Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 55
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [serial] Black Mirror
CatusGeekus

Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 5194

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2015-09-14, 06:53   Temat: [serial] Black Mirror
Ja ciągle się do niego przymierzam. Zastanawia mnie to, że tak mało osób go zna - wśród moich znajomych nikt. A w internatach tyle się trąbi o tym jaki on nie jest genialny (a teraz zrobiło się o nim jeszcze głośniej, po tym jak ogłosili, że Netflix ma kręcić kontynuację). Co ciekawe - podobno to jest najpopularniejszy zachodni serial w Chinach.
  Temat: Wasza pierwsza poważna praca, jak ją wspominacie?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 5527

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2015-09-14, 06:50   Temat: Wasza pierwsza poważna praca, jak ją wspominacie?
Ja się nie stresowałam, może byłam bardziej podekscytowana - chciałam porobić coś w wakacje i poszłam na krótkie praktyki do biura rachunkowego. Szybko jednak zrozumiałam, że rachunkowość jest absolutnie nie dla mnie - po dwóch dniach już nie mogłam patrzeć na faktury. Ale doświadczenie fajne, zwłaszcza jak ma się świadomość, że się samemu pracę zdobyło.
  Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 161
Wyświetleń: 81820

PostForum: Społeczeństwo   Wysłany: 2015-09-14, 06:49   Temat: [hobby] czyli co robicie w wolnym czasie? Jakie macie pasje?
Głównie czytanie - łykam około dwóch książek w tygodniu, chyba że przytrzyma mnie jakaś cegła. W chwili obecnej jest to Historia USA (1300 stron) ;)
  Temat: Co studiujecie?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 59128

PostForum: Szkoła   Wysłany: 2015-09-14, 06:47   Temat: Co studiujecie?
A ja już po - japonistyka UJ
  Temat: Paznokcie.
CatusGeekus

Odpowiedzi: 69
Wyświetleń: 61765

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2015-09-14, 06:46   Temat: Paznokcie.
Robię sobie nowe paznokcie raz w tygodniu - w tym momencie są długie, grafitowo-brokatowe z czarnymi końcówkami. W chwili obecnej przymierzam się do zakupu stempelków :)
  Temat: Pokaż swój fan page
CatusGeekus

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 38602

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2015-09-14, 06:44   Temat: Pokaż swój fan page
Mój fanpage to takie o wiele bardziej aktywne rozwinięcie bloga - z newsami ze świata popkultury, literatury, komiksu itd.
http://facebook.com/CatusGeekus
  Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek
CatusGeekus

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 2071

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-09-14, 06:39   Temat: [opinia] blog kulturalny Pudełka Zapałek
Wizualnie - klasa. Aż mi się chce łkać, że inni tak ładnie potrafią sobie szablon zaaplikować,tylko ja jestem derpem komputerowym i potrafię sobie tym zepsuć bloga.
Nie myślałaś nad tym, żeby w tekstach zwiększyć nieco interlinię pomiędzy akapitami? Wtedy wszystko prezentowałoby się jeszcze bardziej przejrzyście.
  Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce
CatusGeekus

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2146

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-09-14, 06:35   Temat: [opinia] ĘĄ - o sztuce
Jedyną wizualną kwestią do której bym się przyczepiła to niewielka odległość pomiędzy dwoma kolumnami - tekst się nieco zlewa. Po za tym świetny pomysł na bloga - moje tematy, więc poobserwuję sobie przez jakiś czas ;)
  Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 125
Wyświetleń: 50191

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-09-14, 06:30   Temat: Skąd się wzięła nazwa Twojego bloga?
Ponieważ piszę o popkulturze, chciałam żeby to było coś, co kojarzyłoby się z fandomem. Stąd też Catus Geekus - Catus od łacińskiego kota, geekus od geeka. Trochę sobie tym strzeliłam w stopę, bo nie dla wszystkich skojarzenia z kotem są oczywiste i pisząc o mnie często przekręcają to na Cactus Geekus ;)
  Temat: [opinia] dużo fajnego - czy idę w dobrym kierunku z treścią?
CatusGeekus

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2251

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2015-09-13, 17:59   Temat: [opinia] dużo fajnego - czy idę w dobrym kierunku z treścią?
Graficznie bardzo przyjemnie, minimalistycznie tak jak lubię. Jednak w postach razi brak justowania. Poza tym nie wydaje Ci się, że trochę za dużo przycisków do udostępniania pod postami? Jeśli masz ładną belkę z przyciskami ze wszystkich sieci społecznościowych to po co jeszcze Udostępnij i Lubię to?
  Temat: Twój profil na Twitterze
CatusGeekus

Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 18943

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2015-09-13, 17:54   Temat: Twój profil na Twitterze
https://twitter.com/CatusGeekus

Konto sprzężone z FB i Tumblerem, czyli generalnie odzwierciedla całą moją aktywność w sieciach społecznościowych
  Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu??
CatusGeekus

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14701

PostForum: Trendy w Blogosferze   Wysłany: 2015-09-13, 17:48   Temat: więc jakie gadżety w ogóle warto mieć na blogu??
Jak dla mnie im mniej tym lepiej - archiwum i "O mnie" powinno wystarczyć, chyba, że chcemy wizualnie zachęcać czytelników do obserwowania nas w sieciach społecznościowych - ja u siebie mam jeszcze widget z FB, Instagrama i ogólny kontakt. Ale blogi iskrzące się od różnej maści widgetów są irytujące i kują w oczy

Strona 4 z 5
Skocz do: