Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 73
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
HitFan

Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 39112

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2016-08-08, 22:19   Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
Ja przeważnie korzystam z avasta. Raz na jakiś czas przeskanuję komputer MBAMem, tak dla pewności.
Jak robię coś u znajomych, to najpierw ściągam Kasperskiego 30-dniowego, robię pełen skan, i po wszystkim usuwam i instaluję avasta.
  Temat: Jaką datę ma najstarszy mail w Twojej skrzynce?
HitFan

Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 24622

PostForum: Internet   Wysłany: 2016-08-08, 22:16   Temat: Jaką datę ma najstarszy mail w Twojej skrzynce?
U mnie najstarsza jest z 30 maja 2011 roku.
  Temat: [blogspot, AdSense] jakie wymagania aby się zakwalifikować?
HitFan

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 4471

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-08-08, 22:08   Temat: [blogspot, AdSense] jakie wymagania aby się zakwalifikować?
Mój blog Rajdowa Kolekcja zakwalifikował się w lutym b.r., po około siedmiu miesiącach od założenia. Miałem wtedy na nim 17 postów.
  Temat: Pokaż swój pulpit
HitFan

Odpowiedzi: 332
Wyświetleń: 114982

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2016-08-08, 21:47   Temat: Pokaż swój pulpit
Tak u mnie wygląda po update do Windows 10:
  Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
HitFan

Odpowiedzi: 160
Wyświetleń: 49420

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2016-07-17, 09:11   Temat: Jaką temetykę bloga najbardziej lubisz?
Z racji własnego hobby najczęściej trafiam na blogi o modelarstwie i kolekcjonerstwie. Ale lubię tylko te, w których rzeczywiście autor ma jakąś wiedzę i potrafi w ciekawy sposób zaprezentować modele, czy inne zdobycze. Blogi w których są 2 zdjęcia i jedno zdanie na post srdso mnie zniechęcają
  Temat: [blogspot] 'Nie uwzględniaj własnych wyświetleń' nie działa
HitFan

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 8422

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-07-16, 20:51   Temat: [blogspot] 'Nie uwzględniaj własnych wyświetleń' nie działa
Hej! To niestety znowu ja. Problem z uwzględnianiem własnych wyświetleń dopadł mnie tym razem na komórce. Objawy te same dokładnie te same. Na pececie znalazłem rozwiązanie, ale mobilny Chrome nie ma możliwości instalacji rozszerzeń, a tym samym edycji ciasteczek.
Ma ktoś jakiś pomysł, jak "ręcznie" stworzyć ciasteczko z takimi parametrami, żeby blog cały czas pamiętał ustawienie?
Chodzi mi o to rozwiązanie:

Kod

http://busterproductions.blogspot.com/2016/05/naprawa-bednych-wasnych-wyswietlen.html
  Temat: [blogger] Jak dodać przyciski Share i Like pod każdym postem
HitFan

Odpowiedzi: 55
Wyświetleń: 36784

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2016-03-23, 09:59   Temat: [blogger] Jak dodać przyciski Share i Like pod każdym postem
Na razie nie mogę sprawdzić, więc zapytam. Jeśli ustawie w mobilnej stopce to nie zdubluje się ten przycisk?
EDIT: Sprawdziłem i niestety jest tak jak myślałem:

Jaki b:if napisać, żeby gadżet pojawiał się w zależności od typu strony? Bo chciałbym ustawić tak, że ten z desktopa wyświetli się tylko w pełnej wersji strony, a w mobilnym go nie będzie.

EDIT2: Znalazłem:

Kod

<b:if cond='!data:mobile'>

EDIT3: Ale nie wiem jak wyrównać ten przycisk do reszty:

Próbowałem dopisać coś takiego:

Kod

.mobile .fb_iframe_widget {vertical-align: top; }

Ale to nie pomogło :/
  Temat: [blogspot] 'Nie uwzględniaj własnych wyświetleń' nie działa
HitFan

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 8422

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-03-22, 22:51   Temat: wykluczanie własnych odsłon na komórce przeglądarce mobilnej
Ostatnio miałem taki problem, że na komórce nie zapisywało mi się to ustawienie. Nie ważne jak wszedłem. Dopóki nie wyszedłem ze strony było ok, ale po ponownym wejściu znów było odznaczone. Pomogło wyczyszczenie danych przeglądarki, a potem danych aplikacji i włączenie od nowa tego ustawienia.
To tak dla potomnych, jakby kogoś dotknął podobny problem

[ Dodano: 2016-05-28, 11:52 ]
Witajcie! Piszę z problemem. Ostatnio musiałem wyczyścić dane przeglądarki na komputerze i od tej pory mimo zaznaczonej opcji "nie uwzględniaj własnych wyświetleń" one i tak są uwzględniane. Po wyłączeniu i włączeniu Chrome'a uwzględnianie jest znów odznaczone... Jest to bardzo problematyczne dla mnie. Próbowałem wykorzystać:

Kod

www.rajdowakolekcja.blogspot.com/b/statsBlockingCookie?action=SET&callback=__gwt_jsonp__.P2.onSuccess

Ale za każdym razem dostaję powiadomienie, że wybrana strona nie istnieje na tym blogu. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym fantem?

Dodam, że tak się dzieje tylko na Chrome. Inne przeglądarki radzą sobie z tym bez problemu, ale nie chcę specjalnie dla bloga używać czegoś innego. System 8.1 Pro x64

Edit, slrawdzilem u dziewczyny na komputerze i dzieje się identycznie. Niby ptaszek jest zaznaczony, ale i tak wyświetlenia się zaliczają. Dziś się okazało, że w paru postach zmienił mi się adres i jak zmieniałem i sprawdzałem to nabilo mi blisko 80 wyświetleń, mimo że mam zaznaczone "nie uwzględniaj własnych wyświetleń". Próbowałem reinstall przeglądarki, ale nie pomogło, czyszczenie wszystkich danych tak samo... Normalnie jakby to cookies nie działało :/
Jak ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc! :-(

[ Dodano: 2016-05-28, 17:29 ]
Na forum pomocy Chrome dostałem takie rozwiązanie, które u mnie pomogło:

Kod

http://busterproductions.blogspot.com/2016/05/naprawa-bednych-wasnych-wyswietlen.html
HitFan

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2016-03-22, 21:30   Temat: [blogger] Jak dodać przyciski Share i Like pod każdym postem
Genialnie, dzięki ogromne!

Ale jeszcze mam jedno pytanie, jak ustawić, żeby w mobilnej ten przycisk też był w stopce posta? Aktualnie wygląda to tak w mobile:
HitFan

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2016-03-22, 18:16   Temat: [blogger] Jak dodać przyciski Share i Like pod każdym postem
Witajcie, skorzystałem z poradnika, wszystko się udało, tylko mam mały problem. ma ktoś może pomysł jak wyrównać ten like Facebook'a z resztą przycisków w linii?

Pozdrawiam! :)
  Temat: O czym jest Twój blog?
HitFan

Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1900093

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2016-03-22, 14:27   Temat: O czym jest Twój blog?
Ja na blogu prezentuję swoją kolekcję modeli samochodów rajdowych. Staram się przedstawić trochę historii i opisać daną miniaturę.
  Temat: [blogspot] niewłaściwe opisy linków udostępnianych na FB
HitFan

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2404

PostForum: Forum Blogger   Wysłany: 2016-03-16, 23:13   Temat: [blogspot] niewłaściwe opisy linków udostępnianych na FB
Dzięki chłopaki, pomogło. Pozdrawiam :)

Strona 5 z 7
Skocz do: