|
Blogerzy wszystkich platform, łączcie się! Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu
|
| Autor |
Wiadomość |
Temat: Wzajemne działania wizerunkowe |
Alechanted
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 4459
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2014-12-24, 10:41 Temat: Wzajemne działania wizerunkowe |
Ja kilka dni temu dostałem coś takiego:
Kod Witaj
Być może jesteś zainteresowany/a współpracą z nami?
Serwis Live Level Up zajmuje się sprawami samodoskonalenia, motywacji. Jeśli prowadzisz stronę, bloga i chciałbyś, by link do niej znalazł się na naszej stronie odpisz. Gdy uzgodnimy szczegóły, link do twojej strony może znaleźć się w zakładce Polecane na naszej stronie; http://livelevelup.pl/polecane-strony/.
Możemy również wrzucić wpis o twoim blogu na naszego Facebooka :
https://www.facebook.com/livelevelup
Oczywiście nie ma nic za darmo
Na razie nie proponujemy reklam opisanych powyżej za pieniądze.
Więc za co ?
Za udostępnienia naszego Facebooka.
Za dodanie naszej strony, w którymś miejscu na swojej stronie.
Oczywiście wszystko jest do uzgodnienia.
Jeśli jesteś zainteresowany/a naszą propozycją opisz na naszego meila, lub napisz na
: llupolska@gmail.com
Pozdrawiamy: zespół Live Level Up
www.livelevelup.pl
Nawet się nie pofatygowali i strzelili do mnie fwd, zamiast pisać "prosto do mnie", albo chociaż udawać
Generalnie zgodnie z zasadą - nie. Blog nie ma najmniejszego związku z moją tematyką. Nawet jeżeli coś o mnie napiszą, to napiszą także o wielu, wielu innych, więc wpis o mnie zginie w tłumie. Link do mnie będzie na podstronie z listą współpracujących, czyli w miejscu, gdzie nikt poza botami nie zagląda. |
Temat: Która część ciała jest najsexowniejsza? |
Alechanted
Odpowiedzi: 183
Wyświetleń: 51025
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2014-12-23, 22:56 Temat: Która część ciała jest najsexowniejsza? |
Szyja, kark i ramiona |
Temat: Twoja kulinarna specjalność to...? |
Alechanted
Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 48718
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-12-23, 20:50 Temat: Twoja kulinarna specjalność to...? |
Piwo. Z powodu dość twardej wody najlepiej wychodzą mi piwa ciemne, ale odpowiednio zakwaszając mogę wszystko |
Temat: sposób na... letnie upały |
Alechanted
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 8287
|
Forum: HydePark Wysłany: 2014-12-22, 10:25 Temat: sposób na... letnie upały |
Blatherskite napisał/a: najlepszym sposobem na goracy dzien jest zimne Piwo Amber i w takiej sytuacji mi np nic wiecej do szczescia nie potrzeba
Ja bym celował jednak w jakiegoś rześkiego wita lub dobrą apę.
Żywe z Ambera ma problemy z jakością. O ile kiedyś lecieli dobrze i równo, to teraz łatwo naciąć się na związki siarkowe, diacetyl i zbyt mocno wyeksponowany alkohol. Coś takiego w upał mnie by zabiło |
Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną? |
Alechanted
Odpowiedzi: 168
Wyświetleń: 93400
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2014-12-21, 17:53 Temat: Czy jest możliwa przyjaźń pomiędzy kobietą a mężczyzną? |
Patrzycie na to zbyt liniowo. To nie jest tak, że mamy
nienawiść -> brak sympatii -> obojętność -> neutralność -> sympatię -> przyjaźń -> miłość
taka linia jest naprawdę wielowymiarowa. Tak samo jak Twoja miłość może być Twoim najlepszym przyjacielem, tak samo można kogoś równocześnie kochać i nienawidzić. To, że gdzieś pojawia się miłość w ogóle nie musi oznaczać, że kończy się przyjaźń.
aż mi się przypomniało...
 |
Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :) |
Alechanted
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 8854
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2014-12-21, 17:49 Temat: Tłumaczysz tekst, czy słuchasz bezwiednie w innym języku? :) |
Angielskiego po prostu słucham, bo mam ten język tak wgryziony w czachę, że go rozumiem "w locie" w przypadku innych języków tego dylematu nie mam, bo się raczej nie spotykam - większość muzyki której słucham nie ma tekstu, więc co logiczne, jak już coś ma tekst, to jest on w języku angielskim. Mam do muzyki zdecydowanie klasyczne podejście. Jeżeli chcę słuchać muzyki, to sięgam po muzykę, jak potrzebuję treści, sięgam po poezję. Moim zdaniem na mieszaniu muzyki z "tekstem" traci zarówno jedna, jak i druga strona. Żeby nie wyjść na jakiegoś nadętego tetryka dodam tylko, że czasem przemawiają przeze mnie moje punkowe korzenie, ale to zdecydowanie mniejsza część tego, czego słucham |
Temat: MacBook - Czy warto ? |
Alechanted
Wyświetleń: 10429
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2014-12-16, 10:45 Temat: MacBook - Czy warto ? |
Tomek napisał/a: Lizard_King napisał/a: Mam firmowego MacBooka Air i do pracy + wyjazdy w delegacje jest ok bo małe zwinne i poręczne. Ale jeżeli masz $$$ to możesz sobie sprawić, a tak za wszystko co tam jest musisz wyłożyć kasę. Mi to lotto bo za wszystko szef płaci, więc na narzekam
A co na takim Macu można robić lepiej w temacie blogowania niż na zwykłym laptopie z Windowsem? Może liczysz na zniżki w hipsterskich kawiarniach?
Jeżeli są zniżki to jak najbardziej !
A tak na serio to chodzi mi o porównanie osób które mają/mieli możliwość korzystania z maka i z laptopem z windowsem.
Wiem, że sprzęt nie kosztuje małych pieniędzy. Teraz zaczynając studia, będę często w pociągu/autobusie więc chciałbym coś lekkiego. Tworzenie stron, jakiś program graficzny, kilka/kilkanaście zakładek w przeglądarce, obróbka grafiki. Nie za dużo wymagające prace.
Na obecnym sprzęcie zaczyna wszystko wolniej chodzić, a nawet na dwóch kartach potrafi długo się ładować, więc szukam czegoś nowego.
Wymień dysk w aktualnym laptopie na SSD. Nawet stare szmelce dostają takiego kopa, że da się na nich pracować komfortowo. |
Temat: MacBook - Czy warto ? |
Alechanted
Wyświetleń: 10429
|
Forum: IT - Komputery i Oprogramowanie Wysłany: 2014-12-15, 10:51 Temat: MacBook - Czy warto ? |
Jak wyłożysz na "lapka" tyle kasy, ile wyłożyłbyś na maca, to będziesz zadowolony. Nie będzie to miało wpływu na jakość twoich tekstów i ilość lajków na fejsie, ale poza blogowaniem, fotoszopką zrobisz wiele innych rzeczy, których na maku byś nie zrobił.
A, blogować to możesz spokojnie na każdym lepszym tablecie. Resztę kasy przeznacz na zasięg na fejsie i w ten sposób wygrałeś w internety |
Temat: moje ulubione piwo to... |
Alechanted
Odpowiedzi: 118
Wyświetleń: 37000
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-12-12, 16:07 Temat: moje ulubione piwo to... |
vet napisał/a: uwielbiam ciemne piwa - np. Saris. Piękne w smaku, ciężkie (czasem się śmieję, że takim piwem można się najeść) i stosunkowo mocne, chociaż pewnie są piwa kopiące bardziej.
Guinness - mimo wszystko najlepszy jest lany, później puszkowy, butelkowany smakuje mi zupełnie inaczej. Nie wiem czy to moje subiektywne odczucie czy faktycznie różnią się walorami smakowymi.
Są piwa zdecydowanie mocniejsze, ale w rzeczywistości piwo, to trunek bardziej degustacyjny, niż sposób na tanią "najebkę". Są takie, które alkoholu mają grubo powyżej 10% bez użycia sztucznego dodatku cukru lub innego, taniego sposobu na wzmocnienie trunku.
Co do puszek, butelek i kranu.
Większość puszek, które są dostępne w Polsce to Guiness Draught - puszka zawiera wewnątrz widget z ciekłym azotem, który symuluje użycie klasycznej, brytyjskiej pompy do nalewania piwa. Piwo ma wtedy mocno kremową, bardzo drobną pianę i zostaje w nim bardzo mało dwutlenku węgla, co ułatwia szybkie spożycie. Istnieje wersja butelkowa Draughta, ale w Polsce się z nią nie spotkałem. Co do kranów - jeżeli nie leją Ci go z pompy, a z klasycznego kranu to różnica nie jest znacząca, ale oczywiście istnieje. Wysycenie dwutlenkiem węgla będzie różne od dwóch wcześniej wymienionych, bardzo prawdopodobne, że będzie też podany w innej temperaturze, niż serwujesz go sobie w domu, a wierz mi, każdy stopień robi różnicę. Poza tym, beczki trafiają do Polski dużo świeższe, niż butelki, ponieważ z reguły nigdzie nie zalegają. Z racji małej popularności butelki stoją miesiącami na półkach. Jasne, terminu zdatności do spożycia nie przekraczają, ale piwo zawsze zmienia się z czasem |
Temat: moje ulubione piwo to... |
Alechanted
Odpowiedzi: 118
Wyświetleń: 37000
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2014-12-11, 07:01 Temat: moje ulubione piwo to... |
pequeninha napisał/a: Lubię ogólnie wszystko, co ciemne, mocne i gorzkie  Guiness, Okocim Mocne, Warka Strong, Porter Żywca, stouty czekoladowe, portery ogólnie wszelakie.
Z jaśniejszych lubię Ciechana i Carlsberga. Nie potrafię się przekonać do Heinekena, nie dla mnie.
Jeśli w barze nie ma dobrego piwa (albo rozcieńczają, bo to nagminne), to z sokiem. I koniecznie ze słomką wtedy, bo kojarzy mi się ze studiami
A ze słodkich? Chyba tylko cydry. Lubiłam kiedyś Sommersby, ale teraz jakoś stał się taki niemożliwie popularny, że chyba już znielubiłam. Faktycznie pija się to, co się miło kojarzy - z ludźmi i miejscami.
Możesz być spokojna! Instalacja sprawia, że jest praktycznie niemożliwym, by piwo było rozcieńczone - jedyną opcją byłoby nalanie wcześniej wody do szkła. Piwo w pubach może wydawać się wodniste z powodu zbyt niskiej temperatury podania. Nie ma piwa, które należy podawać w temperaturze poniżej 6 stopni, a te w barach często miewają temperatury bliskie 0. Dodatkowo wszystkie piwa, które wymieniłaś są wodniste same z siebie - to tzw "Euro pale lager", czyli piwo z definicji prostoliniowe i wyprane ze smaku. Podaje się go w tak niskich temperaturach, ponieważ niskie temperatury zabijają smak (dlatego mrozimy wódkę) a te piwa są naprawdę podłe. Generalnie porządne piwa pija się w temperaturach powyżej 10. Dla piw z kategorii Russian Imperial Stout, Barley wine, Imperial Porter etc jedną z najsłuszniejszych jest temperatura pokojowa (około 17 stopni).
Jeżeli czujesz się oszukiwana, to masz tu pełną słuszność! Ale to nie przez pub, który odwiedzasz, a przez Grupę Żywiec, Kompanię Piwowarską i Grupę Carlsberga. |
Temat: Facet z makijażem |
Alechanted
Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 46009
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2014-11-28, 19:36 Temat: Facet z makijażem |
A to? Z czasów, gdy jeszcze koncertowałem |
Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post |
Alechanted
Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 12910
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2014-09-29, 15:00 Temat: Co wam jest potrzebne by stworzyć post |
Natchnienie mam zawsze, więc to nie problem, potrzebne będzie również piwo, o którym mógłbym pisać, albo do którego mógłbym się odnieść i bardzo często aparat, który zawsze mam pod ręką |
| |
↑ skocz na górę ↑ | shoutbox | |
|
|
 |
|
 |