| Autor |
Wiadomość |
Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 30250
|
Forum: Trendy w Blogosferze Wysłany: 2015-09-13, 17:44 Temat: Strona 'O Mnie' / 'About'? |
| Na chwilę obecną wystarcza mi krótki opis w side-barze bloga - pełni funkcję raczej humorystyczną niż rzeczywiście informacyjną. Prawdziwe zakładki "O mnie", z rozbudowanymi opisami przydają się (moim zdaniem) częściej w bardziej profesjonalnych blogach, kiedy potencjalni kontrahenci szukają informacji o autorze. No i to też zależy od tego ile informacji o sobie chcemy upubliczniać - ja należę do tych osób, które nie lubią zdradzać zbyt wielu prywatnych informacji... |
Temat: [fora] ile i gdzie napisaliście najwięcej postów? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 5305
|
Forum: HydePark Wysłany: 2015-09-13, 17:38 Temat: [fora] ile i gdzie napisaliście najwięcej postów? |
Hmm, ja nigdy nie byłam zbyt wylewna na forach. Swojego czasu brylowałam jedynie na stronach "dla kobiet" typu we-dwoje, ale już dawno mi przeszło Generalnie jednak nie przepadam za takimi miejscami, a liczba napisanych przeze mnie postów nie przekroczyła 100.
No i jeszcze było Lingua.pl, ale to ze względu na praktyki tłumaczeniowe (jednym z punktów praktyk jest udzielanie się na forum) |
Temat: Stare bajki |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 107
Wyświetleń: 66097
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-09-13, 17:35 Temat: Stare bajki |
Strasznie sentymentalny wątek W temacie dodam, że ostatnio ukazał się ciekawy wywiad z twórcą Gumisiów: http://www.dzikabanda.pl/...gumisie-wywiad/
Szkoda, że teraz już takich kreskówek się nie robi - dzisiejsze Cartoon Network trudno oglądać... |
Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 85854
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-09-13, 17:32 Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
| "Tylko kochankowie przeżyją" Jarmusha - ciekawy film, bardzo klimatyczny i ze znakomitym aktorstwem, ale podejrzewam, że nie spodoba się każdemu. |
Temat: Miniseriale |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 39496
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-09-13, 17:18 Temat: Miniseriale |
Z takich bardziej romantycznych klimatów bardzo przyjemne było "W świecie Jane Austen" - to były bodajże 4 odcinki.
Bohaterka zostaje wciągnięta do "Dumy i uprzedzenia" i przejmuje w opowieści rolę Lizzy Bennet |
Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 16237
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-09-13, 17:15 Temat: Biblionetka czy Lubimy Czytać? |
| Żadne z powyższych - tylko i wyłącznie Goodreads. Społeczność czytelnicza o wiele bardziej aktywna i poziom recenzji jest o niebo lepszy. Poza tym ma się dostęp do różnych wersji językowych książek, co jest bardzo pomocne jeśli ktoś często czyta po angielsku. |
Temat: Co teraz czytasz? |
CatusGeekus
Odpowiedzi: 374
Wyświetleń: 76582
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2015-09-13, 17:13 Temat: Co teraz czytasz? |
"Belfast" Aleksandry Łojek - kolejny reportaż od wyd. Czarne.
Książka krótka, ale niesamowicie ciekawa, zwłaszcza jeśli ktoś wcześniej oglądał "The Fall" i ciekawi go skąd wzięła się ta cała ciężka atmosfera miasta. W ogóle to wszystkie książki od Czarnego są warte polecenia. |
| |