| Autor |
Wiadomość |
Temat: [dyskusja] owoce morza i ślimaki |
zarazik1
Odpowiedzi: 60
Wyświetleń: 24598
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2015-04-05, 17:51 Temat: [dyskusja] owoce morza i ślimaki |
| Jadem ray w życiu ślimaki i... BYŁY SUPER! |
Temat: Przytyć!!! |
zarazik1
Odpowiedzi: 44
Wyświetleń: 17476
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2015-04-05, 17:49 Temat: Przytyć!!! |
Problem przytycia jest ważny, ale niedoceniony. Tak samo sprawia problemy, jak nadwaga.
Większość osób powie: "super, jesteś szczupły, ciesz się" lub "extra, możesz jeść i nie tyjesz". Tyle, że ilu znam takich osób, każda ma z tego powodu kompleks, że wygląda jak szkieletor.
Tyć też trzeba umieć. Błagam, nie odsyłajcie do McD. Trzeba zwracać uwagę na jakość posiłków ich ilość. Ważna jest podaż kalorii, ale większą uwagę powinien skupiać indeks glikemiczny.
Widzę, że temat jest chwytliwy. Cieszę się, bo buduję nową stronę o zdrowym żywieniu, dietach w popularnych chorobach i o otyłości czy niedowadze.
Zdajecie sobie sprawę, jak dieta jest ważna w codziennym życiu? |
Temat: Szał na bieganie |
zarazik1
Odpowiedzi: 62
Wyświetleń: 24736
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2015-04-05, 17:45 Temat: Szał na bieganie |
Ja biegam amatorsko, do 7km w 40-45 minut podczas jednego wyjścia. Robię to dla siebie, ale zauważyłem, że świetnie rozładowuje to moje nerwy |
Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ? |
zarazik1
Odpowiedzi: 170
Wyświetleń: 51276
|
Forum: Ruch i odżywianie Wysłany: 2015-04-05, 17:44 Temat: co trenujesz ? a może uprawiasz coś amatorsko ? |
Uwielbiam biegać amatorsko. Zwykle daję radę przebiec dystans 7km w czasie do 40-45 minut.
Jak kiedyś czytałem, to optymalne tempo i obciążenie dla kolan. |
Temat: Na co zwracasz uwagę słuchając utworu? |
zarazik1
Odpowiedzi: 42
Wyświetleń: 16168
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2015-04-05, 17:43 Temat: Na co zwracasz uwagę słuchając utworu? |
Ja zwracam uwagę głównie na melodię utworu jako całości: muzyka + tekst. Ważne jest dla mnie, aby wpadało w ucho |
Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
zarazik1
Odpowiedzi: 287
Wyświetleń: 76540
|
Forum: Muzyka Wysłany: 2015-04-05, 17:42 Temat: Czego słuchacie ? Rock, metal, hip-hop, regge lub techno? |
Ja lubię muzykę poważną lub filmową (ta przecież też jest gałęzią muzyki poważnej). Naj, naj lubię muzykę organowa (takie wielkie coś, co stoi zwykle w kościołach i ma metalowe lub drewniane rury)
Ale nie potrafię słuchać tego 24h/7d. Dobrymi utworami puszczanymi w radiu nie pogardzę |
Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje? |
zarazik1
Odpowiedzi: 88
Wyświetleń: 33496
|
Forum: HydePark Wysłany: 2015-04-05, 17:40 Temat: Czy jesteś podatny na reklamy i promocje? |
Ja reklam emitowanych w TV bardzo nie lubię. Mam wrażenie, że albo robią z nas głupków (żeby gorzej nie powiedzieć), albo myślą, że nimi jesteśmy.
No z całym szacunkiem, ale:
- jak wyskakuje mi na ekranie baba z rozdartym ry.. buzią, to wcale mnie nie zachęca,
- jak jem obiad i słucham o podpaskach, żylakach odbytu itd... to krew zalewa.
Tak wiem, trochę czytałem o psychologii reklam. Mają wkurzyć, zdenerwować, bo łatwiej zapamiętać produkt. Ale czy to działa na ludzi inteligentnych?
A na stronach czy blogach reklamy toleruję, czasem lubię nawet. Wszystko zależy jak bardzo są nachalne. |
Temat: [serial] Vikings |
zarazik1
Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 8857
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-05, 17:37 Temat: [serial] Vikings |
A ja Ragnara nie lubię za to, że dał się innej zwabić. Dobra, wiem. Mam za miętkie serce |
Temat: [Serial] Gra o Tron |
zarazik1
Odpowiedzi: 100
Wyświetleń: 30793
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-05, 17:35 Temat: [Serial] Gra o Tron |
| Podbijam, Yennefer, pamiętasz tytuł? |
Temat: Najlepszy horror? ^^ |
zarazik1
Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 6328
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-05, 17:34 Temat: Najlepszy horror? ^^ |
| Ja ostatnio oglądałem The Atticus Institute. Polecam. |
Temat: Muzyka filmowa |
zarazik1
Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 14221
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-05, 17:32 Temat: Muzyka filmowa |
Oh! Muzyka filmowa jest najlepsza
Lubię:
- Lorentca za "Bandytę"
- Ennio Morricone za wszystko, szczególnie Jego partie smyczkowe.
- Hansa Zimmera za... chyba wszystko |
Temat: [horror] Paranolmal Activity |
zarazik1
Odpowiedzi: 30
Wyświetleń: 12802
|
Forum: Filmy i seriale Wysłany: 2015-04-05, 17:30 Temat: [horror] Paranolmal Activity |
Jak dla mnie Paranolmal Activity nie jest mistrzostwem, ale nie należy do komedii.
Uwielbiam oglądać horrory, stąd już po samej muzyce czy grze aktorów wiem, kiedy "coś wyskoczy". Ale nigdy nie psuje mi to oglądania.
Tak się zawsze zastanawiam nad komentarzami "nudy", "typowy" itd. Tyle, że co można udoskonalić w horrorze? Zawsze musi wylecieć jakiś duch.
No właśnie, bo lubię horrory z aktywnościami paranormalnymi. Krew i flaki mnie nie ruszają, może to przez zawód? |
| |