|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
Znalezionych wyników: 149
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Antykoncepcja. |
Strelicja
Odpowiedzi: 195
Wyświetleń: 35413
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-08, 19:17 Temat: Antykoncepcja. |
Z jednej skrajności w drugą
A nie lepiej wybrać seks + tabletki/prezerwatywy (mogą być takie ekologiczne,hah!)? |
Temat: książka "Zmierzch" |
Strelicja
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 24670
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-08, 19:15 Temat: książka "Zmierzch" |
W innym wypadku może inaczej to nie gorzej, ale jeśli to ma być film na podstawie książki, a nie tylko jakiś fragmentów to coś tu nie gra tak jak trzeba.
Mogą być dobre, ale dorównywać książce? Tak się nie da |
Strelicja
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-08, 15:45 Temat: książka "Zmierzch" |
A moim zdaniem jeśli ktoś twierdzi inaczej to po prostu nie bardzo czyta książki
Fabuła często jest zupełnie pozmieniana i wypaczona jak np. w "Królowa potępionych" - książka fajna, ciekawa a film...? Tragedia! |
Strelicja
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2010-03-08, 15:04 Temat: książka "Zmierzch" |
whisky bottle napisał/a: Strelicja napisał/a: Pamiętaj, że filmy są zawsze gorsze od książek
a to niby dlaczego?
Dlatego, że nie są w stanie oddać całego sensu,przesłania, wielości wątków jakie występują w książce. Najczęściej także elementy fabuły sa pozmieniane itd.
Owszem, mogą być dobre, ale to już nie będzie to co książka |
Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Strelicja
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 23839
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-08, 07:20 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
pudi91 napisał/a:
Nie jestem radykalnym wyznawcą zasady - gej = śmierć !Po prostu nie chcę ich spotykać na ulicach jak się obmacują itd.
Gnębił bym ich na tyle skutecznie, aby nie mieli ochoty wychodzić z domu. Bo skąd pewność że tatusiowi nie znudzi się jego dotychczasowy partner i nie pójdzie odwiedzić syna w łóżku.
No właśnie widze, że nie jesteś radykalnym "wyznawcą". Oby Ciebie ktoś zaczął gnębić.
I mylisz pojęcia, gej to nie pedofil. Znacznie więcej jest "heteroseksualnych pedofilów", na codzień katolików,mężów,ojców, a wieczorem gwałcących własne córki. Jakbyśmy mieli iść Twoim tokiem myślenia to nikt nie powinien mieć dzieci bo ojcu może się znudzić żona to się za córkę weżmie, a matka za syna. Troche chore myślenie, nie wnikam czemu masz takie myślenie. Więc bez pieprzenia, że gej to zboczeniec-pedofil.
Krzysiek napisał/a: pudi91, to w takim razie życzę Ci homodzieciaka w takim razie, ha!
A ja nie, bo jeśli on by go nie zabił to to dziecko samo by wyskoczyło z okna.
LimakXRobczuk napisał/a: Uważam, że z jego domu żaden homoseksualista nie wyjdzie (;. Podobnie, jak z każdego innego, gdzie seksualność damsko-męska nie była tematem tabu.
U mnie ngidy seksualność nie była tematem tabu, i co? |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-07, 22:30 Temat: Antykoncepcja. |
Yzoja napisał/a:
a tak serio - też mam dużo znajomych matek w moim wieku
I wszystkie pewnie stosujecie te same metody antykoncepcji? ;p |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-07, 21:00 Temat: Antykoncepcja. |
Rododendron napisał/a: Dla mnie kalendarzyk ma sens...
...o ile stosuje się go z gumką
(lub inną a. sztuczną)
Nie ma sensu - chodzi mi o kalendarzyk jako samodzielną, stosowaną jako jedyną
metodę antykoncepcji czy cokolwiek w tym guście
Paradoksalnie kościół poleca to zamiast prezerwatyw - bo to zło, a kalendarzyk też równie dobrze zapobiega ciaży i także zaleca coś w rodzaju kalendarzyka (naprotechnologia) jako metode stosowaną zamiast in vitro... |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-07, 20:52 Temat: Antykoncepcja. |
Rododendron napisał/a: Cytat Wszystkie stowarzyszenia promujące kalendarzyk zaprzeczają, że jest to metoda antykoncepcji. Jest to naturalne planowanie rodziny.
Mój mundry ksiundz na lekcji religii podał nam notatkę, z której wynikło, że metoda kalendarzykowa to odpowiedzialne planowanie rodziny, a antykoncepcja sztuczna, to promowanie zabójstwa nienarodzonych dzieci.
A i w tym i w tym chodzi o to samo. To i to taka sama antykoncepcja
Nie taka sama antykoncepcja - bo prezerwatywy i tabletki chronią, a kalendarzyk to jak dla mnie bzdura i łatwo można wpaść. |
Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
Strelicja
Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 23839
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-07, 13:46 Temat: Tolerancja homoseksualizmu w Polsce |
LimakXRobczuk napisał/a: A kiedy mój, czy jakikolwiek inny pies-samiec naskakuje na innego psa-samca nie widać ŻADNYCH oznak podniecenia. Jest to tylko symbol dominacji [wystarczy przeczytać jedną w miarę bardziej profesjonalną książkę o tresurze psów].
Dokładnie, gdy pojawia się inny samiec to pies chce pokazać, że jest wyżej postawiony niż on, a nie dla przyjemności sobie go pomolestować.
pudi91 napisał/a: Ale pamiętajmy że z homoseksualizmu da się wyleczyć. Z homoseksualizmem się nie rodzimy i z homoseksualizmem nie musimy umrzeć.
HA HA HA... Inaczej tego się nie da skomentować
pudi91 napisał/a:
Ale nie toleruje homoseksualistów!
Oni się chwalą sobą i tym co wyprawiają. Nie mam ochoty słuchać hasełek typu:
-ojejku ale ta bluzka jest tfu ...
A kto Ci rozkazuje słuchać i patrzeć?
pudi91 napisał/a:
Po drugie ich ubiór ... dążą za modą a nie za swoim tokiem myślenia.
Kumpel pedał ubrał różową bluzkę z króliczkiem to ja też taką założę.
To jest ich chory świat z którego ktoś ich powinien wyciągnąć.
Widzę, że Twoja jedyna wiedza na temat homoseksualistów to zbiór stereotypów.
Nie cierpię takich ludzi, to jest ograniczenie umysłowe i szczerze mówiąc znudziło mi się już wojowanie, bo do ciasnego mózgu nic się nie dostanie.
Bartek napisał/a: rashell napisał/a: nie znam osobiście żadnego geja
Nie znamy osobiście żadnego geja, żadnego ujawnionego geja
Dokładnie, każdy zna jakiegoś homoseksualiste, ale o tym nawet nie wie. Jest masa ludzi, którzy nie ujawniają się. Homoseksualiści to nie chodzace stereotypy: gej-zniewieściały i macający chłopców i lesbijka-męska rzucająca się na każdą laskę, wyglądają jak normalni, zwyczajni ludzie, a nie coś innego Przykładem mogę być chociażby ja.
A po za tym statystcznie na jedną klasę około 30 osobową przypada jedna osoba o odmiennej orientacji seksualnej.
Cytat Wtrącę iż jak ktoś jest ciekaw jak wygląda życie homoseksuality, tego jak się trzeba ukrywać itp, zapraszam do mnie na bloga. Szczególnie osoby, które są przeciwne  ).
Ja na mojego również, zobaczycie, że mam takie same problemy jak większość młodych kobiet. Pod wpływem tego nawet opisze tam jaki strach może wzbudzać ludzka nienawiść i homofobia i przez to wszystko nasze życie jest o wiele trudniejsze ale jesteśmy takimi samymi ludźmi, którzy chcą po prostu żyć normalnie i bezpiecznie.
I Ci którzych tak ludzie nie lubią bo się przebierają na paradach i robią z siebie głupków to mniejszość w mniejszosci, a większość wygląda tak jak Ty czy Twój hetero sąsiad I szczerze mówiąc mi się te przebieranki na paradach też nie podobają.
Rododendron napisał/a:
Nawet historia podaje, że starożytni Grecy, czy Rzymianie (mniejsza z tym, nigdy nie byłam mocna z historii) mieli wspaniałe rodziny, a na boku kochanka tej samej płci.
Ale lesbijki już były karane za kontakty homoseksualne Ale za to w bibli z tego co wiem jest potępienie jedynie gejów.
Krzysiek napisał/a: pudi91 napisał/a: To jest po prostu jakieś wynaturzenie z którym powinno się walczyć. Ciekawe jak chcesz z tym walczyć?
Pizgać prądem po pochwach, a niech mają, złe lesby! |
Temat: Marzenia |
Strelicja
Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 21709
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-07, 13:27 Temat: Marzenia |
Część z moich marzeń spełniła się. Chciałam dużego psa i kilka lat temu rodzice kupili mi go. Marzyłam o aparacie, mam. Wakacje w Grecji były zupełnym spełnieniem tego marzenia, wakacje we Francji w połowie, bo byłam tam na warsztatach więc nie zwiedziłam tych typowych turystycznych obiektów,ale kiedyś na pewno to nadrobie, a poznanie Francji od innej strony to też fajna sprawa. Dostałam się do wymarzonej, dobrej szkoły, teraz czekam czy marzenia dotyczące studiowania się spełnią.
Wiadomo, chciałabym miec dużo pieniędzy i zrobić szalone zakupy - masa ciuchów i butów.
Jednak tym największym marzeniem jest wielka miłość To takie typowe, ale chciałabym przestać odczuwać taką pustkę w swoim życiu albo zawody miłosne. |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-07, 12:43 Temat: Antykoncepcja. |
Coś Ty się tak uparł na tych ekologów? Szczerze? W mam gdzieś ekologie i ich podejscie do prezerwatyw. Bez przesady, prezerwatywy nie zniszczą świata bo są "nieekologicznym wytworem" człowieka. Chodzi o ochronę własnego zdrowia i zapobieganiu nie chcianej ciąży i wobec tego też mam w dupie ekologie - Ona się ma nijak do tematu prezerwatyw w ogóle - widział ktoś kiedyś ekologów biegajacych i protestujących przeciwko prezerwatywa...? Bo ja nie. Moim zdaniem to żadne zagrożenie dla środowiska. A jak jesteś takim fanem natury i tego co naturalne to co robisz przed komputerem? To wynalazek człowieka, a nie natury! A jak go wyrzucisz to plastik też będzie zaśmiecał środowisko. Ściągaj ubrania i idź żyć w lesie, bo w końcu jesteśmy jak zwierzęta.
A prezerwatywy nie są plastikowe, tylko lateksowe. |
Strelicja
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2010-03-07, 11:58 Temat: Antykoncepcja. |
| Ruciński, a nie zauwazyłeś przypadkiem, że człowiek to stworzenie nieco bardziej rozwinięte od psa czy królika...? |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |