Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 178
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
suvennes

Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51247

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2012-12-30, 13:45   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?

RayGarraty napisał/a:

Ale mam swój notesik, w którym skrupulatnie zapisuję o czym chcę pisać. A że pomysły mi przychodzą w różnych dziwnych momentach, to staram się go nosić przy sobie.

Jeśli nie daje rady, to zapisuję na telefonie, by nie zapomnieć. Ach ta pamięć.

O! Może też pomyślę nad notesikiem... albo nad kalendarzem, bo jakby wziąć pod uwagę fakt, że za kilka dni zacznie się nowy rok to i kupienie kalendarza będzie uzasadnione :)
Bo u mnie, niestety, notatki w telefonie się nie sprawdzają...

A u mnie z materiałem na posty jest różnie. Jak przyjdzie coś do głowy to zaczynam pisać w "roboczych", zapisuje i publikuje jak czuje, że jest na to odpowiedni moment. Przynajmniej kiedyś tak było...
Teraz w zanadrzu niczego nie mam. ;)
  Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie?
suvennes

Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 23872

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-28, 18:49   Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie?
uwiedzsiebie, widzę, że kolega okropnie pewny siebie :P (pamiętać o granicach! ;) )

uwiedzsiebie napisał/a:

Jeszcze jakiś sympatyczny sex na łonie natury ;)

uwiedzsiebie napisał/a:

Na koniec w zależności jak randka wypadła pozostaje jeszcze namiętny pocałunek, bądź też zmysłowy sex. Wszystko zależy od emocji

Seks, wszędzie seks ;)

Pamiętam jak byłam młodsza i jadłam obiad. Za każdym razem najpierw jadłam to, czego nie lubiłam, a na sam koniec zawsze zostawiałam to co najlepsze - przeważnie to było schabowe :P
Myślę, że jakby to przełożyć na życie to tym schabowym byłby właśnie seks, z którym warto poczekać do końca :) o wiele lepiej by smakowało ;)
suvennes

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-21, 23:18   Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie?
Nie przekraczanie granic i umiar w tym co się robi to podstawa :)

Też myślę, że godzina to mało czasu na poznanie kogoś, ale na pierwszą randkę ta symboliczna godzinka byłaby całkiem okej :) Taki dosyć bezpieczny dystans czasowy, bo jeśli będzie spotkanie trwało za długo - któraś z osób może się nudzić, a jeśli za krótko - nikt nie zdąży się "rozkręcić". Poza tym to daje taki, hmm, swojego rodzaju niedosyt, który może prowadzić do kolejnego spotkania. A o to przede wszystkim w tym chodzi :)
suvennes

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-21, 15:51   Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie?

Alabastrova napisał/a:

Sa jakieś granice... chcę lustrzankę to spinam poslady i pracuję by zarobić na nią, a nie robię maslane oczka bo może mój Misio mi kupi.

Otóż to :)
Kobiety z takim myśleniem to nie kobiety :P

Alabastrova napisał/a:

ps. zapomniałam dodać, że ciężko byłoby utworzyć jakiś poradnik bo teraz kobiety są na maksa wyzwolone i nie działają na nie stare zabiegi ;) jest jeszcze garść tradycjonalistek, które lubią być zdobywane i być własnością faceta więc prezenty i inne takie sprawy jak najbardziej... ale ustalenie jednego schematu postępowania jaki by działał na każdą kobietę byłoby chyba niemożliwe ;) bo nawet tutaj pięknie się wszyscy różnimy :)

Otóż to ;)
  Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
suvennes

Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 47803

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2012-12-21, 13:21   Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
jajecznica, tosty, spaghetti, tortilla :P

Nie ma nic gorszego od gotowania...
  Temat: Co jest lepsze od seksu?
suvennes

Odpowiedzi: 94
Wyświetleń: 33070

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-21, 13:16   Temat: Co jest lepsze od seksu?

Alabastrova napisał/a:

muszę mieć kogoś do przytulania i całowania. To akurat kocham, wielbię i ciężko mi bez takich uprzejemniaczy życia ;)

Seks to niekoniecznie, hmm, szybkie i ostre ruchanko, które ma być przyjemnością dla faceta, ale też bliskość między dwojgiem ludzi, która jest nawet lepsza od przytulania się i całowania :) Jeśli facet jest w porządku to potrafi sprawić tak, żeby w seksie była ta "magia", nawet większa niż w tych, nazwijmy to, zwykłych czułościach :)
suvennes

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-21, 13:09   Temat: Pierwsza randka - czego oczekujecie?
Myślę, że ja nie jestem tak wymagająca jak Alabastrova bo dla mnie randka może być wszędzie, chociaż co do pierwszej randki w klubie - w pełni się z nią zgadzam. To miejsce odpada.
Tym bardziej, że nie cierpię tańczyć, więc niezbyt dobrze bym się w tym miejscu czuła. Nie dość, że byłabym zestresowana myślą, że to pierwsza randka i że trzeba wypaść co najmniej dobrze, to jeszcze miałabym tańczyć. Nie ma mowy :P
Może być kino, spacer, knajpka. Cokolwiek.

A co do płacenia - dobre maniery wymagają tego, żeby facet wykazał inicjatywę chęci zapłacenia za rachunek, ale ja i tak bym płaciła za siebie. Nie wyobrażam sobie tego, żeby mężczyzna za mnie płacił, czułabym się tym nawet urażona... ale jakby tego nie zaproponował to by nieco stracił w moich oczach ;)
Mimo wszystko lepiej być niezależnym. Takie "żerowanie" na facecie jest nie dla mnie... zawsze kojarzyło mi się to ze sponsoringiem i chyba już nie ma możliwości, żeby moje myślenie w tej kwestii się zmieniło.

A jeśli chodzi o powitanie i pożegnanie to buzi w policzek może być. Dla mnie żaden problem. Ewentualnie "przytulasek". Wtedy czuć, że to właśnie randka, a nie zwykłe spotkanie, które trzeba było odklepać.
Kwiaty, pocałunek w ręke i takie bajery - odpadają. Czułabym się wtedy okropnie. Dobrze jak facet się stara, ale na boga... są jakieś granice. Biorąc pod uwagę to, że nie przepadam za takim traktowaniem mnie jak, hmm, księżniczkę.
Delikatnie dotknąć, żeby nie zrobić krzywdy, kupować co chwilę prezenty bo to przecież kobieta, nieustannie prawić jej komplementy, żeby czuła się wyjątkowa - nieee.

Ale i tak najważniejsze jest to, żeby chłopak był czysty i pachnący i żeby był, nazwijmy to - męski. Musi potrafić zagadać, żeby nie było tej krępującej ciszy. Dobrze by było gdyby był pewny siebie, ale bez przesady. Takie tam podstawowe rzeczy o których każdy wychowany człowiek wie :P
  Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia?
suvennes

Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 50887

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2012-12-20, 13:35   Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia?
od pół godziny do godziny :)
  Temat: Co jest lepsze od seksu?
suvennes

Odpowiedzi: 94
Wyświetleń: 33070

PostForum: Sex, Miłość i przyjaźń   Wysłany: 2012-12-20, 08:56   Temat: Co jest lepsze od seksu?
Ja myśle, że to indywidualna sprawa, nie ma jednego przepisu na stworzenie dobrego związku. Jedni lubią mieć wolność, zupełną samowolkę, a inni zupełnie inaczej. Chcą być kontrolowani w jakimś stopniu przez partnera bo wtedy czują, że on się nimi interesuje.
Ale mimo wszystko, chyba najważniejsze jest w tym wszystkim uczucie i dobre poznanie partnera :)

(Nie wiem jakim cudem to sie tu znalazło. Pisałam ten kawałek tekstu do zupełnie innego posta...)
  Temat: Jak się bić ?
suvennes

Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 6442

PostForum: HydePark   Wysłany: 2012-12-19, 20:52   Temat: Jak się bić ?
Jak człowiek czuje, że jest zagrożony, potrafi się bronić, więc jeśli przyszłoby co do czego to każdy w jakimś tam stopniu by sobie poradził :P

Ja przez jakiś czas trenowałam Muay Thai. Super sprawa. Najbardziej zwraca się tu uwagę na nogi, które potrafią czynić cuda swoją siłą ;) więc polecam. Trenowałam też karate, ale tam ogólnie były różnego typu "układy", które trzeba było umieć, żeby zdać na wyższą belkę/pas, także tego... :P
  Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
suvennes

Odpowiedzi: 142
Wyświetleń: 42919

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2012-12-18, 20:26   Temat: Napisy,lektor czy dubbing?
Dla mnie każda opcja jest ok.
Może dlatego, że nie jestem fanatykiem oglądania filmów, bo po prostu nie mam na to czasu :P
  Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
suvennes

Odpowiedzi: 41
Wyświetleń: 27910

PostForum: IT - Komputery i Oprogramowanie   Wysłany: 2012-12-14, 15:06   Temat: [Gadu-Gadu] od jak dawna masz GG i jak długi jest twój numer
Ja swój numer mam od jakiś 7-8 lat.
Zakładałam to konto na GG jeszcze jak nie miałam internetu i jak włóczyłam się po osiedlowych kafejkach internetowych :p pamiętam jak dziś, jak wypisywałam do nieznajomych chłopaków z koleżankami i jak układałyśmy różnego rodzaju intrygi używając tego komunikatora... :/
A ilość cyfr uczestniczących w moim numerze to okrągła ósemka :)
Teraz praktycznie w ogóle tego nie używam. Usunęłam to dziadostwo z komputera, żeby nie spowolniało. I jakoś mi tego nie brakuje :P

Strona 13 z 15
Skocz do: