Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 149
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Antykoncepcja.
Strelicja

Odpowiedzi: 195
Wyświetleń: 35413

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-08, 19:17   Temat: Antykoncepcja.
Z jednej skrajności w drugą :D
A nie lepiej wybrać seks + tabletki/prezerwatywy (mogą być takie ekologiczne,hah!)? ;)
  Temat: książka "Zmierzch"
Strelicja

Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 24670

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2010-03-08, 19:15   Temat: książka "Zmierzch"
W innym wypadku może inaczej to nie gorzej, ale jeśli to ma być film na podstawie książki, a nie tylko jakiś fragmentów to coś tu nie gra tak jak trzeba.
Mogą być dobre, ale dorównywać książce? Tak się nie da ;)
Strelicja

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2010-03-08, 15:45   Temat: książka "Zmierzch"
A moim zdaniem jeśli ktoś twierdzi inaczej to po prostu nie bardzo czyta książki ;)
Fabuła często jest zupełnie pozmieniana i wypaczona jak np. w "Królowa potępionych" - książka fajna, ciekawa a film...? Tragedia!
Strelicja

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2010-03-08, 15:04   Temat: książka "Zmierzch"

whisky bottle napisał/a:

Strelicja napisał/a:

Pamiętaj, że filmy są zawsze gorsze od książek ;)

a to niby dlaczego?

Dlatego, że nie są w stanie oddać całego sensu,przesłania, wielości wątków jakie występują w książce. Najczęściej także elementy fabuły sa pozmieniane itd.
Owszem, mogą być dobre, ale to już nie będzie to co książka :)
  Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce
Strelicja

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 23839

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2010-03-08, 07:20   Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce

pudi91 napisał/a:

Nie jestem radykalnym wyznawcą zasady - gej = śmierć !Po prostu nie chcę ich spotykać na ulicach jak się obmacują itd.

Gnębił bym ich na tyle skutecznie, aby nie mieli ochoty wychodzić z domu. Bo skąd pewność że tatusiowi nie znudzi się jego dotychczasowy partner i nie pójdzie odwiedzić syna w łóżku.

No właśnie widze, że nie jesteś radykalnym "wyznawcą". Oby Ciebie ktoś zaczął gnębić.
I mylisz pojęcia, gej to nie pedofil. Znacznie więcej jest "heteroseksualnych pedofilów", na codzień katolików,mężów,ojców, a wieczorem gwałcących własne córki. Jakbyśmy mieli iść Twoim tokiem myślenia to nikt nie powinien mieć dzieci bo ojcu może się znudzić żona to się za córkę weżmie, a matka za syna. Troche chore myślenie, nie wnikam czemu masz takie myślenie. Więc bez pieprzenia, że gej to zboczeniec-pedofil.

Krzysiek napisał/a:

pudi91, to w takim razie życzę Ci homodzieciaka w takim razie, ha! :rotfl:

A ja nie, bo jeśli on by go nie zabił to to dziecko samo by wyskoczyło z okna.

LimakXRobczuk napisał/a:

Uważam, że z jego domu żaden homoseksualista nie wyjdzie (;. Podobnie, jak z każdego innego, gdzie seksualność damsko-męska nie była tematem tabu.

U mnie ngidy seksualność nie była tematem tabu, i co?
Strelicja

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-07, 22:30   Temat: Antykoncepcja.

Yzoja napisał/a:

a tak serio - też mam dużo znajomych matek w moim wieku :w00t:

I wszystkie pewnie stosujecie te same metody antykoncepcji? ;p
Strelicja

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-07, 21:00   Temat: Antykoncepcja.

Rododendron napisał/a:

Dla mnie kalendarzyk ma sens...
...o ile stosuje się go z gumką :D

(lub inną a. sztuczną)

Nie ma sensu - chodzi mi o kalendarzyk jako samodzielną, stosowaną jako jedyną
metodę antykoncepcji czy cokolwiek w tym guście ;)
Paradoksalnie kościół poleca to zamiast prezerwatyw - bo to zło, a kalendarzyk też równie dobrze zapobiega ciaży i także zaleca coś w rodzaju kalendarzyka (naprotechnologia) jako metode stosowaną zamiast in vitro...
Strelicja

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-07, 20:52   Temat: Antykoncepcja.

Rododendron napisał/a:

Cytat

Wszystkie stowarzyszenia promujące kalendarzyk zaprzeczają, że jest to metoda antykoncepcji. Jest to naturalne planowanie rodziny.

Mój mundry ksiundz na lekcji religii podał nam notatkę, z której wynikło, że metoda kalendarzykowa to odpowiedzialne planowanie rodziny, a antykoncepcja sztuczna, to promowanie zabójstwa nienarodzonych dzieci.

A i w tym i w tym chodzi o to samo. To i to taka sama antykoncepcja :oczami:

Nie taka sama antykoncepcja - bo prezerwatywy i tabletki chronią, a kalendarzyk to jak dla mnie bzdura i łatwo można wpaść.
  Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce
Strelicja

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 23839

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2010-03-07, 13:46   Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce

LimakXRobczuk napisał/a:

A kiedy mój, czy jakikolwiek inny pies-samiec naskakuje na innego psa-samca nie widać ŻADNYCH oznak podniecenia. Jest to tylko symbol dominacji [wystarczy przeczytać jedną w miarę bardziej profesjonalną książkę o tresurze psów].

Dokładnie, gdy pojawia się inny samiec to pies chce pokazać, że jest wyżej postawiony niż on, a nie dla przyjemności sobie go pomolestować.

pudi91 napisał/a:

Ale pamiętajmy że z homoseksualizmu da się wyleczyć. Z homoseksualizmem się nie rodzimy i z homoseksualizmem nie musimy umrzeć.

HA HA HA... Inaczej tego się nie da skomentować :)

pudi91 napisał/a:

Ale nie toleruje homoseksualistów!
Oni się chwalą sobą i tym co wyprawiają. Nie mam ochoty słuchać hasełek typu:
-ojejku ale ta bluzka jest tfu ...

A kto Ci rozkazuje słuchać i patrzeć?

pudi91 napisał/a:

Po drugie ich ubiór ... dążą za modą a nie za swoim tokiem myślenia.
Kumpel pedał ubrał różową bluzkę z króliczkiem to ja też taką założę.

To jest ich chory świat z którego ktoś ich powinien wyciągnąć.

Widzę, że Twoja jedyna wiedza na temat homoseksualistów to zbiór stereotypów.

Nie cierpię takich ludzi, to jest ograniczenie umysłowe i szczerze mówiąc znudziło mi się już wojowanie, bo do ciasnego mózgu nic się nie dostanie.

Bartek napisał/a:

rashell napisał/a:

nie znam osobiście żadnego geja

Nie znamy osobiście żadnego geja, żadnego ujawnionego geja

Dokładnie, każdy zna jakiegoś homoseksualiste, ale o tym nawet nie wie. Jest masa ludzi, którzy nie ujawniają się. Homoseksualiści to nie chodzace stereotypy: gej-zniewieściały i macający chłopców i lesbijka-męska rzucająca się na każdą laskę, wyglądają jak normalni, zwyczajni ludzie, a nie coś innego :szok: Przykładem mogę być chociażby ja.
A po za tym statystcznie na jedną klasę około 30 osobową przypada jedna osoba o odmiennej orientacji seksualnej.

Cytat

Wtrącę iż jak ktoś jest ciekaw jak wygląda życie homoseksuality, tego jak się trzeba ukrywać itp, zapraszam do mnie na bloga. Szczególnie osoby, które są przeciwne :) ).

Ja na mojego również, zobaczycie, że mam takie same problemy jak większość młodych kobiet. Pod wpływem tego nawet opisze tam jaki strach może wzbudzać ludzka nienawiść i homofobia i przez to wszystko nasze życie jest o wiele trudniejsze ale jesteśmy takimi samymi ludźmi, którzy chcą po prostu żyć normalnie i bezpiecznie.
I Ci którzych tak ludzie nie lubią bo się przebierają na paradach i robią z siebie głupków to mniejszość w mniejszosci, a większość wygląda tak jak Ty czy Twój hetero sąsiad :) I szczerze mówiąc mi się te przebieranki na paradach też nie podobają.

Rododendron napisał/a:

Nawet historia podaje, że starożytni Grecy, czy Rzymianie (mniejsza z tym, nigdy nie byłam mocna z historii) mieli wspaniałe rodziny, a na boku kochanka tej samej płci.

Ale lesbijki już były karane za kontakty homoseksualne ;) Ale za to w bibli z tego co wiem jest potępienie jedynie gejów.

Krzysiek napisał/a:

pudi91 napisał/a:

To jest po prostu jakieś wynaturzenie z którym powinno się walczyć.
Ciekawe jak chcesz z tym walczyć? :oczami:

Pizgać prądem po pochwach, a niech mają, złe lesby! :D
  Temat: Marzenia
Strelicja

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 21709

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2010-03-07, 13:27   Temat: Marzenia
Część z moich marzeń spełniła się. Chciałam dużego psa i kilka lat temu rodzice kupili mi go. Marzyłam o aparacie, mam. Wakacje w Grecji były zupełnym spełnieniem tego marzenia, wakacje we Francji w połowie, bo byłam tam na warsztatach więc nie zwiedziłam tych typowych turystycznych obiektów,ale kiedyś na pewno to nadrobie, a poznanie Francji od innej strony to też fajna sprawa. Dostałam się do wymarzonej, dobrej szkoły, teraz czekam czy marzenia dotyczące studiowania się spełnią.
Wiadomo, chciałabym miec dużo pieniędzy i zrobić szalone zakupy - masa ciuchów i butów.
Jednak tym największym marzeniem jest wielka miłość ;) To takie typowe, ale chciałabym przestać odczuwać taką pustkę w swoim życiu albo zawody miłosne.
Strelicja

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-07, 12:43   Temat: Antykoncepcja.
Coś Ty się tak uparł na tych ekologów? Szczerze? W mam gdzieś ekologie i ich podejscie do prezerwatyw. Bez przesady, prezerwatywy nie zniszczą świata bo są "nieekologicznym wytworem" człowieka. Chodzi o ochronę własnego zdrowia i zapobieganiu nie chcianej ciąży i wobec tego też mam w dupie ekologie - Ona się ma nijak do tematu prezerwatyw w ogóle - widział ktoś kiedyś ekologów biegajacych i protestujących przeciwko prezerwatywa...? Bo ja nie. Moim zdaniem to żadne zagrożenie dla środowiska. A jak jesteś takim fanem natury i tego co naturalne to co robisz przed komputerem? To wynalazek człowieka, a nie natury! A jak go wyrzucisz to plastik też będzie zaśmiecał środowisko. Ściągaj ubrania i idź żyć w lesie, bo w końcu jesteśmy jak zwierzęta.
A prezerwatywy nie są plastikowe, tylko lateksowe.
Strelicja

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2010-03-07, 11:58   Temat: Antykoncepcja.
Ruciński, a nie zauwazyłeś przypadkiem, że człowiek to stworzenie nieco bardziej rozwinięte od psa czy królika...?

Strona 11 z 13
Skocz do: