| Autor |
Wiadomość |
Temat: Kościół. |
emm
Odpowiedzi: 255
Wyświetleń: 48700
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-03-14, 21:06 Temat: Kościół. |
lapavlo napisał/a: i żył zgodnie z dekalogiem, a w nim nie ma nic o chodzeniu do kościoła itp itd.
eee, pamiętaj, abyś dzień święty święcił? nie no, padłam ;c
Cytat Trzecie przykazanie przypomina o obowiązku święcenia dni świętych, głównie niedzieli. Dzień ten ma być dniem szczególnego spotkania się z Chrystusem zmartwychwstałym, który jest realnie i prawdziwie obecny wśród nas w Najświętszym Sakramencie Eucharystii. Wierni są zatem zobowiązani do uczestniczenia we Mszy św. Mają też w tym dniu szczególnie pogłębiać swoją wiarę, nadzieję i miłość do Boga i do bliźnich. Niedziela ma być także dniem radości i wypoczynku w Panu, dla odzyskania sił, aby służyć przez cały tydzień Bogu i człowiekowi. Niedziela i dni świąteczne stwarzają okazję do pogłębiania więzów rodzinnych. Spotykanie się z Chrystusem zmartwychwstałem w Eucharystii powinno też pobudzać wiernych do okazywania miłosierdzia wszystkim biednym, opuszczonym i cierpiącym. |
Temat: Papierosy |
emm
Odpowiedzi: 236
Wyświetleń: 69853
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-01-26, 16:25 Temat: Papierosy |
| moja mama pali od 24 lat. to dopiero musi być nałóg, skoro od razu wariuje jak nie ma papierosów. ja nigdy nie będę palić, dla mnie to okropne - w końcu od dziecka wdycham dym. czasami się pytam mamy dlaczego pali, przecież ani to smaku nie ma, ani zapachu miłego. odpowiada, że to po prostu nałóg, a nie próbuje rzucić, bo nie ma silnej woli. |
Temat: Glany |
emm
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 20023
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-01-23, 14:12 Temat: Glany |
| no coż, mi się glany strasznie podobają. na jakiś czas o nich zapomniałam, ale niedawno wyciągnęłam je z mroku i założyłam. są lepsze od wszystkich kozaczków, nie przemakają i dobrze się w nich chodzi po zimowej chlapie. nie rozumiem tylko ludzi, którzy widzą glany i od razu mówią "metal". nie trzeba być żadnym metalem żeby nosić glany, przecież to buty jak każde inne ;p |
Temat: [2009/2010] gdzie wybieracie sie na ferie zimowe? |
emm
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 5542
|
Forum: Szkoła Wysłany: 2010-01-22, 17:01 Temat: [2009/2010] gdzie wybieracie sie na ferie zimowe? |
| ja nigdzie się nie wybieram. będę siedzieć w domu, pochłaniać książki i pracować nad portfolio. no ale jeszcze trzy tygodnieee nauki ;c |
Temat: odświeżanie ciuchów z drugiej ręki |
emm
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 3049
|
Forum: HydePark Wysłany: 2010-01-18, 14:16 Temat: odświeżanie ciuchów z drugiej ręki |
lapavlo napisał/a: Cytat a ja chodzę sobie do second-handów i kupuję markowe ciuchy za góra 4zł. zostawiam tam przynajmniej z 50zł miesięcznie. oprócz tego dużo pieniędzy wydaję na słodycze, no co poradzę, że nie mogę się oprzeć ;p
powiedz mi, czy po kupnie takiego ciucha musisz je jakoś odświeżyc czy coś ?
wystarczy tylko uprać, bo co więcej można zrobić ;p |
Temat: na co wydajesz pieniądze? |
emm
Odpowiedzi: 140
Wyświetleń: 45466
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2010-01-17, 21:03 Temat: na co wydajesz pieniądze? |
a ja chodzę sobie do second-handów i kupuję markowe ciuchy za góra 4zł. zostawiam tam przynajmniej z 50zł miesięcznie. oprócz tego dużo pieniędzy wydaję na słodycze, no co poradzę, że nie mogę się oprzeć ;p
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 18-01-2010, 20:56 ]
wątek offowy dotyczący wypowiedzi Emm został przeniesiony do osobnego tematu Odświeżanie ciuchów z drugiej ręki |
Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
emm
Odpowiedzi: 337
Wyświetleń: 85041
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2010-01-14, 16:19 Temat: [kino] jaki film ostatnio obejrzałeś...? ;> |
Tydzień temu byłam w kinie na Avatarze. W sumie podobało mi się, świetne efekty, ale miałam wrażenie, że film opiera się na wzorze: wprowadzenie, rozwinięcie akcji, punkt kulminacyjny i szczęśliwe zakończenie, więc wszystko dało się przewidzieć. Myślałam, że będą jakieś momenty zaskoczenia, więcej zwrotów akcji. Ale szczególnie podziwiam za efekty i ogólny pomysł.
Wczoraj obejrzałam Księżyc w nowiu. Jak dla mnie wszystko wyszło świetnie, oglądałam film z zaciekawieniem co będzie dalej, choć czytałam książkę. Najbardziej spodobały mi się wilkołaki - w szczególności Jacob <3 |
Temat: [2010] postanowienia noworoczne? |
emm
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 5242
|
Forum: Społeczeństwo Wysłany: 2010-01-06, 15:24 Temat: [2010] postanowienia noworoczne? |
Krzysiek napisał/a: pudi91 napisał/a: Ja muszę przytyć parę kilo bo wyglądam strasznie. To nietypowe postanowienie
e tam, ja też muszę przytyć, bo w BMI mam już praktycznie niedowagę.
a z takich innych postanowień, to uczyć się i czytać jeszcze więcej książek. |
Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
emm
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 44737
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2009-12-29, 23:13 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
Krzysiek napisał/a: Cytat ślub cywilny to tylko papierki, To samo jest z kościelnym.
może dla ciebie ;p dla mnie jest to przysięga przed Bogiem, coś czego nic nie może zniszczyć i co jest trwałe i nierozerwalne. ale to już kwestia osobistej wiary. |
Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
emm
Odpowiedzi: 177
Wyświetleń: 44737
|
Forum: Sex, Miłość i przyjaźń Wysłany: 2009-12-29, 23:01 Temat: pierwszy seks z miłości i po ślubie? |
| ślub cywilny to tylko papierki, więc jakie to znaczenie, czy przed, czy po ;D moim zdaniem to kwestia sumienia i szacunku do własnego ciała. |
Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
emm
Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 50473
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2009-12-29, 22:58 Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
Felixiss napisał/a: Cytat ogólnie to chciałabym mieć do szkoły zawsze na 10 ;c wtedy to bym się wyspała i miała dobry humor po wstaniu z łóżka xd
ja mam dwa razy w tygodniu na 10.55
mogę tylko pomarzyć ;p a przede wszystkim pozazdrościć ;D
ja oczywiście codziennie mam na 8:00, no tak, życie ;c |
Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
emm
Odpowiedzi: 166
Wyświetleń: 50473
|
Forum: Kobiece rozmówki Wysłany: 2009-12-29, 22:41 Temat: Ile czasu zajmuje ci szykowanie się do wyjścia? |
ja jestem strasznym śpiochem i robię wszystko, aby jak najdłużej spać. do szkoły mam na 8:00, ale muszę wstawać o 7:00, co jest w moim przypadku strasznie trudne. w łazience siedzę góra 15 min [ostatnio wyrabiam się nawet w 10, nie maluję się bo po prostu nie lubię], sama robię sobie śniadanie, czyli dodatkowe 15 min, a o ok 7:35 już wychodzę z domu. szykuję ubrania i pakuję książki wieczorem.
ogólnie to chciałabym mieć do szkoły zawsze na 10 ;c wtedy to bym się wyspała i miała dobry humor po wstaniu z łóżka xd |
| |