| Autor |
Wiadomość |
Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście? |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 50977
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-12-12, 12:43 Temat: [blogspot] jak usunąć ramkę wokół obrazka w poście? |
ufff i mi się udało Dzięki bardzo |
Temat: [gadżet LinkWithin] wyśrodkowany, edycja wyglądu |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 24424
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-12-11, 14:59 Temat: [gadżet LinkWithin] wyśrodkowany, edycja wyglądu |
super ten post! dzięki bardzo! mój blog przeszedł nie złe odświeżenie :* |
Temat: Nie działające pw od nieznajomych na fb |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8989
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2012-12-09, 08:32 Temat: Nie działające pw od nieznajomych na fb |
Mi też często trafiają tam wiadomości i od czasu do czasu sprawdzam (jak sobie przypomnę) 'inne' czy SPAM , ale żeby takie coś... Sprawdzałam u Męża i u Niego wszystko w porządku. Zgłosiłam problem, ale no zobaczymy czy i w ogóle coś z tego wyjdzie |
Temat: Nie działające pw od nieznajomych na fb |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8989
|
Forum: Serwisy społecznościowe Wysłany: 2012-12-07, 19:46 Temat: Nie działające pw od nieznajomych na fb |
Mam pewien problem. Na początku jednak zaznaczę, że kilka dni wcześniej (bodajże przed zmianą wyglądu okna prywatnych wiadomości) wszystko działało bez zarzutu.
Otóż chodzi o to, że nie widzę treści wiadomości od nieznajomych. Specjalnie na swoim blogu podaję głównie adres facebook'owy do korespondencji, bo jest to dla mnie wygodniejsze. Od moich znajomych wszystko jest OK. Widzę treść i załączniki bez zarzutu, a w przypadku o którym piszę w poglądzie jest pierwsza linijka wiadomości, a w "czacie" już nie ma nic.
Zauważyłam też, że inne wiadomości np te, które są w spam również nie zawierają tekstu.
Mowa tutaj o prywatnym koncie, nie fanpejdżu.
Wygląda mi to na to, że mogę mieć coś bloknięte, choć nie wiem jakim cudem, nie bawię się w "kopanie" w ustawieniach na FB.
Podsumowując to nie działa odkąd zmienił się wygląd poczty facebook'owej i nawet po klikaniu w 'rozszerz' nadal nie ma nic. Sprawdzałam podstawowe ustawienia wszystko jest OK.
Czy to możliwe, by facebook sam zablokował pocztę od nieznajomych?
Co mogę zrobić? Czy mam pisać z prywatnej poczty do każdego?
Przyznam, że to trochę głupio, bo od wielu osób dostaję propozycję współpracy (po pierwszych linijkach) i to nie wiem jakiej, a mam pisać z prośbą o ponowną odpowiedź ?
Bardzo proszę o pomoc.
Edit: Przed chwilą sprawdziłam ponownie pocztę i widzę, że poprzednie wiadomości, które były wyświetlane od nieznajomych również wcięło... Sprawdzałam również ustawienia prywatności i "otrzymywanie prywatnych wiadomości" mam ustawione na 'wszyscy' |
Temat: Współpraca z firmami - opinie |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 25084
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-12-01, 22:15 Temat: Współpraca z firmami - opinie |
wieszcozjesz napisał/a: Ja miałbym takie pytanie do doświadczonych. Od ilu odsłon bloga dziennie można liczyć na jakąś możliwość umieszczania reklam itp. Nie żebym o tym myślał teraz ale tak z ciekawości. Czy poziom 1 tyś odsłon jest coś warty plus lubię to albo +1?
Na pewno prowadzę bloga dla idei ale w pewnym momencie przychodzą ważniejsze sprawy w życiu (np. dziecko już niedługo) i samą ideą go nie nakarmię.
Mam to samo, tym bardziej, że póki co nie pracuje.
Wiem, że kiedyś Dziewczyny pisały specjalne posty z prośbą o klikanie w reklamy na blogach, bo zarobią, ale i tak marnie im szło... Chyba 1 tys to minimum |
Temat: Rozwijany spis treści na blogu |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 78
Wyświetleń: 68986
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-11-26, 13:44 Temat: Rozwijany spis treści na blogu |
Ahaa... próbowałam tak, ale coś nie poszło i myślałam, że wpisuje się jakąś inną specjalną formułkę.
W takim razie dziękuje bardzo i zabieram się do roboty. |
Ewe-Linka
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-11-26, 13:43 Temat: Współpraca z firmami - opinie |
Vashta_Nerada napisał/a: Ewelajna napisał/a: Heh, pomyśleć, że kiedyś sama się narzucałam firmom...
Dzięki Bogu wyrosłam z pisania 10 maili dziennie z propozycjami współpracy.
A takie pisanie do firm ma w ogóle jakiś sens? Tzn. odpisali Ci z jakąś sensowną ofertą, czy nie? Czy to Ty składałaś propozycje?
Odpisują najczęściej, że odezwą się w przyszłości, ale jak dotąd tylko jedna firma rozpatrzyła moją prośbę. Johnsons & Johnsons na wieść o mojej propozycji wysłała mi pospieszną paczkę z całą linią serii dla maluszka. Nie pytali o to, czy o niej napisze, tylko, że chętnie mi coś wyślą. Po zrecenzjonowaniu podziękowali i byli zaskoczeni, że napisałam o ich produktach, ale jak mogłabym tego nie zrobić? |
Temat: Rozwijany spis treści na blogu |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 78
Wyświetleń: 68986
|
Forum: pomoc Blogspot Wysłany: 2012-11-26, 13:15 Temat: Re: główne menu bloga z rozwijanymi podstronami |
A ja mam jeszcze takie pytanko, bo ciężko mi było złapać odpowiednią linijkę w tych kodach.
Chciałabym właśnie, żeby z rozwijanego menu, z którym sobie poradziłam wychodziły jeszcze zakładki z podpunktu.
Rozwija mi się do pionu wszystkie punkciki, a chciałabym jeszcze podpunkciki do poziomu, no tak jak tu
Na pasku menu mam np. Dieta
Kod <li><a href='http://ewelina-szlabs.blogspot.com/search/label/dieta'>Dieta</a>
<ul class='children'>
<li><a href=' http://ewelina-szlabs.blogspot.com/search/label/wymienniki'>Wymienniki</a></li>
<li><a href=' http://ewelina-szlabs.blogspot.com/search/label/Ile%20to%20ma%20kalorii'>Ile to ma kcalorii</a></li>
<li><a href=' '>Produkty</a></li>
<li><a href=''>O żywności</a></li>
</ul></li>
i chcę teraz np z wymienników rozwinąć "chleb" to co wpisać przed, lub po
Kod <li><a href=' http://ewelina-szlabs.blogspot.com/search/label/wymienniki'>Wymienniki</a></li> |
Ewe-Linka
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-11-25, 21:00 Temat: Współpraca z firmami - opinie |
Właśnie, właśnie, tak jak napisałeś, mogli chociaż przeprosić i podziękować.
Wcześniej napisała do mnie jakaś firma z propozycją testowania jakichś poduszek dla dzieci, po odpowiedzi dostałam maila z przeprosinami i wyjaśnieniem, że mogłam szybciej odpowiedzieć i "odezwiemy się w przyszłości". To jest profesjonalne zachowanie, nie krzywdzące nikogo, bo przecież nie udało się to trudno, ale przynajmniej o tym wiem i mogę polecić firmę dalej Jak na portalach aukcyjnych |
Ewe-Linka
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2012-11-25, 15:36 Temat: Współpraca z firmami - opinie |
Heh, pomyśleć, że kiedyś sama się narzucałam firmom...
Dzięki Bogu wyrosłam z pisania 10 maili dziennie z propozycjami współpracy.
Ale ja mam jeszcze inną historię.
Swego czasu przyszła do mnie wiadomość. Jakaś Pani przestawiła się i swoją firmę (tutaj akurat konkretną stronę internetową) hellozdrowie, bodajże, po czym przedstawiła ofertę dla mnie. Spodobała im się moja postawa jaką reprezentuje na blog. Miałam pisać im artykuły na temat tego jakie to wyzwanie być kobietą i jednocześnie mamą. Miałam do wyboru nagrywać filmiki, pisać artykuły i robić sesję, ale do dziś nie wiem na czym ona miała polegać. Oczywiście zgodziłam się natychmiastowo po czym Pani zapytała się mnie o dochód z jednego artykułu. No cóż... szukając pospiesznie w sieci wiadomości na temat ewentualnego dochodu natknęłam się tylko na kolesia, który pisał, że za pisanie do jakiejś super męskiej gazetki bierze 200zł. Pomyślałam, że nie mam co się oszukiwać i wymyślać stawkę, bo jestem w tym zielona i pisząc 10 zł mogłabym doprowadzić "pracodawców" do łez, a pisząc 100zł do natychmiastowego zerwania kontaktu. Cóż zrobiłam? Napisałam, że nie orientuję się ile mogłabym wziąć i liczę, że Państwo przestawią mi jakąś uczciwą ofertę. Ślad po kontakcie i współpracy zanikł...
Tylko dlaczego? |
Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10222
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2012-11-25, 15:25 Temat: Konkurs na blogu nielegalnym hazardem |
A nie prościej jest wylosować osobę z wdzięczności za np. 100 obserwatorów bloga?
Czy to to samo?
Chodzi mi o to, że to nie będzie typowy "konkurs odpowiedz na pytanie.opowiedz śmieszną historię", tylko "podziękowanie za śledzenie bloga" i losować ze zgłaszających się osób... eh w sumie sama się już pogubiłam...
co komu przeszkadzają takie konkursy?
jak tak dalej pójdzie to dopiero teraz ludziska zaczną się interesować takimi łamiącymi prawo Blogerami... |
Temat: Jakie zdjęcia można zamieszczać na blogu? |
Ewe-Linka
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 22810
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2012-11-25, 15:18 Temat: Jakie zdjęcia można zamieszczać na blogu? |
Nad zdjęciami "znalezionymi" nigdy się nie zastanawiałam, bo jak pisała P4uli to bez sensu szukać na siłę źródła.
Ostatnio jednak poważnie myślałam nad własnymi zdjęciami, a konkretnie mojego dziecka.
Niby mamy powinny być świadome, że pedofile, że kradzieże, że prywatność, ale sama wiem po sobie, że dodaje zdjęcia, bo chcę pokazać światu jakie mam wspaniałe i śliczne dziecko
Za to zdjęcia dzieci w negliż to dla mnie już nie dopuszczalna paranoja... |
| |