szmyrk
Blogger.Klub
Wiek: 38 Dołączyła: 20 Wrz 2013 Posty: 37 Miasto: z daleka
|
Wysłany:
2013-09-25, 11:10 Okoloblogowa kupa watpliwosci, czyli potrzebuje pomocy
|
|
|
Bede bardzo wdzieczna za rozwianie moich watpliwosci, bo przez nie jeszcze nie zalozylam bloga.
Chce miec bloga. Wiem o czym. Wiem co/jak na nim pisac, mam juz pomysly na kilka pierwszych notek. /Swoja droga po co komu blog jak nie wie nawet, o czym mialby pisac...?/ Nurtuja mnie inne kwestie.
Szperajac sobie w internecie doszlam do wniosku, ze lepiej miec SWOJEGO bloga, czyli kupic sobie hosting i domene. Ale tutaj wlasnie zaczynaja sie schody...
Interesuje, co sie dzieje z blogiem wlasnym, kiedy np. odechce sie czlowiekowi pisac? Albo nie bedzie juz mial czasu. Albo umrze. Co sie stanie? Rok sie skonczy, czlowiek za hostong, domene nie zaplaci i co? Blog znika? Kasuje sie?
Pozniej zaczelam sobie myslec, ze moze jednak na poczatek lepiej zaczac na blogspocie badz wordpressie.com i na poczatek tylko domene sobie wykupic. Czy z wordpressa jest duzo latwiej przejsc pozniej na swoj hosting niz z blogspota?
Wszedzie pisza o tym, jak przejsc z bloga typu blog.spot na wlasnego, a czy da sie ze swojego bloga przejsc pozniej na blogspota/wordpress.com?
Z gory dziekuje slicznie za rady/wskazowki/etc.
|
|