Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 59
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
Puszysława

Odpowiedzi: 65
Wyświetleń: 29152

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-03-25, 23:46   Temat: Obserwacja za obserwację, komentarz za komentarze
Miałam tylko jedną, ewentualnie dwie oferty obs za obs, ale ta jedna... Aż żałuję, że nie zaobserwowałam. Nie byłam w stanie stwierdzić, czy to parodia, czy serio-blog. Przypadek Freestyle Vouging z fotką z i recenzją ekskluzywnej kiełbasy to przy tym nic. No a ja ten blog zgubiłam, zwyczajnie zgubiłam!
  Temat: [blogspot] Wyśrodkowanie gadżetu obraz w kolumnie bocznej
Puszysława

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 7135

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2014-03-24, 23:04   Temat: [blogspot] Wyśrodkowanie gadżetu obraz w kolumnie bocznej
Moje "menu boczne" wygląda tak, jak w załączniku. To są 3 widżety, wszystkie w HTML/Javascript. Chciałabym wyśrodkować jeden, tylko ten górny.
Czym zastąpić frazę text-align: center? W ten sposób nie działa. Domyślam się, że to dlatego, że to nie tekst, ale pewności nie mam.
  Temat: Bloglovin' - opinie
Puszysława

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 41962

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2014-03-21, 12:24   Temat: Bloglovin' - opinie
Ja mam sporo wejść. Może nie jakoś bardzo, bardzo dużo, ale moi czytelnicy to czytelniczki blogów urodowych, a wśród nich bloglovin' jest popularny. Kilka osób obserwowało mnie tam nawet zanim założyłam konto. Tak mi się wydaje, chyba jest taka możliwość. Myślę, że bloglovin' służy im jako takie minimalnie ładniejsze zastępstwo listy blogów bloggera. No i właśnie - skoro można czytelnikom ułatwiać dostęp do bloga, to dlaczego tego nie zrobić?

No i wydaje mi się, że bloglovin' skupia określoną społeczność - dziewczyny, czytelniczki blogów modowych, kosmetycznych, projektanckich, kulinarnych, sportowych, inspiracyjno-rękodzielniczych. Widać to choćby po kategoriach.
  Temat: [opinia] Idźcie się leczyć
Puszysława

Wyświetleń: 2137

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-03-16, 11:01   Temat: [opinia] Idźcie się leczyć
Adres bloga będzie podwójny, powinien być aktywny zarówno ten, jak i nowy - bez blogspot.com i ze znacznie bardziej melodyjną i medyczną nazwą, medycznym wyglądem i mam nadzieję - z czasem większą ilością postów na temat, bo choć na razie nie jestem w stanie pisać o tym w większym stopniu {bo jak widać w nagłówku, nie jestem jeszcze nawet studentką, więc przedstawiam moje aktualne spojrzenie na sprawę} to wprowadzę większy porządek i będzie się dało wszystko ogarnąć, mam nadzieję. Oby mi się wszystko udało! Wtedy będzie super.
Cieszę się, że się odezwałyście, bo pod tekstem traktującym o takiej jednej korze takiego jednego drzewa przeczytałam, że ciężki! o.O
Puszysława

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-03-13, 23:47   Temat: [opinia] Idźcie się leczyć
No właśnie niedawno postanowiłam wprowadzić do kosmetycznego elementy pseudolifestylowe i doszłam do podobnego wniosku.
Ale jednak mam alternatywny pomysł na ogół i tematy poruszane na blogu niekosmetycznym, tylko teraz priorytetem byłaby zmiana adresu na mający podobne znaczenie, wpadający w ucho, ale jednak inteligentniejszy. Może być z angielszczyzny. Ale nic nie przychodzi mi do głowy, może Tobie? Pytałam już prawie wszystkich, ale tutaj chyba jeszcze nie.
Puszysława

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-03-12, 22:29   Temat: [opinia] Idźcie się leczyć
"Co jest nie tak?" to dobre pytanie. Piekielnie ciekawi mnie, dlaczego żadna z osób, które z tego forum trafiły na blog uciekły stamtąd w popłochu :D
  Temat: Spotkanie Śląskich Blogerów - bloSilesia, Katowice 25 lutego
Puszysława

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 11278

PostForum: Spotkania blogerów   Wysłany: 2014-02-28, 23:26   Temat: Spotkanie Śląskich Blogerów - bloSilesia, Katowice 25 lutego
Uff, w końcu. Mam nadzieję, że te nieliczne błędy stylistyczne, a więc i moja hipokryzja pozostaną niezauważone...

http://idzciesieleczyc.bl...blosilesia.html
  Temat: Spotkanie Śląskich Blogerów - bloSilesia, Katowice 25 lutego
Puszysława

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 11278

PostForum: Spotkania blogerów   Wysłany: 2014-02-28, 00:06   Temat: Spotkanie Śląskich Blogerów - bloSilesia, Katowice 25 lutego
Basiu, kiedy następne! Bo na tym... Zapomniałam przedstawić się kilku osobom.

A tak na poważnie. Jestem pod wrażeniem. Organizacja, realizacja, wszystko wypadło idealnie!
Puszysława

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-02-09, 22:25   Temat: [opinia] Idźcie się leczyć
Zwlekałam z założeniem tego tematu i zapytaniem o mój drugi blog, czekałam na właściwy moment, który właśnie nadszedł.

Oto link: idzciesieleczyc.blogspot.com

Zastanawiam się, czy ciągnąć to dalej.

Z założenia miał to być "pamiętnik", coś do poczytania dla osób znajdujących się w podobnej sytuacji, a potem już dla wszystkich, bo chyba każdy choć trochę interesuje się medycyną i lekarzami. A skoro pamiętnik, to wrzuciłam jeszcze kilka tematów, którymi zajmuję się z okazji gap year, czyli fotografię, blogi, kuchnię i przemyślenia.

Ale nie potrafię popatrzeć na tą stronę obiektywnym okiem i muszę zapytać o zdanie. Czytalibyście?

Wygląd chwilowo jest sprawą drugorzędną. Wiem, że jeszcze do dopracowania, ale patrzeć się da.
  Temat: Co to właściwie znaczy: blog lifestylowy?
Puszysława

Odpowiedzi: 27
Wyświetleń: 21571

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-02-07, 22:44   Temat: Co to właściwie znaczy: blog lifestylowy?
A ja czuję, że będę miała blog lifestylowy, tematyczny, o wszystkim. Retyyy. Właśnie to do mnie dotarło.

Htsz, czytałeś książki Kominka? Gość wie, co mówi, w cytowaniu go nie ma nic złego.
  Temat: [opinia] Puszysława - mój blog kosmetyczno-urodowy
Puszysława

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 4306

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2014-02-04, 16:12   Temat: [opinia] Puszysława - mój blog kosmetyczno-urodowy

Basia napisał/a:

Bardzo ładny blog :) W sumie to nie bardzo wiem co mogłoby być lepsze.. ale postaram się coś wyszukać ;)
- wyróżnienie czytaj dalej na stronie głównej - dla mnie zbyt zlewa się z resztą
- fajne są te linie z listkami w artykułach, ale jak ich jest kilka pod rząd to są wg mnie za ciężkie w porównaniu do całej reszty.. zrobiłabym ich 2 wersje - normal i light, normal używała tylko raz a jak jest potrzeba więcej to light (patrzę tu http://puszyslawa.blogspo...etykow-kas.html )- trochę przerażający jest ten disclaimer dot. komentowania :D ja bym się bała ;) przeniosłabym go gdzieś gdzie będzie mniej widoczny
- niespodzianką jest to że po kliknięciu na Twoje zdjęcie przenoszę się na 2giego bloga, raczej spodziewalabym sie Twojego google+ (np z atrybutem rel=author) albo strony 'o mnie'

No to się poczepiałam ;) Teraz nie przyjdziesz się przywitać na bloSilesii ;P

Bo to jest tak, że mój blog na moim komputerze wygląda inaczej, niż na normalnym i tym sposobem jakoś przeoczyłam zlewanie się "czytaj dalej", jakoś to naprawię. Z tym, co usunęłam raczej sobie nie poradzę, obecny szablon to szczyt mych możliwości, a menu to najprostszy kod javascript, jaki udało mi się znaleźć i chyba nie da się tam ustawić innego otwierania linków.
To jest wersja light... Ale niech będzie, że jeszcze ją odchudzę : D
Wywaliłam disclaimer. Byłam bardzo zdenerwowana, gdy go pisałam, pewnie dlatego tak straszył.
No, miała być taka niespodzianka. "O mnie" dodałam pod spodem. Jeszcze większa niespodzianka miała być po przeniesieniu z drugiego bloga na ten, ale tam na wszelki wypadek nie ujawniam swojego wizerunku.

Dzięki za wszystkie rady oraz chęci i czas, jaki musiałaś na to poświęcić!

Że niby się wystraszę? Chyba nie można wystraszyć się osoby posiadającej tak pozytywny avatar!
  Temat: {dyskusja} Blogi kosmetyczne, blogi urodowe
Puszysława

Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 12931

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2014-01-30, 22:50   Temat: {dyskusja} Blogi kosmetyczne, blogi urodowe
Są dwa najpopularniejsze, jeden idzie we włosy, drugi w mejkap. I jeszcze jeden w azjatycki lifestyle. Zazdroszczę, bo ja bez podkładu nie mam co się pokazywać na ulicy. A że staram się to zmienić, dochodzą jakieś cudowności.

Ja lubię Kasię z jestemKasia, popydo oczywiście też. vMoskievską uwielbiam i Konrada z mojadziewczynaczytablogi. Progres we własnym blogowaniu zawdzięczam... sama wiesz KOMu.

Strona 2 z 5
Skocz do: