Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 47
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [opinia] Morze myśli - blog opiniotwórczy
Kinga

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 2173

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-11-15, 20:01   Temat: [opinia] Morze myśli - blog opiniotwórczy
Mnie się bardzo podoba, śliczny, minimalistyczny. Jedyne co bym poprawiła, to rozmiar czcionki w sidebarze, jak dla mnie za mały, a nie lubię mocno przybliżać się do monitora.

Takie szablony lubię, tekstów nie ocenię, bo tylko pobieżnie na nie zerknęłam, ale nie było źle.
  Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Kinga

Odpowiedzi: 173
Wyświetleń: 52750

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-15, 19:53   Temat: [blogi] Na co najpierw zwracacie uwagę?
Przede wszystkim w pierwszej chwili oceniam wizualnie wygląd bloga. Czy zachowano proporcje, czy jest czytelny i estetyczny. Takie ogólne spojrzenie, które mówi mi, czy warto spędzić na tym blogu czas, czy od razu widać, że prowadzi go jakiś dzieciak nie mający pojęcia o niczym.

Kiedy wygląd przypada mi do gustu, zaczynam czytać. Czasami wystarczy mi kilka linijek, żeby bloga bezpowrotnie opuścić, zdarza się, że trafiam na takie bzdety, że aż się flaki wywracają. Ostatnio szukałam recenzji nowej odżywki, którą kupiłam, jest nią Mrs. Potters z ginko biloba i keratyną. Wchodzę na jednego z blogów i czytam:" balsam z ginko i biloba i keratyną". Matko boska, myślę sobie, dziewczyna pisze recenzje i nawet nie wie z jakimi składnikami był to kosmetyk, bo ginko biloba to dwuczłonowa nazwa określająca miłorząb japoński a nie dwie substancje o nazwach ginko i biloba. Dno i pół metra mułu...
  Temat: [opinia] Jak Wam się podoba mój blog książkowy?
Kinga

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 5842

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-11-15, 19:20   Temat: [opinia] Jak Wam się podoba mój blog książkowy?
Jak dla mnie ok, ale trochę razi mnie nagłówek. Też prowadzę książkowego bloga więc oceniam to specyficznie i jest jedna rzecz, która mnie irytuje - zapowiedzi książek w sidebarze. Wiem, że większość tego typu posunięć wiąże się ze współpracą z wydawnictwami, ale mi się osobiście nie podoba.

Jeśli chodzi o resztę, to ciekawe pole posta i ładna czcionka.
  Temat: Reinkarnacja-wierzysz?
Kinga

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11599

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-11-15, 18:00   Temat: Reinkarnacja-wierzysz?

Kamysto napisał/a:

Kinga, ale reinkarnacja zakłada, że za dobre czyny wcielasz się w lepszą formę, za złe idziesz niżej.

A gdzie Ty takie coś wyczytałeś? :przestraszony:

Czy robisz źle, czy dobrze, to cały czas jest to rozwój. Dusza się nie cofa a karą jest kolejne wcielanie się (o ile można w ogóle to karą nazwać). Wszak nic nie jest takie oczywiste. Polecam Rozmowy z Bogiem wszystkie 3 części autorstwa Neala Donalda Walsha.
  Temat: Wątpliwości blogera
Kinga

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11467

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-10, 10:56   Temat: Wątpliwości blogera
Bo to tak zawsze jest, że najpierw masz wielką wizję, dużo zapału a później, kiedy nie widzisz efektów zastanawiasz się, czy czasami nie złożyć broni i się nie poddać. Od razu w tym momencie przypomina mi się taki obrazek dwóch poszukujących skarbu mężczyzn. Jeden dopiero zaczyna kopać, ma mnóstwo siły i wie, że skarb znajdzie a drugi odchodzi z kilofem i rezygnuje, kiedy jest niespełna pół metru od skarbu.

Może właśnie w taki sposób trzeba postępować. Nigdy nie tracić wiary, bo może okazać się, że od sukcesu dzieli nas tylko chwila, jeden dzień, jeden artykuł a jeśli się poddamy to co wtedy? Przyjdzie ktoś inny, ktoś, kto będzie wierzył, że da radę. I da... a my będziemy sobie pluć w brodę. :zdziwko:
  Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
Kinga

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11236

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-11-05, 22:08   Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
A u mnie rozkłada się to tak:

1. Blog książkowy: cechy/typy powieści, krystian bala, amok, grey
2. Blog rozwojowy: bez mózgu, człowiek bez mózgu, eft
3. Blog blogowy(dopiero rozwijany): dr. oetker, kominek
  Temat: Reinkarnacja-wierzysz?
Kinga

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11599

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-11-05, 21:57   Temat: Reinkarnacja-wierzysz?
Oczywiście, że wierzę w reinkarnacje, ale pytanie autorki tematu, czyli: co jeśli w poprzednim życiu byłeś robaczkiem jest niedorzeczne z prostego względu.

Dusza ludzka kieruje się raczej tendencją wzrostową, tj. nie możesz z robaczka tak szybko awansować na człowieka XXI wieku ani też będą już kiedyś w ludzkim ciele powrócić w ciało zwierzęcia. To przeczy podstawowemu powodowi istnienia duszy - rozwojowi. Tak więc wcielamy się w coraz to lepsze wersje siebie, ale też nie przeskakujemy form tak nagle, że jedno wcielenie to robak, a kolejne człowiek. :P
  Temat: Jak wygląda współpraca blogera z firmą?
Kinga

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5311

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-04, 21:07   Temat: Jak wygląda współpraca blogera z firmą?
Ja właśnie przeczytałam ofertę współpracy od sieci księgarskiej i bardzo mi ciekawi co też chcą mi zaproponować za ten baner i pisanie dla nich recenzji... bardzo mnie ciekawi.... :zdegustowany:
  Temat: Ortografia na blogu
Kinga

Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 16027

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-04, 20:54   Temat: Ortografia na blogu
Przywiązuje dużą wagę do ortografii, ale też się czasami łapę na tym, że jak nie sprawdzę tekstu po napisaniu, tj. nie przeczytam dokładnie to jakieś byki paskudne zostają. Z tym, że bardziej interpunkcyjne ale też razi.

Grunt to sprawdzać przed publikacją.
  Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Kinga

Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 59332

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-04, 20:38   Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga?
Ja początkowo dla siebie, żeby sobie systematyzować pewne zagadnienia, następny był po to, żeby dzielić się z innymi tym co znam (książki), a kolejny, żeby oceniać, luźno dywagować nad blogosferą.

Właściwie ostatnio sama zastanawiałam się dlaczego ludzie zaczynają pisać bloga i pod wpływem tego zastanawiania powstało takie oto zestawienie http://blogomierz.blogspo...e-dlaczego.html
  Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Kinga

Odpowiedzi: 89
Wyświetleń: 21781

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-04, 20:32   Temat: W jaki sposób piszesz teksty?
Kiedyś pisałam w Wordzie, teraz to jadę z koksem bezpośrednio i nigdzie niczego nie zapisuje.
  Temat: Okoloblogowa kupa watpliwosci, czyli potrzebuje pomocy
Kinga

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 5893

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-11-04, 20:28   Temat: Okoloblogowa kupa watpliwosci, czyli potrzebuje pomocy
Może nie powiem nic nowego ani mądrego, ale też radzę Ci zacząć od darmowej platformy blogowej. Nie wiesz jak długo będzie Cię to kręcić i czy w ogóle, a może po dwóch miesiącach stwierdzisz, że to nie dla Ciebie, wtedy bloga po prostu usuwasz albo zostawiasz go martwego i już.

Jeśli jednak okaże się, że idzie Ci świetnie, to zawsze możesz się przenieść.

Strona 2 z 4
Skocz do: