Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 114
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ?
Daria.

Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 50901

PostForum: Ruch i odżywianie   Wysłany: 2013-08-07, 15:33   Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ?
Przez 6 lat trenowałam tenis stołowy, w tym czasie około dziesięciokrotnie zdobyłam tytuł mistrza tenisa stołowego osób niepełnosprawnych w moim mieście.
  Temat: Komedia czy horror?
Daria.

Odpowiedzi: 78
Wyświetleń: 31334

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2013-08-07, 15:31   Temat: Komedia czy horror?
Komedie, bo jeżeli jakaś jest dobra, to się śmieję. Ale żaden, nawet najstraszniejszy horror, jakoś mnie nie rusza.
  Temat: Disco Polo - badziew a może jednak coś fajnego
Daria.

Odpowiedzi: 51
Wyświetleń: 18166

PostForum: Muzyka   Wysłany: 2013-08-07, 15:29   Temat: Disco Polo - badziew a może jednak coś fajnego
Bardzo lubię.
I uważam, że osoby, które są w stanie akceptować ten rodzaj muzyki tylko pod wpływem alkoholu, to straszne sztywniaki.
  Temat: [ocena/opinia] Yetiograch.pl - mój blog o grach
Daria.

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 3610

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-05, 11:36   Temat: [ocena/opinia] Yetiograch.pl - mój blog o grach
Jest schludnie, a to najważniejsze.
Nie podoba mi się adres, ale to tak na marginesie, subiektywne odczucie.
Co do gadżetów, widzę, że też masz ten ukazujący najpopularniejsze posty - po co to właściwie?
I kolejne zastrzeżenie: irytuje to, że postów nie ma na stronie, tylko trzeba kliknąć, żeby je przeczytać.
Tak to raczej nie mam żadnych uwag. Kolorystyka mogłaby być cieplejsza, a nie taka zimowa.
  Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna
Daria.

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 3889

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-05, 11:32   Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna
Dziękuję, przeglądnę te czcionki.

Jasiek a.k.a Yeti napisał/a:

I bezczelna reklama: rzucisz okiem na mój temat w tym dziale? Potrzebuje opinii kogoś z głową na karku, a lektura twoich wpisów sugeruje, że do takich osób należysz (i spokojnie swoim umysłem mogłabyś się z kimś podzielić i zostałoby w nadmiarze)

Dziękuję za miłe słowa ;) Postaram się zaglądnąć, choć tematyka Twojego bloga nie bardzo mi leży, więc mogę być nieobiektywna, jednak mogę się postarać coś doradzić.
  Temat: problem z formatowaniem tekstu podczas edycji podstrony
Daria.

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2635

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-08-05, 11:22   Temat: problem z formatowaniem tekstu podczas edycji podstrony
Wygląda na to, że pomogło, dziękuję.
  Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna
Daria.

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 3889

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-05, 10:40   Temat: internetowa-biblioteczka.blogspot.com - ocena ogólna
Dziękuję za opinię, oczywiście - wszystko przemyślę ;)
  Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Daria.

Odpowiedzi: 185
Wyświetleń: 100993

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2013-08-05, 10:39   Temat: Jak rozpowszechnić bloga?
Jeżeli masz konto na fb, daj tam linki. Pomaga, wiem po sobie.
  Temat: problem z formatowaniem tekstu podczas edycji podstrony
Daria.

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 2635

PostForum: pomoc Blogspot   Wysłany: 2013-08-03, 19:19   Temat: problem z formatowaniem tekstu podczas edycji podstrony
Witajcie, znów przychodzę z problemem, a właściwie to z zagadką do rozwikłania.
Na blogu mam dość sporo podstron. I problem z edytowaniem jednej z nich.
Obecnie wygląda ona tak: http://internetowa-biblio...czytaam_30.html
Jak tylko COKOLWIEK zmienię, dodam pozycję, a nawet zedytuję czcionkę (!) wszystko spada o poziom niżej. Jaśniej: teraz między nazwą miesiąca i rokiem a pozycją pierwszą jest jeden enter, mała przerwa. Jak tylko coś zmienię, przerwa się powiększa o jeden. Jest to denerwujące, strasznie nieestetycznie to wygląda, a ja sama nie chciałabym ciągle wywalać wszystkiego i wpisywać na nowo, ilekroć chcę cokolwiek zmienić. Da się z tym coś zrobić, miał ktoś podobny problem?
Dla kontrastu, druga z podstron: http://internetowa-biblio...przeczytac.html
Tu nie dzieje się nic. Na bieżąco ją aktualizuję, wywalam pierwszą pozycję, zmieniam liczby przy pozycjach, dopisuję nowe - i problem nie występuje.
To co, pomożecie?
  Temat: [Nowy dział] wizytówki blogów / katalog / powiadomienia
Daria.

Odpowiedzi: 38
Wyświetleń: 21409

PostForum: Lista czytelnicza   Wysłany: 2013-08-03, 14:30   Temat: [Nowy dział] wizytówki blogów / katalog / powiadomienia
Ja to widzę tak.
Osoba zakładałaby temat dotyczący swojego bloga. Pierwszy post to adres bloga + jego opis (o czym jest etc) + link do ostatniego opublikowanego posta. Inni mogliby komentować wpis etc. I za każdym razem, kiedy publikowalibyśmy nowe posty, linkowalibyśmy je w temacie. Tak jak to funkcjonuje na FB.
  Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Daria.

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 3109

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 14:16   Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Proszę.

Aha, jeszcze jedna sugestia - jak piszesz tytuły postów, to rób je krótsze, nie na 10 tysięcy linijek ;)
  Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Daria.

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 3109

PostForum: Porady blogowe   Wysłany: 2013-08-03, 14:08   Temat: [opinia] ksiazkiwpajeczynie.blogspot.com - ogólne wrażenia
Wchodzisz na bloggera, logujesz się. Wchodzisz w 'Projekt', wybierasz opcję 'Dostosuj', następnie 'Dostosuj ustawienia szerokości' i tu się bawisz w przesuwanie suwaka.

Strona 4 z 10
Skocz do: