| Autor |
Wiadomość |
Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
zarazik1
Odpowiedzi: 181
Wyświetleń: 51328
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-22, 14:03 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Ja tematykę zapłodnienia in vitro zaplanowałem na min 3 posty (1 już wyszedł). |
Temat: [film] Pięćdziesiąt twarzy Greya |
zarazik1
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 6256
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-22, 14:02 Temat: [film] Pięćdziesiąt twarzy Greya |
| A jak dla mnie, ten film jest dziełem szatana dla dziewic i niewinnych. Nie czytałem książki, nie widziałem filmu, ale znam ideę (tak mi się wydaje). Po co nakręcać film o perwersjach jakiegoś kolesia? |
Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
zarazik1
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11152
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-20, 13:11 Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
| Nie. Chodzi konkretnie o preparat, który ma leczyć i zapobiegać rozwojowi jakiegokolwiek nowotworu. Lek ten był reklamowany w gazecie katolickie, pewnie z premedytacją, by ogłupić i naciągnąć starsze osoby. |
Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu? |
zarazik1
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 13126
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-20, 09:55 Temat: Jak sprawdzacie swoje teksty przed opublikowaniem na blogu? |
Ja odstawiam notkę na tydzień. Później czytam ją jeszcze raz i daję do przeczytania dwóm osobom. Jednej, która z medycyną nie ma nic wspólnego, a drugiej, która studiuje na wydziale lekarskim.
Nie udaje mi się zawsze tak zrobić, kiedy temat palący |
Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
zarazik1
Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 11152
|
Forum: Promocja Bloga Wysłany: 2015-04-20, 09:52 Temat: Jakie zapytanie generuje u Ciebie największy ruch? |
U mnie największą poczytnością cieszą się artykuły nt. onkologii i szczepień.
A mówiąc o konkretnych tytułach:
1. Kpina z pacjentów onkologicznych
2. Nowość: Ibuprom NaWszystko
3. Kochający rodzic szczepi swoje dziecko |
Temat: Wpisy na blogach inspirowane rozmowami na forum Blogowicza |
zarazik1
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5311
|
Forum: Lista czytelnicza Wysłany: 2015-04-20, 09:49 Temat: Wpisy na blogach inspirowane rozmowami na forum Blogowicza |
Mnie zainspirowała dyskusja nt. zapłodnienia in vitro. Od jakiegoś czasu planowałem notki o tej tematyce, a dwa niższe wątki było mocną zachęta do pisania. A dla czytelności, to co chcę przekazać nt. in vitro podzielę na przynajmniej 3 artykuły. Dziś pierwszy z nich.
Wątki: http://forum.blogowicz.in...o-vt5233,12.htm i http://forum.blogowicz.in...itro-vt5233.htm
Mój wpis: http://thinkhealthypz.blo...ych-dzieci.html |
Temat: Na jakiej platformie mogę użyć szablonu napisanego w HTML5? |
zarazik1
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 5047
|
Forum: Blogi, Pomoc Blogowa Wysłany: 2015-04-13, 22:46 Temat: Na jakiej platformie mogę użyć szablonu napisanego w HTML5? |
| Klikasz na plik html PPM -> otwórz za pomocą -> Notatnik |
Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
zarazik1
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 11167
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2015-04-13, 16:06 Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
| Od początku trzeba uważać, bo mimo iż wizyt mało, może być ta jedna bardzo nieprzyjemna. |
zarazik1
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2015-04-12, 22:43 Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
| Jeśli podajesz pełne źródło, to nie powinno być problemu. Ale musi być to np pełny link, bezpośrednio prowadzący do zdjęcia. Wtedy nie powinni Cię wykastrować, choć wiesz... w tym kraju czasem dzieją się duże niesprawiedliwości. |
zarazik1
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-12, 17:50 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Tak, to dobra opcja kiedy głowa jest pusta pomysłów. |
zarazik1
|
Forum: Grafika - dyskusje, tutoriale, pomocna dłoń Wysłany: 2015-04-12, 17:07 Temat: Skąd można pobierać darmowe zdjęcia do wpisów na blogu? |
| Wiesz, generalnie powinieneś mieć swoje zdjęcia. Jakąś alternatywą są strony, gdzie wyraźnie zaznaczono, że zdjęcia są darmowe i można z nich korzystać - np. zamieszczane tu linki. Ja jeśli pobieram coś z neta, zawsze podaję źródło. Taka bibliografia załatwia sprawę, nie przywłaszczasz sobie czyjejś pracy. |
zarazik1
|
Forum: Ogólnie o blogach Wysłany: 2015-04-12, 10:34 Temat: Na ile postów macie przygotowany materiał? |
| Ja mam czasami przygotowany materiał, który leży i czeka na publikację. Nieraz zbierają mi się i 3-4 wpisy do przodu. Czasami piszę na bieżąco. Najczęściej dodaję same tytuły notek jako harmonogram tego, co chcę napisać. |
| |