Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 35
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Dieta i te sprawy.
Oleandrra

Odpowiedzi: 68
Wyświetleń: 26320

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-08-11, 17:52   Temat: Dieta i te sprawy.
najbardziej irytuje mnie liczenie kalorii i nastawianie się na chudnięcie z przyczyn tak płytkich, jak to, żeby się mieścić w spodnie albo żeby ładniej wyglądać. po pierwsze dlatego, że na dłuższą metę to nic nie daje, a po drugie, że jeśli w ogóle używamy słowo dieta, to w rozumieniu "chwilowa przerwa we wpieprzaniu wszystkiego". całe szczęście coraz więcej mówi się o zdrowym stylu życia, o traktowaniu swojego ciała jak świątynię, a nie jak przedmiot, albo zwierzątko które ma słuchać komend.
dziś akurat jedna bardzo mądra blogerka napisała kilka bardzo mądrych rzeczy na ten temat i najchętniej wrzuciłabym tutaj linka, żeby inni mogli poczytać na ten temat, ale
a) nie wiem czy mi wolno
b) jeśli ktoś nie będzie chciał, to i tak w to nie kliknie, więc napiszę tylko: MAD TEA PARTY i jak ktoś czuje się zainteresowany, to googlnie sobie sam :) .
  Temat: Aparat na zęby
Oleandrra

Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 28951

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-08-11, 17:43   Temat: Aparat na zęby
owszem, wielu osobom jest bardzo do twarzy z aparatem na zębach, ale pierwszy raz słyszę, że ktoś uwięził zęby tylko dlatego, że to teraz niby modne :szok:
poza tym, jeśli komuś jest ładnie w aparacie na zębach, to bez niego tym bardziej, więc kompletnie nie rozumiem i raczej wątpię że ktoś kierował się tylko tym.
sama nosiłam druty w liceum i nigdy nie zapomnę tego dnia, kiedy zdjęłam je i zaczęłam raczyć wszystkich znajomych moim nowym, olśniewającym uśmiechem.

btw, taka sytuacja: uśmiecham się do koleżanki, a ona nie wie o co chodzi.
ja, szczerząc zęby: nie zauważyłaś nic?
ona: co? jesteś w ciąży?
:lol:

fajnie wspominam ten czas, gdy mogłam obserwować, jak moje uzębienie staje się coraz ładniejsze. i uczucie tuż po zdjęciu - bezcenne.
  Temat: Papierosy
Oleandrra

Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 70975

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-08-11, 17:36   Temat: Papierosy
wraz z osiągnięciem pełnoletniości zaczęły mnie interesować powszechne używki i zaczęłam palić. paliłam jakieś 4 lata i moim osobistym sukcesem jest rzucenie tego cholerstwa raz na zawsze ;p myślę, że to kwestia mentalności i postrzegania świata, podejścia do spraw takich jak zdrowie, odżywianie i psychika, a dokładniej chęć rozwoju i ulepszania tych sfer. zresztą, całkiem niedawno poświęciłam temu całą notkę opisując, jak to się stało że zaczęłam palić i dlaczego tak łatwo udało mi się z dnia na dzień przestać.
  Temat: Pieniądze szczęścia nie dają...
Oleandrra

Odpowiedzi: 115
Wyświetleń: 39676

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2013-08-11, 17:31   Temat: Pieniądze szczęścia nie dają...
a ja bym powiedziała, że powiedzieć tak mogą właśnie ci, którzy te pieniądze mają.
jako, że jestem raczej w grupie tych "niemaczy", to mogę sobie marzyć o spaniu na pieniądzach, spekulować, że gdybym miała ich dużo, to zniknęłyby wszelkie moje troski i problemy, ale pewnie, kiedy już rzeczywiście będę je mieć, to uznam, że gówno prawda. że może nie martwią mnie jakieś przyziemne sprawy przeciętnych kowalskich, ale przecież mogłabym być ładniejsza, młodsza, zdrowsza, otoczona bardziej życzliwymi ludźmi i w ogóle mieć nadprzyrodzone moce, których nie ma nikt.
ktoś, kto ma dużo pieniędzy, zawsze będzie chciał jeszcze więcej. ale jakoś i tak wolę być "maczem", niż "niemaczem".
  Temat: Boisz się latania samolotem?
Oleandrra

Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 77758

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-08-11, 17:25   Temat: Boisz się latania samolotem?
parę dni temu miałam przyjemność lecieć samolotem. o ile w pierwszą stronę można nazwać to przyjemnością, to drogę powrotną już wątpliwą.
latałam samolotem już parę razy i za każdym razem czuję strach po to, by za chwilę wytłumaczyć sobie, że to przecież najbezpieczniejszy środek lokomocji. ale po ostatnich przeżyciach, kiedy na moich oczach stewardesa zaliczyła szota, żeby się uspokoić, steward usiadł na pierwszym siedzeniu i zapiął pas bezpieczeństwa i ogólnie cała załoga zachowywała się nerwowo i wymieniała porozumiewawcze spojrzenia, a po wyczekiwanym przeze mnie lądowaniu wybiegli z samolotu w stronę prawego silnika - mam dość.
dawno się tak nie bałam... tym bardziej, że zadaniem stewardów jest nie siać paniki i tuszować emocje, a tutaj było wręcz odwrotnie.
w sumie, gdyby zwiększyć liczbę samolotów do liczby samochodów, liczba katastrof lotniczych wzrosłaby masakrycznie, a poza tym sam fakt, że się nie ma gruntu pod nogami i jest z dala od całego świata - to sprawia, że nie mogę przestać się lękać :P
  Temat: Długowłosi
Oleandrra

Odpowiedzi: 83
Wyświetleń: 36703

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2013-07-23, 10:28   Temat: Długowłosi

Wiatrowski B. napisał/a:

jest o wiele bardziej czasochłonne i kłopotliwe. Dokładne umycie całości i rozczesanie żeby wyglądało to jako-tako wymaga minimum godziny czasu. Z tego powodu sporo długowłosych osób ogranicza się do minimum - byle nie śmierdziało i tłuszcz nie kapał. ;)

o, to to! tłuszcz może z nich nie kapie, ale bardzo często już można na nich smażyć.
właśnie dlatego uważam, że skoro ktoś ogranicza się jedynie do minimum, które opisałeś - to w moim mniemaniu nie dba o siebie. po co nosić długie włosy, skoro się "nie ma czasu" żeby o nie dbać? sama mam długie włosy i naprawdę zaręczam, że wystarczy paręnaście minut, by doprowadzić je do ładu. czesanie może trwać godzinę chyba tylko, jak się nie czesało włosów od miesiąca... podobnie z myciem.

Wiatrowski B. napisał/a:

Druga sprawa: lenistwo. W moim przypadku głównym winowajcą długich włosów było lenistwo - nie chciało mi się zorganizować godziny czasu i iść do fryzjera, żeby je przyciąć.

nie czuję tego. lenistwo jest główną przyczyną nie dbania o siebie. i nie rozumiem, jak można nie znaleźć czasu na wizytę u fryzjera. to zwykła wymówka. jak ktoś chce to wygospodaruje w tygodniu chociaż chwilkę.

rzecz w tym, że to, co dla mnie jest zwykłym dbaniem o siebie, dla niektórych może być przesadną pielęgnacją. i dlatego właśnie z takimi osobami, przynajmniej w tej kwestii, nie dogadam się. nie mówię o robieniu balejażu czy stosowaniu maseczek na włosy, ale o to, żeby nie wyglądać jak Jezus po 40 dniach na pustyni. i niech sobie każdy nosi takie włosy, jak chce, ale ja nie muszę rozumieć, po co, jeśli ci faceci nie chcą (a nie nie potrafią) dbać o swoje włosie.

Htsz napisał/a:

masz długie włosy i ubierasz się na czarno, na pewno jesteś szatanistą i pijesz krew :D :evil: :rock:

nie zapominaj o jedzeniu kotów!
  Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?
Oleandrra

Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 46585

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-07-22, 21:26   Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy?

paliatyw napisał/a:

Nie potrzebuję opinii czytelników - co oczywiście nie oznacza, że ich nie szanuję. Większość ludzi nie komentuje wpisów na blogach. Wchodzą, czytają i wychodzą. Może potem wracają. Nie chcę tworzyć forum. Chcę rzucić tekst do pożarcia. A kulturalny człowiek przy posiłku siedzi cicho. Nie chcę też użerać się ze spamerami i hejterami. Na fejsiku stracą swoją anonimowość, więc raczej rzadko będą się tam pojawiać.

to co piszesz przemawia do mnie.
u mnie jest możliwość zostawiania komentarzy, ale wszelkie przejawy braku kultury, hejterstwa, zawiści itp. najzwyczajniej w świecie usuwam bez mrugnięcia okiem.
ludzie uwielbiają korzystać z anonimowości, tym bardziej, że jeszcze nie skumali, że jeśli zakładasz swojego bloga, to jest to TWOJE miejsce w sieci, więc albo zachowujesz się, jak na gościa przystało, albo wyjdź.

według mnie są komentarze, które są potrzebne. na swoim blogu staram się pisać o przyjemnych rzeczach, o tym, jak postrzegać życie prościej i od czasu do czasu wrzucę jakąś relację z moich upojnych chwil spędzonych w kuchni + przepis. dlatego jeśli czytam, że komuś podoba się to, ile wysiłku w to wkładam, czuję się cholernie zaszczycona.
sama staram się doceniać ludzką pracę, w internecie jeśli coś mi się spodoba, jeśli skorzystam z jakiegoś tutorialu albo z jakiejś wskazówki robię to np. klikając lajka, a kiedy mam czas piszę komentarz, bo wychodzę z założenia, że inni - tak samo jak ja - cieszą się, kiedy ktoś wyrazi uznanie dla tego, co robią.

są komentarze nie tyle negatywne, tylko pomocne.
i są jeszcze te tylko negatywne, których jedynym celem jest kogoś obrazić albo wyśmiać. tych ostatnich nie toleruję.
Oleandrra

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2013-07-22, 21:00   Temat: Długowłosi

Htsz napisał/a:

a co mają długie włosy do dbania o siebie? Jak ktoś nie dba o higienę to raczej mało ważne jakie ma w tym czasie włosy, w krótkie też się będą przetłuszczać a niezmieniana bielizna i odzież śmierdzieć tak samo.

napisałam, że spośród tych długowłosych facetów, których widuję "na mieście" rzadko który jest zadbany (posklejane włosy, kłaki, łupież), a jeszcze rzadziej wygląda choćby dobrze i można na nim oko zawiesić. to daje jasny obraz tego, że większość z nich nie dba o siebie (przynajmniej w moim odczuciu).
zgadzam się, że jeśli ktoś nie dba o higienę, to widać to, słychać i czuć bez względu na długość włosów i nawet śmiem zgadywać, że posiadanie długich włosów nie oznacza od razu, że się nie myjesz. mówię po prostu, że to dość często idzie w parze. może i mam pecha spotykając na swojej drodze tylko takich średnio wyglądających długowłosych mężczyzn.
styl życia o jakim pisałam to sex, drugs & rock'n'roll. muzyka, koncerty, alkohol, kac jako wierny towarzysz życia, te same skarpetki przez tydzień, te klimaty. naprawdę nie trzeba się rozglądać, żeby takie okazy ujrzeć.
także nie bierz tego od razu do siebie, zdaję sobie sprawę z tego że nieco generalizuję.
  Temat: Ulubione perfumy
Oleandrra

Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 44620

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2013-07-22, 16:56   Temat: Ulubione perfumy
najulubieńsze perfumy to Chanel no.5, ale, że są bardzo intensywne noszę je stosunkowo rzadko.
na co dzień lubię Nothing More od Gosh, Silk Touch Max Mary albo Euphoria - Calvin Klein
Oleandrra

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2013-07-22, 16:46   Temat: Długowłosi
co dziesiąty facet w długich włosach, którego mijam na ulicy wygląda w miarę schludnie. co setny wygląda w takich włosach w miarę atrakcyjnie.
zaprawdę, zdaję sobie sprawę, że facetów z długimi włosami raczej średnio obchodzi fakt, że mogą obrażać swoim wyglądem czyjeś uczucia estetyczne. wiem, że tu zwykle chodzi o pewien styl życia, pokazanie, do jakiej subkultury się przynależy i dbanie o wygląd nie ma większego znaczenia dla tych gości, ale... no właśnie. jeśli nie ma, to nie dogadam się z nimi.
jeśli kogoś nie obchodzi fakt, że ma kołtuny, przepocone stopy od noszenia glanów w środku lata i trzeci raz z rzędu tę samą koszulkę Megadeth, to dla mnie nie ma znaczenia, że może być w gruncie rzeczy interesującym człowiekiem ;)
  Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną?
Oleandrra

Odpowiedzi: 168
Wyświetleń: 92947

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2013-07-22, 16:33   Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną?
to tak, jakby spytać, czy jest możliwe nalać herbatę do filiżanki nie wylewając jej. niemożliwe rzeczy dzieją się w przygodach Harry'ego Pottera, a przyjaźń damsko-męska jest rzeczą całkowicie realną. owszem, trudną do zrealizowania, bo bardzo często okazuje się, że jedna ze stron zakochuje się w drugiej, ale jest zbyt dużo ludzi na świecie, żeby taka relacja była totalnie niemożliwa.
przyjaciółmi mogą zostać partnerzy, którzy rozstali się w zgodzie po tym, jak oboje stwierdzili, że to jednak nie to.
przyjaciółmi mogą być ludzie, np. gej i lesbijka, którzy kompletnie nie gustują w sobie.
przykłady, które podałam to typowe skrajności, ale wcale nie oznacza to, że tylko tacy ludzie mogą tworzyć tego typu przyjaźnie. wszystko zależy od ludzi i tego, jak się dobiorą. dokładnie tak, jak w przyjaźni jednopłciowej :)
  Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
Oleandrra

Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 77416

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2013-07-18, 22:32   Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
nie ma jednego gatunku, który uwielbiam, bo to byłoby głupie. jest zbyt wiele różnorodności, każdy gatunek daje inne doznania, dlatego ograniczanie się do jednego jest dla mnie niezrozumiałe.
wychodzę z założenia, że nie słucham gatunków, tylko zespoły/wykonawców.
na ogół poruszam się w klimatach indie rocka, uwielbiam muzykę elektroniczną.
ostatnio na tapecie mam The Maccabees, Alt-J, San Cisco, Queens of the Stone Age i parę innych :)

Strona 2 z 3
Skocz do: