Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 184
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Czy Twój blog i szablon jest mobile-friendly (elastyczny)?
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 20707

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-04-16, 16:42   Temat: Czy Twój blog i szablon jest mobile-friendly (elastyczny)?
pobrałam taki szablon jakiś czas temu, ale przyznam, że od około 2 lat zwracam na to szczególną uwagę. Przez większość czasu czytam blogi na telefonie, czasem tablecie i strasznie mnie to irytuje jak szablon jest niedostosowany... :/
  Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30487

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-04-13, 11:27   Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'?
ja przed chwilą właśnie dodałam o mnie w stopce bloga. zdjęcie + krótki opis, bo planuję usunąć "o mnie" ze stopki posta, a wrzucić tam linki do social. osobnej strony o mnie nie mam, ale planuję, tylko nie chcę tak banalnie duże zdjęcie + kilka informacji... ;)
  Temat: [Szablon Enpine] dopasowanie ramki posta do małych ekranów
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1777

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2015-02-05, 15:37   Temat: [Szablon Enpine] dopasowanie ramki posta do małych ekranów
Hej. Nie wiem czy tak się da, ale zacznę od początku.
Dla otworzonego okna posta mam ustawione

Kod

.blog-posts {padding: 0px 30px 0px 30px !important;}
, bo tak mi się bardziej podoba, za to nie podoba mi się to wcale jeśli chodzi o wersję mobliną, bo wyszczupla to o połowę całego posta, więc (tylko) dla wersji mobilnej chciałam to odkręcić.
Próbowałam już przypisywać coś takiego

Kod

@media screen and (min-width: 800px) {
.blog-posts {
padding: 0px 0px 0px 0px !important;
}}
i takiego

Kod

@media screen and (min-width: 800px) {
body#mobile .blog-posts {
padding: 0px 0px 0px 0px !important;
}}
, ale to nic nie daje.
Czy jest to w ogóle możliwe do zrobienia?

blog: tutaj

Pozdrawiam

PS te !important używam dlatego, że szablon nie daje zbyt wiele dostępu do modyfikacji.
  Temat: [Szablon Techism] tytuł posta zlewa się razem z treścią
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1729

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-12-22, 20:27   Temat: [Szablon Techism] tytuł posta zlewa się razem z treścią
Dziękuję :)
W życiu bym na to nie wpadła.
  Temat: [Szablon Techism] tytuł posta zlewa się razem z treścią
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1729

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-12-22, 18:47   Temat: [Szablon Techism] tytuł posta zlewa się razem z treścią
Hej. Dostosowuje sobie pomału szablon Techism, ale od razu zauważyłam pewien problem. Otóż po przeniesieniu się do strony posta jego tytuł i treść wpisu zlewają się ze sobą (przykład ), są w jednej linii. Chciałabym, by tytuł był u góry, a dopiero od nowej linijki treść posta, tak jak domyślnie to jest w każdym szablonie.
Pozdrawiam
PS Link do bloga z szablonem w przykładzie
  Temat: Blog z hasłem
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 9256

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2014-11-12, 17:52   Temat: Blog z hasłem

Htsz napisał/a:

Ewe-Linka napisał/a:

wystarczy tylko ze wpiszesz adres strony i na srodku wyskoczy Ci hasło- wpisujesz, enter i masz :)
ale to hasło jest dodatkiem / funkcją tumblr czy JavaScript wklejony w źródło szablonu? To drugie da się obejść w parę chwil.

Htsz Ty do mnie z takim pytaniem? :D Wydaje mi sie, ze to funkcja Tumblra. No... kazdy uzytkownik moze tak zrobic. No bynajmniej kod to na pewno nie jest.
  Temat: Blog z hasłem
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 9256

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2014-11-11, 20:58   Temat: Blog z hasłem

rqp napisał/a:

Tumblr to raczej blog na zdjęcia, nie na teksty :/

O przepraszam bardzo, ale ja prowadze bloga parentingowego na tumblrze ;) a po za tym Tumblr bedzie dobry. Sa szablony niekafelkowe (jesli o to Ci chodzi), wiec to praktycznie to samo co blogger. Sama mam jeden blog ukryty i wystarczy tylko ze wpiszesz adres strony i na srodku wyskoczy Ci hasło- wpisujesz, enter i masz :)
  Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu?
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 57
Wyświetleń: 27841

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2014-11-03, 21:04   Temat: Jaki system komentarzy warto mieć na blogu?
Moim skromnym zdaniem to disqus jest najkorzystniejszy. Łatwo odnajdujemy strone/bloga komentujacego, a przede wszystkim majac konto na disqus mozesz komentowac na kazdej platformie, a kazda platforma moze komentowac Ciebie.

Osobiscie odkad zaistalowalam disqusa u siebie (juz jakos rok) chetniej komentuje wpisy, gdy widze ze jest disqus. Nie ma bata zebym skomentowala cos komus z g+ :/ jak dla mnie to najgorszy system.
  Temat: Ortografia na blogu
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 54
Wyświetleń: 16033

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-10-03, 22:33   Temat: Re: Okropnie ważna!

ModnyStyl2013 napisał/a:

Twoja ortografia i sposób w jaki piszesz świadczy o Tobie. Więc dbaj o nią i nie pozostawiaj byków :)

No tak, ale jak już pisaliśmy każdemu się zdarzy w szczególności w dobie internetu.
Pamiętam jak raz zostałam upomniana przez czytelniczkę, że nie dość że masa byków we wpisie (!) to jeszcze błędy merytoryczne. Pomyślałam tylko wtedy o jednym: jak tak cię to boli to wypierdzielaj stąd. Pisze jak piszę. Rozumiem ortografię, którą i tak wówczas poprawiał blogger, ale błędy merytoryczne, które popełniam na co dzień? Skoro tak mówię do męża/ przyjaciółki/ teściowej to i do czytelników ;)
  Temat: Co sądzicie o blogach z opwiadaniami
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 11836

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-10-03, 22:28   Temat: Co sądzicie o blogach z opwiadaniami

m_okry napisał/a:

Zawsze warto spróbować. Dobry materiał ma szansę się przebić :)

podpisuję się :)
nie przepadam, ale jest taki który mnie urzekł, ot tak :)
  Temat: [Serial] Gra o Tron
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31093

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2014-09-29, 16:48   Temat: [Serial] Gra o Tron
Pierwsze dwie serie obejrzałam w kilka dni. Trzecia już szła wolniej: nie więcej niż dwa odcinki i to tylko w weekend. Teraz po 2 odcinku 4 serii nie wyobrażam sobie narzucać takiego tempa :P jeszcze 8 odcinków. Przeczekam przez zimę ;)
  Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
Ewe-Linka

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 12766

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-09-28, 18:35   Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post
ostatnio potrzebuję zdjęcia, pomysłu i świętego spokoju ;)
heh, najlepsze, że kolejność nie jest przypadkowa :P

Strona 2 z 16
Skocz do: