Blogerzy wszystkich platform, łączcie się!

Dyskusje Blogerów, Fotoblogerów i Vlogerów, fora blogowe, graficzne, ogólnotematyczne
rozmowy o blogach, porady, instrukcje, ciekawostki z internetu

Znalezionych wyników: 72
Forum Blogowe :: Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
zarazik1

Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51328

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-22, 14:03   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Ja tematykę zapłodnienia in vitro zaplanowałem na min 3 posty (1 już wyszedł).
  Temat: [film] Pięćdziesiąt twarzy Greya
zarazik1

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6256

PostForum: Filmy i seriale   Wysłany: 2015-04-22, 14:02   Temat: [film] Pięćdziesiąt twarzy Greya
A jak dla mnie, ten film jest dziełem szatana dla dziewic i niewinnych. Nie czytałem książki, nie widziałem filmu, ale znam ideę (tak mi się wydaje). Po co nakręcać film o perwersjach jakiegoś kolesia?
  Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
zarazik1

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11152

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-20, 13:11   Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
Nie. Chodzi konkretnie o preparat, który ma leczyć i zapobiegać rozwojowi jakiegokolwiek nowotworu. Lek ten był reklamowany w gazecie katolickie, pewnie z premedytacją, by ogłupić i naciągnąć starsze osoby.
  Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu?
zarazik1

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 13126

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-20, 09:55   Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu?
Ja odstawiam notkę na tydzień. Później czytam ją jeszcze raz i daję do przeczytania dwóm osobom. Jednej, która z medycyną nie ma nic wspólnego, a drugiej, która studiuje na wydziale lekarskim.

Nie udaje mi się zawsze tak zrobić, kiedy temat palący :P
  Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
zarazik1

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11152

PostForum: Promocja Bloga   Wysłany: 2015-04-20, 09:52   Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch?
U mnie największą poczytnością cieszą się artykuły nt. onkologii i szczepień.
A mówiąc o konkretnych tytułach:
1. Kpina z pacjentów onkologicznych
2. Nowość: Ibuprom NaWszystko
3. Kochający rodzic szczepi swoje dziecko
  Temat: Wpisy na blogach inspirowane rozmowami na forum Blogowicza
zarazik1

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5311

PostForum: Lista czytelnicza   Wysłany: 2015-04-20, 09:49   Temat: Wpisy na blogach inspirowane rozmowami na forum Blogowicza
Mnie zainspirowała dyskusja nt. zapłodnienia in vitro. Od jakiegoś czasu planowałem notki o tej tematyce, a dwa niższe wątki było mocną zachęta do pisania. A dla czytelności, to co chcę przekazać nt. in vitro podzielę na przynajmniej 3 artykuły. Dziś pierwszy z nich.

Wątki: http://forum.blogowicz.in...o-vt5233,12.htm i http://forum.blogowicz.in...itro-vt5233.htm

Mój wpis: http://thinkhealthypz.blo...ych-dzieci.html
  Temat: Na jakiej platformie mogę użyć szablonu napisanego w HTML5?
zarazik1

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5047

PostForum: Blogi, Pomoc Blogowa   Wysłany: 2015-04-13, 22:46   Temat: Na jakiej platformie mogę użyć szablonu napisanego w HTML5?
Klikasz na plik html PPM -> otwórz za pomocą -> Notatnik
  Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
zarazik1

Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11167

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-04-13, 16:06   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
Od początku trzeba uważać, bo mimo iż wizyt mało, może być ta jedna bardzo nieprzyjemna.
zarazik1

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-04-12, 22:43   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
Jeśli podajesz pełne źródło, to nie powinno być problemu. Ale musi być to np pełny link, bezpośrednio prowadzący do zdjęcia. Wtedy nie powinni Cię wykastrować, choć wiesz... w tym kraju czasem dzieją się duże niesprawiedliwości.
zarazik1

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-12, 17:50   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Tak, to dobra opcja kiedy głowa jest pusta pomysłów.
zarazik1

PostForum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń   Wysłany: 2015-04-12, 17:07   Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu?
Wiesz, generalnie powinieneś mieć swoje zdjęcia. Jakąś alternatywą są strony, gdzie wyraźnie zaznaczono, że zdjęcia są darmowe i można z nich korzystać - np. zamieszczane tu linki. Ja jeśli pobieram coś z neta, zawsze podaję źródło. Taka bibliografia załatwia sprawę, nie przywłaszczasz sobie czyjejś pracy.
zarazik1

PostForum: Ogólnie o blogach   Wysłany: 2015-04-12, 10:34   Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał?
Ja mam czasami przygotowany materiał, który leży i czeka na publikację. Nieraz zbierają mi się i 3-4 wpisy do przodu. Czasami piszę na bieżąco. Najczęściej dodaję same tytuły notek jako harmonogram tego, co chcę napisać.

Strona 2 z 6
Skocz do: