Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 20
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi?
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 39037

PostForum: Telefonia   Wysłany: 2011-10-07, 19:52   Temat: [telefony] jaki masz dzwonek w komórce? co Cię budzi?
Ja dzwonki dość często zmieniam, zazwyczaj jest to coś w tym stylu: http://www.youtube.com/wa...tbe6Lkw&ob=av2e :D

Natomiast budzi mnie... śmiech mojej dziewczyny :)
  Temat: Beznadziejność gier MMORPG
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 12589

PostForum: Gry   Wysłany: 2011-10-07, 19:46   Temat: Beznadziejność gier MMORPG

T-Virus napisał/a:

Nie gram, nie grałem i nie zagram w żadne MMORPG - bo mnie wciągnie :D

Ja niestety łatwo ulegam tego typu pokusom :p

A pograć w MMORPG lubię. Jeśli tylko mam z kim - bo to jest warunek. Nie ma sensu grać samemu, to nie jest singleplayer. Natomiast jeśli są choć 3, 4 osoby chętnie stworzyć team - wtedy można odpalić komunikator i świetnie się bawić. Pod warunkiem, że gra się czysto 4fun, a nie po to, żeby przejąć władzę nad serwerem...

Grałem dość długo w Runes of Magic, ale wspomniany wyścig szczurów sprawił, że sobie darowałem. Gra z zasady jest ciekawa i wciągająca, atrakcyjna wizualnie, posiada system dwuklasowy umożliwiający stworzenie ciekawych postaci - jednakże większość ludzi grających tam objawia wzmożone parcie na bycie "pro", więc ci, którzy już pro są, robią na tym realnie niezłą kasę. Smutno patrzeć. Jeśli znaleźliby się chętni do grania, warte rozpatrzenia byłoby jedynie wbicie na jakiś zagraniczny serwer...
  Temat: The Sims 3
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 12862

PostForum: Gry   Wysłany: 2011-10-07, 19:33   Temat: The Sims 3
A ja Simsów nie lubię :p kiedyś, lata temu pogrywałem trochę w jedynkę, ale znudziło mi się i od tamtej pory już do serii nie wracam. Pobieżnie śledzę nowe bajery w kolejnych częściach i dodatkach, mimo tego nic mnie w tej grze nie kusi. Wolę inne klimaty :)
  Temat: sernik bez sera? Torcik śmietanowy?
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 4252

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2011-10-07, 09:32   Temat: sernik bez sera? Torcik śmietanowy?
Deser... hmm, sernik bez sera? Torcik śmietanowy? W sumie nie ma to specjalnej nazwy... ale polecam, w ciągu ostatniego miesiąca zrobiłem już dwa razy, takie branie miało :p

Składniki:
4 opakowania galaretki (dwa opakowania jasnej, o tym samym smaku, + po jednym ciemnej, o różnych smakach, ja użyłem 2x cytrynowej 1x agrestowej i 1x wiśniowej)
0,5 litra słodkiej, kremowej śmietanki
dowolne owoce wg. preferencji (ja raz zrobiłem z malinami, raz jabłka+gruszki)

Ciemne galaretki przygotowujemy wg. przepisu, wylewamy na głębokie talerze, odstawiamy do lodówki do stężenia. Kiedy są gotowe, wykładamy tortownicę folią aluminiową. Pozostałe dwa opakowania galaretki robimy używając POŁOWY ilości wody przewidzianej w przepisie (tzn, jeśli normalnie 0,5 litra idzie na jedno opakowanie, tutaj do tej samej ilości wsypujemy aż dwa opakowania) i zostawiamy do przestygnięcia. W tak zwanym międzyczasie szykujemy owoce oraz kroimy ciemne stężałe galaretki w kostkę. Śmietankę spieniamy lekko mikserem i łączymy z jasną wystudzoną galaretką. Pokrojone owoce i galaretki układamy w tortownicy i zalewamy śmietanką z jasną galaretką. Potem do lodówki na kilka godzin.

Enjoy :)
  Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 47989

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2011-10-07, 09:19   Temat: Twoja kulinarna specjalność to...?
Ja uwielbiam włoską kuchnię. Najczęściej robię spaghetti, mógłbym chyba jeść je codziennnie :p z mięsem, bezmięsne, z tuńczykiem, jak wola. Planuję jeszcze nauczyć się robić sos carbonara, żeby wzbogacić repertuar. Potrafię jeszcze zrobić całkiem strawną lasagne, ale to najczęściej wtedy, kiedy gotuję z moją dziewczyną (bo dużo roboty na tylko dwie ręce) :p
  Temat: [alkohol, drink] Skittles Vodka
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 27433

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2011-10-07, 09:16   Temat: [alkohol, drink] Skittles Vodka
Przetestowaliśmy ten przepis w zeszłym semestrze w akademiku, trochę słabszy smak miała, bo na próbę kupiliśmy mnie skittlesów i zrobiliśmy kilka ćwiartek, niemniej polecam :) na pewno niedługo zrobimy jeszcze raz, więcej :D
  Temat: Facet idealny.
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 108
Wyświetleń: 39106

PostForum: Kobiece rozmówki   Wysłany: 2011-10-07, 09:13   Temat: Facet idealny.
Wiem, że ten temat to tak czysto hipotetyczny, spekulacyjny... ale nie wierzę, że którakolwiek z wypowiadających się tu Pań wytrzymałaby życie z facetem idealnym ;)
  Temat: Stephen King
szczesliwygosc

Odpowiedzi: 59
Wyświetleń: 17728

PostForum: Biblioteka   Wysłany: 2011-10-07, 09:05   Temat: Stephen King
Ja również jestem fanem Stefana. "Jak pisać" dobre, zarówno autobiografia w pierwszej części, jak i poradnik w drugiej. Jeśli chodzi o takie "niepowieściowe" książki Kinga, to polecam "Danse Macabre", jeśli ktoś lubi horror - przygotowywałem w oparciu o to prezentację maturalną, bardzo ciekawe studium grozy ostatnich kilkudziesięciu lat.

Poza tym uwielbiam "Smętarz dla zwierzaków", "Lśnienie" i zbiór "Nocna zmiana", czyli jego starsze dzieła. Cykl Mrocznej Wieży też jest zacny, chyba najbardziej podobał mi się drugi tom.

Strona 2 z 2
Skocz do: