| Autor |
Wiadomość |
Temat: Jaki alkohol.. |
Daria.
Odpowiedzi: 66
Wyświetleń: 28963
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2013-07-29, 14:09 Temat: Jaki alkohol.. |
| Preferuję likiery. Rzadziej sięgam po wino, piwo smakowe. |
Temat: O czym jest Twój blog? |
Daria.
Odpowiedzi: 454
Wyświetleń: 1899034
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2013-07-29, 14:08 Temat: O czym jest Twój blog? |
Mój blog także jest o książkach.
Najważniejszym punktem są recenzje - ich jest i będzie najwięcej - jednak zamieszczam też nowości, zapowiedzi, pojawią się wpisy o eventach czytelniczych oraz tak zwana kolumna dyskusyjna. |
Temat: Facet z makijażem |
Daria.
Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 45175
|
Forum: Męskie sprawy Wysłany: 2013-07-29, 14:00 Temat: Facet z makijażem |
Do niedawna byłam całkowicie na nie, ale...
Jakiś czas temu, może parę miesięcy, blogowałam jeszcze o babskich sprawach, takich jak kosmetyki. I w pewnym momencie zauważyłam, że w tym blogowym światku, wśród pęczek kobiet, jest mężczyzna. Mężczyzna, który się maluje. I to mocno. Zawsze ma podkreślone usta, pomalowane paznokcie, nierzadko też nosi torebkę. I co? Fajnie to u niego wygląda. Jasne, że jest dla mnie nieatrakcyjny i nigdy bym się nie związała z mężczyzną, który się interesuje - z praktycznego punktu widzenia - kosmetykami, ale generalnie nie mam nic przeciwko. Każdy ma prawo wyglądać tak, jak chce, żyć tak, jak chce, dopóki nie robi tym nikomu krzywdy. |
Temat: książka "Zmierzch" |
Daria.
Odpowiedzi: 70
Wyświetleń: 24925
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-29, 13:53 Temat: książka "Zmierzch" |
Na pewno nie można o tej książce - o całej serii - powiedzieć, że jest ambitna i wnosi coś do życia na dłużej.
Jestem jednak zdania, że jeżeli ktoś lubi się oderwać od rzeczywistości i poczytać o pięknej, ale trudniej miłości między zwykłą śmiertelniczką a wampirem, to to jest pozycja w sam raz dla niego. |
Temat: Kościół. |
Daria.
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48796
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2013-07-29, 13:48 Temat: Kościół. |
Nie chodzę do Kościoła ani nie odbywam żadnych praktyk religijnych już od kilku ładnych lat.
Nie podoba mi się zakłamanie tej instytucji. Jej wtykanie nosa w życie prywatne innych. A także uważam, że uczęszczanie na msze jest pewnego rodzaju obnoszeniem się ze swoją wiarą, a ja obnoszenia się z czymkolwiek nie znoszę. Jestem zdania, że prawdziwy katolik odnajdzie Boga wszędzie i wcale nie jest mu do tego potrzebna jakakolwiek świątynia. |
Temat: Boisz się latania samolotem? |
Daria.
Odpowiedzi: 137
Wyświetleń: 77083
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-07-29, 13:46 Temat: Boisz się latania samolotem? |
Tak na co dzień, tak, boję się. Jestem zdania, że samoloty są niebezpieczne.
Kiedy już jestem w samolocie, strach wywołuje tylko start i lądowanie. |
Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
Daria.
Odpowiedzi: 213
Wyświetleń: 58237
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-29, 13:45 Temat: Dlaczego zaczęliście prowadzić bloga? |
| Zaczęłam pisać, gdyż poczułam potrzebę dzielenia się swoją pasją, wręcz może zarażania nią. Chciałam także poznać innych pasjonatów. |
Temat: Arachnofobia - czy boisz się pająków? |
Daria.
Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 20608
|
Forum: HydePark Wysłany: 2013-07-22, 16:26 Temat: Arachnofobia - czy boisz się pająków? |
| Boję się i to panicznie. |
Temat: Co studiujecie? |
Daria.
Odpowiedzi: 197
Wyświetleń: 58537
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2013-07-22, 16:22 Temat: Co studiujecie? |
Najprawdopodobniej od października będę studiowała filozofię |
Temat: LubimyCzytac.pl - biblioteka internetowa, pokaż co czytasz |
Daria.
Odpowiedzi: 58
Wyświetleń: 25678
|
Forum: Biblioteka Wysłany: 2013-07-22, 15:06 Temat: LubimyCzytac.pl - biblioteka internetowa, pokaż co czytasz |
Zapraszam
http://lubimyczytac.pl/profil/13383/darcia |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
Daria.
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 50869
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-22, 15:04 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Piszę recenzje książek - zawsze staram się mieć 10 książek w zapasie, które przeczytam i zrecenzuję. Inna sprawa, że nie piszę codziennie i czasami trzeba poczekać 5-7 dni, żebym coś napisała. Ale ja wolę te dni spędzić na czytaniu, niż pisaniu byle jakiej recenzji z książki, którą czytałam wieki temu i której nawet nie pamiętam. Recenzje pisane na świeżo są lepsze. |
Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Daria.
Odpowiedzi: 174
Wyświetleń: 45589
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2013-07-17, 15:30 Temat: Jaką wagę przywiązujecie do komentarzy? |
Są dla mnie ważne i nigdy tego nie ukrywałam.
Nie prowadzę pamiętnika, prowadzę blog z recenzjami książek. I dla mnie ważne jest, żeby ludzie komentowali, chciałabym poznać ich opinię o wpisach, samych książkach etc. |
| |