| Autor |
Wiadomość |
Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
emm
Odpowiedzi: 81
Wyświetleń: 15877
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-17, 14:22 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
żartujesz chyba ;p
pisałam wcześniej, że dzisiaj na tvn puszczali ten filmik, więc to na pewno szczątki prezydenckiego samolotu. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-17, 13:40 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU
+ wskazówki kiedy są głosy:
http://www.globalnaswiado...samolotu?page=2 |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-17, 12:28 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
| wiem że jest współpraca, ale co z niej wynika? cisza i tyle. minął już tydzień, a dalej powtarzają to co w pierwszych dniach po tragedii. w ogóle, to nie powinno być żadnej współpracy, tylko Polacy powinni być na tym terenie, badać go, przewieźć ciała do Polski i tam identyfikować. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-17, 11:55 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
no ja też wątpię, czy czegoś się dowiemy. trudno, w telewizji mogą sobie gadać co chcą, na razie omotali większość społeczeństwa. na szczęście są ludzie, którzy trzeźwo patrzą na tę sprawę i widzą w niej coś więcej niż tylko wypadek.
ja mam tylko nadzieję, że to się wyjaśni. na pewno nie teraz, ale kiedyś ktoś ruszy tyłek i pokaże jak naprawdę było. tymczasem ci, którzy twierdzą, że to nie był wypadek [w tym ja] muszą teraz cierpieć i patrzeć na to całe przedstawienie. może da się coś zrobić, ale kto by słuchał. mnie od razu wyśmiewają, ale ja swoje wiem i nie zamierzam podporządkować się kolorowemu pudełku w pokoju, w którym ciągle są kłamstwa. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-17, 11:00 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
to wszystko tak naprawdę jest dziwne i podejrzane, tyle dowodów na to, że to nie był zwyczajny wypadek.
najbardziej boli mnie to, że nikt nie ruszył tyłka [może ruszył, ale nie ma nawet odpowiedzi] ze sprawą tego pierwszego, amatorskiego filmiku zaraz po katastrofie. przecież tam słychać Polaków. sama poświęciłam dużo czasu, słuchałam, oglądałam klatka po klatce i mam pewność, że byli tam żywi Polacy. dzisiaj rano na tvnie puścili ten filmik, oczywiście było tam "nie zabijajcie nas" dość głośne, żeby dało się usłyszeć. filmik się skończył, zero komentarzy, i dalej wałkują gdzie pogrzeb, o której pogrzeb blablabla. parodia jakaś i tyle. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-13, 19:34 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
| nawet po takiej tragedii macie ochotę dyskutować gdzie będą pochowani? ludzie, ważne aby mieli wieczny odpoczynek i co to za różnica czy na Wawelu, czy na Powązkach. dla rodzin sam fakt pochowania już jest ogromnym cierpieniem. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-11, 17:10 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
| właśnie się dowiedziałam, że zginął zięć mojej wychowawczyni. jej córka siedziała w tych samych salach lekcyjnych co ja teraz, nie wyobrażam sobie jej cierpienia ;c |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-11, 14:19 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
Yzoja napisał/a:
Straszna jest perspektywa chaosu, który będzie teraz panował, skoro straciliśmy przywódców każdej sekcji państwa, no tak? jesteśmy teraz tak słabi, w każdy sposób, że wątpię, że gdyby jakieś państwo nas teraz zaatakowało, mielibyśmy jakiekolwiek szanse, bez głowy państwa i wszystkich ważniejszych dowódców militarnych...
na każde stanowisko jest zastępca, więc nic nam nie grozi, państwo nadal funkcjonuje jak trzeba. jedyny chaos może być z wyborami, ale o tym wolę na razie nie myśleć. |
emm
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-11, 09:28 Temat: Katastrofa samolotu prezydenta RP |
dla mnie najgorsze jest to, że niektórzy strasznie się z tym obnoszą wklejając czarne wstążki itp. na naszej-klasie. ja nie rozumiem dlaczego nie można tego przeżywać w sobie, pójść do kościoła, pomodlić się a nie pokazywać całemu światu jakim to się jest solidarnym i to jeszcze w taki głupi sposób jak na takim portalu internetowym.
ja osobiście strasznie przeżyłam tę tragedię, bo jestem wrażliwa na śmierć, ale nie obnoszę się z tym, nie wklejam wstążek i niby-świeczek, tylko pomodlę się i pomyślę nad życiem, bo jest ono strasznie kruche. |
Temat: Rozważania o życiu |
emm
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 4222
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-04-04, 14:45 Temat: Rozważania o życiu |
| życie jest tylko jedno, więc nie patrzę na przeszłość i przyszłość, żyję chwilą (; dlatego szkoda mi ludzi, którzy ciągle siedzą przed książkami i myślą, że dyplom jest w życiu najważniejszy. wcale nie, to bycie sobą jest najważniejsze, dzięki temu możemy osiągnąć wszystko. moim zdaniem jeśli już w młodszym wieku człowiek to sobie uświadomi, to potem nie będzie miał problemów z pracą, rodziną i przede wszystkim ze sobą. |
Temat: Kościół. |
emm
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48700
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-14, 22:55 Temat: Kościół. |
miglu149 napisał/a: emm napisał/a: bo czasami potrafi ono rozwiązać wiele problemów
Albo chodzić na oazę.
raz byłam, ale nie wiedziałam co tam się robi i wkręcili mnie na wyznanie świadectwa - więcej się już tam nie pokazałam ;c |
Temat: Kościół. |
emm
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48700
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-14, 22:17 Temat: Kościół. |
| aleee nie bulwersuj się tak. ja też postrzegam wiarę na swój sposób, ale muszę przyznać, że warto chodzić do kościoła i słuchać Słowa Bożego, bo czasami potrafi ono rozwiązać wiele problemów. |
| |