Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 49
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga
Andrzej87

Odpowiedzi: 48
Wyświetleń: 17455

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-10-19, 15:48   Temat: Porzucić pracę na rzecz bloga
Miło, że są wśród was tacy co zarabiają po 1 tyś. i mają szanse na więcej ;) Ja mam na miesiąc około 500 zł. więc pracy nie mam zamiaru porzucać :) Ale gdyby tak do 1500 dobiło to zaczą bym się zastanawiać czy nie zainwestować czasu w blogi zamiast "tracić" go w pracy :)
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Andrzej87

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 100993

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-10-19, 08:51   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Nie tylko GoGiel daje sporo wejść, u mnie sporo nowych gości zawdzięczam np. wyszukiwarce BING która ma lepsze wyniki wyszukiwania niż wyszukiwarka G. No i Facebook oczywiście.
  Temat: Wykupienie reklamy na fejsie
Andrzej87

Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 14947

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-10-13, 06:27   Temat: Wykupienie reklamy na fejsie

Htsz napisał/a:

Andrzej87 napisał/a:

17 naście osób odwiedziło moją stronę, sprzedałem jedną grę za jakieś 2,30 a wydałem 20 zł.
a zazwyczaj ile odwiedzin potrzeba by była jakaś sprzedaż?

Na pewno mniej niż 17naście :) Poza tym co z tego, że wbiłem na 30 000 profili jak efekt mizerny :) Chyba już lepiej u googla kupić reklamy :)
  Temat: Pozycjonowanie - opłaca się?
Andrzej87

Odpowiedzi: 36
Wyświetleń: 13657

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-10-09, 15:46   Temat: Re: Pozycjonowanie - opłaca się?

adrkwi napisał/a:

Jak myślicie, opłaca się pozycjonować bloga? Np, ja uznałem, że na frazę blog lifestyle wypozycjonuje się samodzielnie na pierwszą stronę, aktualnie jestem nawet na pierwszym miejscu tylko co z tego skoro nie przekłada się to na wejścia. Jest wgl jakiś sens pozycjonować bloga na wybrane frazy? Nie lepiej skupić się na budowaniu marki tak aby ona była wyszukiwana?

A czy sprawdzałeś ile osób wyszukuje tę frazę? Znaleźć się w top 10 to jeszcze nic :) Zanim zaczniesz pozycjonować musisz się wiele nauczyć i zastanowić się na jakie frazy warto postawić :) PoWoDzEnIa
  Temat: Wykupienie reklamy na fejsie
Andrzej87

Wyświetleń: 14947

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-10-09, 15:43   Temat: Wykupienie reklamy na fejsie
Wykupiłem raz tę opcje i szału nie było :( 17 naście osób odwiedziło moją stronę, sprzedałem jedną grę za jakieś 2,30 a wydałem 20 zł. Więcej nie dam się nakłonić :dobani:
  Temat: Stare gry kontra nowe gry!
Andrzej87

Odpowiedzi: 47
Wyświetleń: 21937

PostForum: Gry   Wysłany: 2013-10-09, 10:52   Temat: Stare gry kontra nowe gry!
Ja do dzisiaj uwielbiam gry z lat 90tych. Może to sentyment a może po prostu były bardziej oryginalne i mniej naładowane efektami graficznymi od tych dzisiejszych?
  Temat: Włatcy Móch - polski South Park ?
Andrzej87

Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 24247

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-10-09, 10:17   Temat: Włatcy Móch - polski South Park ?
A ja znowu wolę naszą rodzimą produkcję. No i KOCHAM HIGIENISTKĘ ! :hyhy:
  Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
Andrzej87

Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 75868

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2013-10-09, 10:08   Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno?
Muzyka poważna,punk rock, reggae,raga, hip hop i to co mi się w danej chwili podoba :) :twisted:
  Temat: Pokaż swój fan page
Andrzej87

Odpowiedzi: 114
Wyświetleń: 38239

PostForum: Serwisy społecznościowe   Wysłany: 2013-10-09, 10:05   Temat: Pokaż swój fan page
Przy waszych stronkach na FB mój to straszna lipa :( Właśnie sobie uświadomiłem, że muszę wziąć się do roboty :D
  Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz?
Andrzej87

Odpowiedzi: 74
Wyświetleń: 24289

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2013-10-09, 10:00   Temat: Jakiej tematyki bloga najbardziej nie lubisz?

colorfulflowers napisał/a:

Ja nie lubię blogów nieprzejrzystych, ponurych, szarych lub na czarnym tle. Unikam także tych, gdzie jest niewiele treści, bo przeglądanie zdjęć bez komentarza autora, lub z banalnym komentarzem wyrażonym jednym zdaniem nudzi mnie. Najbardziej lubię blogi kolorowe, wyjątkowe, pełne opisów pasji autora. Lubię, gdy ktoś opisuje rzeczy, które go pasjonują i sprawia tym samym, że te elementy zaczynają mi się kojarzyć z jego osobą. Nudzą mnie blogi podobne do siebie. Lubię, gdy autorzy mają ciekawą osobowość i potrafią ją wyrazić w swoich postach. Nie lubię również blogów monotematycznych, wolę te lifestylowe.

No i mamy opis idealnego bloga.Mam nadzieję, że nie jest to tylko moje zdanie ? :)
  Temat: [obrazki] wesołe / śmieszne
Andrzej87

Odpowiedzi: 155
Wyświetleń: 104618

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-10-09, 09:24   Temat: [obrazki] wesołe / śmieszne
Wpatruj się w czerwoną kropkę przez 30 sekund, potem kilka razy mrugnij i popatrz na sufit lub inną białą powierzchnię. Będziesz zaskoczony gdy zobaczysz dziewczynę nieco w innym "świetle".
  Temat: Jaką firmę kurierską wybrać / polecacie?
Andrzej87

Wyświetleń: 19144

PostForum: HydePark   Wysłany: 2013-10-09, 09:22   Temat: Jaką firmę kurierską wybrać / polecacie?
Jeśli w Warszawie to polecam małe firmy ROWEROWE ! Są szybkie i solidne no i pracownicy normalnie tam zarabiają, nie tak jak w wielkich korporacjach ;P

Strona 4 z 5
Skocz do: