Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 310
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Wulgaryzmy . . .
wendigo

Odpowiedzi: 53
Wyświetleń: 22636

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2012-11-18, 04:27   Temat: Wulgaryzmy . . .
Dla mnie przeklinanie to też jest w większości wypadków objaw braku kontroli nad sobą, a ja potrafię się kontrolować, więc nigdy nie przeklinam w towarzystwie. Natomiast jak jestem sam, to lubię sobie czasem rzucić mięsem :P
  Temat: Farbowanie włosów
wendigo

Odpowiedzi: 63
Wyświetleń: 28306

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2012-11-18, 04:07   Temat: Farbowanie włosów
Ja podobnie jak przedmówca - jestem blondynem, ale zawsze byłem ciekawy jak to jest mieć czarne i raz się przefarbowałem. Cóż, jak to mówią: ładnemu we wszystkim ładnie :hyhy: i było ok, ale jakoś nie powtórzyłem tego eksperymentu ;) Czasem trochę rozjaśniałem (jakieś pasemka czy końcówki), czasem zrobiłem sobie niebieskie pasemka albo właśnie czarne :D Cóż, włosy odrosną, więc to nie problem je przefarbować ;)
  Temat: [dyskusja] majtki czy bokserki ?
wendigo

Odpowiedzi: 99
Wyświetleń: 67384

PostForum: Męskie sprawy   Wysłany: 2012-11-18, 04:03   Temat: [dyskusja] majtki czy bokserki ?
Mam takie i takie ale wolę slipy :) dlaczego? bo mniej materiału, mniej na sobie = wygodniej :P przynajmniej mi jest wygodniej i nie przeszkadzają mi nogawki.
  Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie?
wendigo

Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 44410

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-11-18, 03:58   Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie?
A ja sobie nie wyobrażam wziąć ślub z kimś z kim nie byłem w łóżku :zdziwko: Jak to tak nawet nie sprawdzić czy lubimy to samo... dla mnie za duże ryzyko :P
  Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną?
wendigo

Odpowiedzi: 168
Wyświetleń: 91444

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-11-18, 03:48   Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną?
Oczywiście, że jest możliwa :) (w przeciwnym razie biseksualiści w ogóle by nie mogli mieć przyjaciół :D ).
Ja to mam nawet przeciwny problem - jak ktoś jest moim przyjacielem, to nie potrafię myśleć o nim w kategoriach seksualnych...
  Temat: przechowywanie baterii z laptopa
wendigo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 11575

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2012-11-18, 03:44   Temat: przechowywanie baterii z laptopa
Przy pierwszym moim laptopie wcale nie patrzyłem na to jak dbać o baterię - po prostu zawsze był podpięty do sieci. Bateria oczywiście z czasem traciła żywotność, ale dla mnie nie jest to znowu taki problem, bo laptopa mam głównie dlatego że jest wygodniejszy, mniej miejsca zajmuje i mogę go wszędzie ze sobą zabrać, aczkolwiek to "wszędzie" oznacza dla mnie takie warunki, w których i tak zawsze mogę się gdzieś podpiąć raczej, więc jakby nie aż tak bardzo zależy mi na baterii (jedynie tyle co by w sytuacji nagłej utraty prądu zdążyć zapisać rozpoczętą pracę - a na to starczą i dwie minuty ;) ).

Ale czytałem kiedyś, że laptopa powinno się używać jednak z baterią (a nie na samym zasilaczu) ale od czasu do czasu (kilka razy na miesiąc, jeśli nie na tydzień - już nie pamiętam dokładnie) używać jak laptopa - czyli nie podpiętego do zasilacza i pozwolić mu się wtedy rozładować do 30% (jeśli dobrze pamiętam). Teraz przy drugim laptopie staram się więc tak robić częściej, ale i tak zapominam :P W każdym razie mam go ponad 2 lata, a bateria trzyma jeszcze przyzwoicie - 1,5h to raczej utrzyma :) Chociaż to oczywiście zależy co robię na nim.
  Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
wendigo

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 27373

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2012-11-18, 03:39   Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
Miałem kolegę poznanego przez internet i najpierw rozmawialiśmy na komunikatorze Wirtualnej Polski, potem on mi powiedział o Gadu-Gadu i przenieśliśmy się na niego (ale nie pamiętam który to był rok...). Dłuuugo miałem ten pierwszy numer, potem miałem dwa na raz (tak potrzebowałem) i obecnie został mi tylko ten drugi choć czasem żałuję straty tego pierwszego z różnych przyczyn. Oba te numery były siedmiocyfrowe (tylko pierwszy z 3 na początku, a ten obecny/drugi ma 6).
GG powyżej 6.0 to już tragedia wizualna :D ale z GG Tunerem, który mi powyłączał wszystkie te badziewne dodatki da się używać tego programu :)
Parę razy próbowałem innych klientów ale jednak żaden mnie nie satysfakcjonuje, bo np. emotikonki ma inne, a jest to dla mnie ważne zwłaszcza w rozmowie z jedną przyjaciółką :D
  Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
wendigo

Odpowiedzi: 85
Wyświetleń: 38515

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2012-11-18, 03:29   Temat: który Anty Wirus najlepszy ?
Mnie płatne nie interesują. Z darmowych miałem do czynienia z Avastem (ale to na komputerze rodziców) i tak jakoś mam wrażenie, że zamula system. U siebie mam Avirę ale ten z kolei wyświetla reklamy, które mnie denerwują - antywirus powinien sobie działać w tle i być niewidoczny (choć może to za duże wymagania jak na darmowy program :P ). Słyszałem że pod tym względem lepszy jest Panda Cloud ale nie do końca rozumiem zasadę jego działania :niepewny: gdzieś czytałem, że do poprawnego jego działania wymagane jest połączenie z internetem i tu pojawia się problem gdyż obecnie korzystam z internetu mobilnego i niestety muszę się liczyć z limitem. Czy ten antywirus pobiera więcej danych z internetu niż inne?
  Temat: [komputer] twoja maszyna ?
wendigo

Odpowiedzi: 96
Wyświetleń: 42349

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2012-11-18, 03:19   Temat: [komputer] twoja maszyna ?
Laptop: 4GB RAM, 1GB grafika, Intel Core i5, dysk 500GB, Windows 7 Ultimate

myślałem o rozbudowie do 8GB RAM, ale w sumie to chodzi zupełnie dobrze, więc jeszcze poczekam :)
  Temat: gdzie mogę pisać na forum? wszędzie limity
wendigo

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 14851

PostForum: Pomoc techniczna   Wysłany: 2012-11-18, 03:02   Temat: gdzie mogę pisać na forum? wszędzie limity
Jak zawsze są dwie strony medalu. Przeczytałem wszystkie te tematy o limitach i muszę powiedzieć, że rozumiem administratora :) To fakt, że czas jest cenny i to zrozumiałe, że każdy admin chce mieć na forum aktywnych użytkowników (inna sprawa, że mimo wszystko uważam, iż nie tędy droga, ale to na marginesie). Szczerze powiem, że pewnie gdybym przed rejestracją poczytał o limitach to bym sobie odpuścił i poszedł zapytać na forum Allegro czy Myspota - tam nie ma takich ograniczeń :P Nie żeby to był problem podyskutować sobie o blogach (bo lubię dyskusje w ogóle też i jak się rozejrzałem po forum to jest trochę tematów, w których chętnie się w przyszłości wypowiem chociaż jeszcze nie mogę). Po prostu wolałbym zacząć od tego co jest dla mnie najpilniejsze ;)
Czyli tak jak mówię: z jednej strony rozumiem to ograniczenie, a argumenty, które Htsz podał są sensowne, ale z drugiej mimo wszystko uważam, że to większość potencjalnych użytkowników zniechęci... Bo ludzie ogólnie nie lubią nakazów ;)

Strona 26 z 26
Skocz do: