energooszczędne i segreguj śmieci
Robie tak, ale skur**syny dalej mi dmuchaja tym poieprzonym dymem w twarz.
To co napisalems jest nas porzadku coedziennym w wielu krajach unii eurpejskiej, m.in. w Niemczech gdzie mieszalem kilka lat, a w niektorych krajach zachodniej eu jest juz zakaz palenia w miejsach publicznych i sprawdza sie on bardzo dobrze, w Polsce taki projekt PiSu poparly WSZYSTKIE partie. Mam nadzieje ze w 2009 ubedzie troche tej chalastry, fala samobojstw juz nadchodzi.
Cytat Nienawidzę ludzi, którzy na przykład w jakimś pubie (albo i nie) ostentacyjnie wymachują rękoma, żeby odgonić dym, albo robią jakieś krzywe miny. Albo na przykład miałam taką koleżankę, która stwierdziła, że nie będzie się chować ze mną po krzakach (czyli po prostu nie chciała usiąść ze mną na ławce), żebym zapaliła i czekała na mnie 20 metrów dalej.
I bardzo dobrze, Zzielona jezeli twoja kolezanka nie pali i nie chce sie truc, to dlaczego zmuszasz ja do tego i jestes w dodatku zlosliwa jesli sie sprzeciwi? to ma byc kolezenstwo?
Nietolerancja dla palaczy to cos, co zawsze bede popieral.
Po co ta hipokryzja i podpieranie sie demokracja, jezleli wiekszosc palaczy ma ja w dupie?
Nikotynizm jest choroba smiertelna dla palaczy, zarowno czynnych jak i biernych, powinno byc to zabonione. Takie jest moje podejscie do problemu i na pewno postawy nie zmienie. |
Temat: Polacy dostali własne logo z okazji święta niepodległości |
m@tarci
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5380
|
Forum: HydePark Wysłany: 2008-11-11, 23:24 Temat: Polacy dostali własne logo z okazji święta niepodległości |
Amira napisał/a: po złych przeżyciach już tej funkcji nie używam
Cos w stylu zly dotyk
Amira napisał/a: może Ty mnie jednak takie rzeczy ciekawią
Jasne, moze i tak, ale nawet bys ich nie zauwazyla, poniewaz korzystasz z igoogle, mialbys to gdzies, a inni w tym czasie muiesliby cierpiec i znosic to wszystko |
Temat: Uczysz się do egzaminów? |
m@tarci
Odpowiedzi: 39
Wyświetleń: 13792
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2008-11-11, 23:20 Temat: Uczysz się do egzaminów? |
Amira, troche zboczylas z tematu, ja po prostu twierdze, ze nic nie robiac przez caly okres szkoly sredniej, lejac na wszystko i nie uczac sie, mozesz byc najwekszym cwaniakiem, a i tak wyjdzie to czy cos robiles czy nic, a na egzaminie gimnazjalnym nie trzeba nawet chodzic do szkoly, wysatrzy posiadac jakas tam wiedze i mozg, moze nie bedzie sie mialo duzej sumy pkt,. jednak lepsze to niz nic, lecz matury juz nie zdasz.
Po prostu zwykle chodzenie do szkoly i sluchanie, a w domu nic nie robienie, wyjdzie to na maturze, a w gimnazjum nie, tak samo jak w tescie dla 6 klasistow, mialem 36 bodajze pkt na 40 mozliwych, a srednia ponizej 3.0 i o czym ma to swiadczyc?
Jednak teraz sie ucze i probuje miec przynajmniej powyzej 4.0, koniec obijania sie, juz nie mam 10/12 lat. |
m@tarci
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-11-11, 23:13 Temat: Papierosy |
Cytat Ja jako osoba NEUTRALNA do papierosów uważam że przesadzacie z tymi przepisami.
Pali ktoś koło ciebie, przejdź! (proste, prawda?)
Z Towarzystwem palącym też ciebie nikt nie trzyma..
Glupota, jakim prawem ktos a zatruwac powietrze i ja mam jeszzce uciekac od takiego kogos?
Piszesz absurdalne glupoty, nikt mi nie bedzie palic, jezeli chce byc na dorze, siedziec na lawce przed blokiem i odpoczywac, a ktos mi pali, a ja mam udawac ze mam to w dupie i uciekac, to cos jest nie tak.
Gowno mnie obchodzi ze ktos chce pali, nikt nie ma prawa do zatruwania powietrza, jak chce wyjsc na to pieprzone swieze powietrze, to nie bede spieprzal bo ktos mi pali i dmucha dymem z papierosow, ktory okropnie smiedzi, po ktorym wyli z mordy pieprzonego palacza, po ktorym smierdza ubrania, zeby i paznokcie sa zolte, a sam w sobie jest rakotworczy. Ma to gleboko w dupie ze ktos chce palic, ja tego po prostu nie chce czuc. |
Temat: Zakupy w Interncie |
m@tarci
Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 24706
|
Forum: Internet Wysłany: 2008-11-11, 23:05 Temat: Zakupy w Interncie |
Ale nie tylko o to Amira chodzi.
Jak chce kupic np. dysk twardy, to lepiej jest mi wjesc na komputronik i poszukac sobie, porownac, poczytac opinie/komentarze i zamowic bez stresu.
Na allegro takiego czegos po prostu nie ma, zreszta wyboru tez nie bedzie za duzego, poniewaz malo sklepow zamieszcze towary na allegro, bo po co? jak maja wlasna strone? tak czy inaczej kupisz za taka sama cene i wyjdzieci na to samo. |
Temat: Narysuj sobie layout |
m@tarci
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 5383
|
Forum: Webmastering Wysłany: 2008-11-11, 22:41 Temat: Narysuj sobie layout |
| Jakos nie umiem sie tym obslugowac, takie sobie to jest. |
Temat: wolę mieszkać w Ameryce.. |
m@tarci
Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 10228
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2008-11-11, 22:30 Temat: wolę mieszkać w Ameryce.. |
rashell, czy ty mowisz o Anglii? bo to wszystko co napisalas, do niej wlasnie pasuje, no procz tej wzmianki o komunie.
rashell napisał/a: do sklepu wyjść nie można
Pamietam jeszcze afere, jak zamkneli jakis hypermarket, poniewaz byl tak jeden maly pajaczek i wzywali jakies specjalne sluzby i wyterynarzy, niby trujacy pajaczek, jednak nie lepiej bylo go rozdeptac, niz ewakuowac tyle setek ludzi i zymakac caly teren hypermarketu?
rashell napisał/a: młodzież w domu po 20 musi być
W Anglii to w ogole z tym przewalone, masz racje, nie to co u nas, gowniarze siedza na lawkach pod blokami czy na placach zabawa, wala wode, pala i klna cala noc do 23 jak nie dluzej, to jest zycie.
rashell napisał/a: nawet alkoholu się nie kupi będąc nieletnim
Rowniez duzy minus wielu krajow, jednak w Polsce idziesz do nocnego i kupujesz sobie flaszke i paczke fajek, pamietam jeszcze jak kiedys palilem, mialem 12 lat, chodzilem do nocnego i mowilem pani ze to dla mamy, o dziwo zawzse mi wierzyla i sprzedawala fajki, mimo ze wiedziala ze moja mam nie pali.
Teraz chodzi sie pod Wamex, tam wszyscy kupuja fajki i tabake, szczegolnie fajki, poniewaz gowniarze nie maja zazwyczaj kasy, a tam mozna kupic na sztuki - 40gr jedna. |
Temat: Kujoni vs Uczniowie |
m@tarci
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 17881
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2008-11-11, 22:10 Temat: Kujoni vs Uczniowie |
Kazdy rozumie slowo kujon i dobry uczen inaczej, pani z postu otwierajacego napisala sie, niby duzo, madrze i ciekawie, jednak wcale tak nie musi byc, to juz zalezy kto i jak na to patrzy.
Osobiscie nie znam zbyt wiele osob, ktore troche sie poucza i beda wszystko potrafily na perfekt.
A nie da sie byc idelanym i nie uczyc sie naprawde duzo, wiec samo to nadaje takim osobom miano kujona.
W wiekszosci przedmiotow jestem dobry, nawet bardzo, jednak sa takie gdzie 1,1,1... z matmy na pewno bede mial 2, jestem tego pewien na 100%, poniewaz nie dam rady nawet pokryc tych 1 z braku prac domowych, jednak sa jeszcze inne przedmioty i nie czuje sie jakos specjlanie zle z tym.
Uwazam sie za dobrego ucznia, smielo twoerdze ze nikt w klasnie, nie zdolalby przeprowadzic ze mna konkretnej dyskusji, no chyba ze to byloby cos zwiazanego z matma czy cos w ten desen...
W klasie mam trzy dziewczyny ktore maja najlepsze oceny i w ogole wymiataja, nauczyczyciele je wychwalaja.
Z jenda z nich siedze w lawce, a jedna to moj kolezanka, a jedna to... kujonka nie mam za bardzo nic do nich, ludzie jak ludzie, jednak ta ostatnia strasznie dziala mi na nerwy. Nie wiem czy wszyscy sa slepi, ale zauwazylem ze ma niezly tupet i ego, z pozoru cicha, spokojna kujonka, jednak w rzeczywisctosci uwaza sie za najlepsza, patrzy na innych z gory, jak przyszedlem do szkoly i wyszedlem na szpanera(sluchawki w uszach, wyluzowany, siwezo ogolony, pchanacy), to rzucila blyskotliwa uwaga w moja strone, wtedy jej dogadalem, starsznie sie zbuwersowala i probowala mi dosrac, dlaczego? czyzby zdenerwowala sie ze ktos jej dogadal? i nie nawyzywalem jej bynajmniej, jedynie dogadalem, tak w kilku slowach, niezrozumialych dla zwyklych debili klasowych.
[ Dodano: 11-11-2008, 22:19 ]
Tu tez jest cala prawda, wiekszosc kujonow m posiada ogromna wiedze i jest inteligentna, wyroznia sie w lepszy sposob od reszty, jednak sa jeszcze tacy, na ktorych nie robi to wrazenia, ponieaz takie osoby, niby sa inteligentne, jednak niektore ich zdolnosci m.in. empatia sa zazwyczaj na zalosnym poziomie, zazwyzcaj taki osoby nie widza nic poza czubkiem swojego nosa. Z kims naprawde myslacym i intelignetnym w dyskusji, nie mieliby szans, po prostu osmieszyliby sie, za malo dosiwadczenia, za malo samodzielnego myslenia, nawet to ze nigdy nie byli ''niegrzeczni'', nie przeklneli czy nie sprobowali fajki, to sprawia ze tylko by sie pograzyli, czesto to sprawia rowniez ze sa po prostu ograniczeni, trzymaja wylacznie w swoim gronie, sa aspoleczni i chyba maja problem ze zmianami czy upadkiem.
Nie jestem psychologiem i sie w niego nie bawie, jednak to wszystko pochodzi z mojego doswiadczenia, wiedzy i obserwacjim wiec taka akurat wyrobilem sobie opinie. |
Temat: McDonalds |
m@tarci
Odpowiedzi: 201
Wyświetleń: 66586
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2008-11-11, 21:54 Temat: McDonalds |
A ja wcale nie jem, z powodu braku jakiegokolwiek fastfuda w miescie, a raczej wsi - wszyscy spieraja sie ze mna ze to miasto, jak takie cos da sie nazwac miastem, nie ma nawet centrum handlowego czy kina/teatru.
Jak jezdze do Lublina do znajomych czy z jakas siostra, to jak juz idziemy cos zjesc, to do restauracji albo jakiejs knajpy, tylko kilka razy znajomi z forum zabrali mnie do maca, raz dlatego ze myslali ze jak jestem najmlodszy to mi sie to spodoba... byl nawet slizgawka. |
Temat: Damski wąsik? |
m@tarci
Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 32401
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2008-11-11, 21:47 Temat: Damski wąsik? |
Zzielona napisał/a: co jak co, ale wzrok mam dobry
No wlasnie jak juz pislame, nie zawsze, ale jednak zazwyczaj jest o zludzenie optyczne, poniewaz wloski ktore odrastaja po goleniu wygladaja calkiem inaczej niz wczesniej.
Jak sie zgolisz, to po kilku dniach, jak zaczna juz odrastac, mozesz widziec czarne(mino ze byly np. jasne) wloski jak na meskiej brodzie np., ale to tylko na poczatku, troche odrosna i nie bedzie to tak wylgadalo.
Sam sie wczoraj zdziwilem ze tak zaroslem, choc jeszcze kilka dni temu przed goleniem mialem jasne wloski, dzis nie widze zadnego problemu, procz malych, jasnych wloskow, mimo iz wczoraj byly czarne i wydawalo sie ze zaroslem jak jakis stary facet.
Nie wiem jak jest ze wszystkimi czesciami ciala, ale sa kobiety ktore nie maja wlosow na nogach i sa takie ktore maja i gola je, mam taka znajoma, goli sie co jakis czas z tego co wiem, choc to mnie akurat nie interesuje, ale po latach, to jej nogi powinny wygladac gorzej niz moje, jednak tak nie jest i raz na jakis czas jej starczy przejechac maszynka. |
Temat: świąteczna wyprzedaż w sieci handlowej orion |
m@tarci
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 3616
|
Forum: HydePark Wysłany: 2008-11-11, 21:33 Temat: świąteczna wyprzedaż w sieci handlowej orion |
| zaje***te DVD, moj ojciec chcial takie kupic, jednak nas na to nie stac, poniewaz to juz full wypas z blu-rey. |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |