| Autor |
Wiadomość |
Temat: [Serial] Gra o Tron |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 31087
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-05-11, 07:10 Temat: [Serial] Gra o Tron |
Htsz napisał/a: ...że prawdziwymi rodzicami Jona Snowa są inne osoby
W tym momencie kultowe zdanie "You know nothing, Jon Snow!" nabierają nowego kontekstu |
Temat: [serial] House of cards (domek z kart) |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 17116
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-05-10, 17:54 Temat: [serial] House of cards (domek z kart) |
| Jestem po pierwszym sezonie i połowie drugiego. Serial jest genialny! Nie wiem, może jestem za mało świadomym filmowo odbiorcą, ale jakoś nie widzę w nim wad. (póki co) |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51868
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-05-08, 11:54 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
kamillo270 napisał/a: Ja właśnie obawiam się takiej sytuacji, gdzie będę kasował swoją pracę, bo po jakimś czasie może mi się nie podobać dawny artykuł. Właśnie dlatego tworzę tylko 1 post do przodu. Jednak i to ma swoje minusy, bo mając więcej materiału, można robić sobie przerwy od pisania.
Nie ma co robić sobie przerw od pisania, trzeba pisać regularnie, bo kształtuje to najważniejszą cechę blogera - systematyczność. Jeden post do przodu to optimum. |
Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 72505
|
Forum: Telefonia Wysłany: 2015-05-07, 20:04 Temat: Jaki masz telefon? Jakie miałeś/aś wcześniej? |
Obecnie Alcatel OneTouch m'Pop 5020D.
Planuję przesiadkę na iPhona z którejś ze starszych generacji (może czwórka?)
Oprócz tego miałem (w odwróconej chronologii):
SE Cedar
Samsung Galaxy Y
SciPhone
Sagem my511x
SE k510i
Jakaś Stara Motorola |
Temat: [Gry] Mikropłatności w grach |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 4960
|
Forum: Gry Wysłany: 2015-05-07, 19:58 Temat: Re: Mikropłatności w grach |
Buster napisał/a: Ostatnio w ramach researchu do nowego posta znalazłem wiele ciekawych informacji dotyczących mikropłatności w grach i tego jak producenci gier zarabiają na graczach. Na swoim blogu przytoczyłem kilka przykładów o tutaj, ale ciekawi mnie tez wasza opinia na ten temat. Czy to jest znak czasów, że wszystko będzie płatne nie tylko przy zakupie, ale i przy samej grze, czy to po prostu pazerność gigantów typu EA i Ubisoft która zniknie za jakiś czas. A może wina samych graczy, że zgadzają się na takie warunki.
Takie czasy... wydawcy wyczuli że mogą sporo zarobić na graczach i zaczęli ciąć gry na kawałki i sprzedawać je osobno, a co ciekawe... graczom tylko się to podoba! Wiele razy widziałem w wielu newsach o wydaniu (płatnego) DLC prawdziwy wybuch euforii, bo przecież dodatkowa zawartość, więcej zabawy itp. itd.
A przecież gracze są na tyle liczebną i potężną społecznością że mogliby śmiało się zbuntować i wymusić zmianę zachowania wydawnictw. Już kilka razy historia gier udowodniła że "głos gracza, głosem Boga", tak jak było to przy przytaczanym przez Ciebie na blogu przykładzie płatnych modów do Skyrima (pomysł naprawdę poroniony...) czy choćby w przypadku gry Hatred, która była już stracona, odrzucono ją na Steam Greenlight, po czym - po fali oburzenia ze strony graczy - Galbe przywrócił ją (wcześniej wysyłając list z przeprosinami do studia tworzącego grę) |
Temat: moje ulubione piwo to... |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 118
Wyświetleń: 36718
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2015-05-07, 14:37 Temat: moje ulubione piwo to... |
Złoty Bażant. Jak dla mnie czysta poezja. Dawno nie piłem. Jakoś nigdy nie mam okazji na niego zapolować. |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30475
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-05-03, 07:34 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
InesInes napisał/a: BlackenedBooks napisał/a: skleciłem te kilka akapitów dotyczących mnie... chociaż pewnie jeszcze nie raz przywitają one przycisk Edytuj Najtrudniej napisać coś o sobie. Za to widzę, że opis jest bez zdjęcia. Czy sądzicie, że zdjęcie to dobry pomysł?
Tak, póki co jest bez zdjęcia, bo nie mam odpowiedniego do publikacji. Przydałaby się sesja u jakiegoś fotografa żeby zrobił zdjęcie które nie odstraszyłoby nikogo |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30475
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-05-02, 23:19 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
| Przez pewien czas uważałem że taka strona jest zbędna, starałem sie zachować możliwie największą anonimowość, ale ponieważ sam u siebie zauważyłem takie samo zachowanie co u Pani poprzednio wypowiadającej się, skleciłem te kilka akapitów dotyczących mnie... chociaż pewnie jeszcze nie raz przywitają one przycisk "Edytuj" |
Temat: [Opinia] Kemet Duma Faraonów. Blog o Egipcie i hieroglifach |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5287
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-04-30, 19:24 Temat: [Opinia] Kemet Duma Faraonów. Blog o Egipcie i hieroglifach |
Skróty postów to same zalety:
- więcej wyświetleń
- blog nie wygląda jak jedna wielka ściana tekstu
- szybsze ładowanie
- wygodniejsze przeglądanie ...
Nie rozumiem osobiście jak można mieć na stronie głównej kilka pełnych postów. |
Temat: Bloglovin' - opinie |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 42616
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-30, 14:25 Temat: Bloglovin' - opinie |
Futbolowa napisał/a: A ja konta tam nie zakładałam, a mimo to mam wejścia stamtąd i widzę dwie strony dla mojego bloga [z domeną .blogspot.com i .net]
Pewnie roboty indeksujące wrzuciły Twojego bloga do wyszukiwarki bloglovin'.
Miałem tak samo z feedly.com
Co do bloglovin' to dałem mu szansę. Nie spodziewam się co prawda wielkich rezultatów, ale kto wie - może w przyszłości ta strona stanie się bardziej popularna w polskiej blogosferze i będzie z tej strony jakiś pożytek? |
Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok? |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 1969
|
Forum: Porady blogowe Wysłany: 2015-04-30, 12:13 Temat: [ocena] [porada] BlackenedBooks - Co do zmiany, co jest ok? |
Buster napisał/a: Znalazłem trochę czasu by się wczytać w twoje recenzje i pierwsze dobre wrażenie pozostało - bardzo fajny i przejrzysty język, nie jest to taka sucha recenzja jakich wiele w gazetach, ale ubarwiona własnymi odczuciami, opisaniem tła danej lektury i jest to naprawdę fajne. Pokusiłbym się jednak o miejscowe pogrubianie takich ważniejszych informacji, by przykuć uwagę czytającego na najważniejsze - twoim zdaniem - fragmenty. Wtedy osoba która nie ma czasu przeczytać całego tekstu może łatwo wyłowić najpotrzebniejsze informacje, a później wrócić do dalszego czytania.
Już edytuję dwa gotowe posty zgodnie z tą wytyczną. |
Temat: Diablo III |
BlackenedBooks
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 8542
|
Forum: Gry Wysłany: 2015-04-30, 11:42 Temat: Diablo III |
Lukem napisał/a: Kupiłem niedawno wraz z dodatkiem i przechodzę właśnie fabułę. Na razie drugi akt i już zdarza mi się ziewać z nudów, ale prę do przodu.
Taki urok hek n' sleszy, są straaasznie nużące, chociaż przez parę godzin jest zabawnie. |
| |