pomoc Blogspot
|
Jak usunąć widgety Share it: twitter, digg itd
|
Witam ponownie,
Czy jest sposób na usunięcie z szablonu dodatków typu Share it ? Chciałabym zostawić jedynie odsyłacz do facebooka, pozostałe z chęcią wytnę. Próbowałam grzebać w kodzie szablonu, ale wycinanie "po mojemu" nic nie dało.
Pozdrawiam aleena
http://bibliotekapsp2opole.blogspot.com/ |
Ostatni post
Odpowiedzi: 6
|
brak statystyk
|
Mój blog to piotribasia.blogspot.com Problem polega na tym, że niechcący usunąłem statystyki i teraz jak chcę dodać gadżet statystyk to pokazuje mi że już jest dodany i nie mogę ponownie go dołączyć. Chodzi o stat24 |
Ostatni post
Odpowiedzi: 1
|
Problem z ilością postów na stronie głównej
|
Mam problem z postami, bo na stronie głównej ciągle wyświetla mi się najnowszy jeden post a chciałbym żeby było ich kilka, a najdziwniejsze jest to że w Projekcie mam ustawione na 5, więc ja już nie wiem Pomóżcie |
Ostatni post
Odpowiedzi: 4
|
Przeniesienie widgetu
|
Witam, chciałabym dowiedzieć się jak przenieść widget "Strony" z bocznego menu na zakładki u góry.
http://siostra-ronnie.blogspot.com/ |
Ostatni post
|
Stare tło przebija na nowym szablonie
|
Witam,
Zmieniłam szablon na bloggerze ale mam problem z tłem. W nowym szablonie:
http://btemplates.com/201...te-libera/demo/
białe tło, które jest w oryginale, zastąpione zostało przez obrazek, z którego korzystałam kilka szablonów temu i to nie na tym blogu, tylko na drugim blogu, również założonym na blogspocie.
Jak się tego pozbyć?
Proszę o pomoc
Dziękuję i pozdrawiam
aleena |
Ostatni post
Odpowiedzi: 2
|
Wyświetla Read more » i Czytaj więcej »
|
Witam mam problem a dotyczy tego że przy każdym poście wyświetla mi Read more » jak i Czytaj więcej... nie wiem co z tym problemem zrobić??
Mój blog: http://djvinexus.blogspot.com/
pozdrawiam |
Ostatni post
|
Obramowania wszystkich elementów strony
|
Witam
Spodobał mi się wygląd bloga: humanista-na-gieldzie.blogspot.com
Chciałbym ustawić podobne obramowanie wszystkich elementów na stronie na moim blogu finansestudenta.blogspot.com
Jak to zrobić?
Z góry dzięki za pomoc
[ Dodano: 18-11-2011, 10:49 ]
Poradziłem sobie w pewnym stopniu i jestem zadowolony z efektu.
Rozwiązaniem jest wybranie w projektancie szablonów, szablonu typu „rewelacja”. Musiałem trochę wyedytować nowy szablon, ale ogołnie wyszło całkiem ok. Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam |
Odpowiedzi: 0
|
[blogger] jak zrobić archiwum ukrywane pod buttonem?
|
Temat wydzielony stąd.
Anulaa89 napisał/a: Drugie moje pytanie: Jak widać zrobiłam sobie takie jakby menu na blogu i chciałabym tam również dodać Archiwum bloga. Czyli po kliknięciu w grafikę rozsuwałoby się archiwum. Czy jest taka możliwość?
Korzystasz zapewne z tego skryptu: rozwijane menu - przynajmniej na to wskazuje kod elementów menu.
Anulaa89 zaczynasz od części II
część I
Jest to dość stary poradnik. Kod Javascript: wystarczy wkleić raz w dokumencie (np. przy pierwszym menu, w polu gadżetu HTML/Javascript), potem jedynie określać jakie elementy mają mieć expandit: Kod <h6 style="font-size:8pt" onClick="expandit(this)">Tytuł działu</h6> a jakie display:none; i wypełniać ich wnętrze Kod <span style="display:none;">
<BR>1.wiersz
<BR>2.wiersz
<BR>3.wiersz
<BR>4.wiersz
</span> W ten sposób można zbudować menu składające się z wielu elementów
Mając taką wiedzę i użyty kod javascript przynajmniej raz - Ty masz wklejony 4 razy (do każdego przycisku) - możemy dopisać jedynie expandit i display do odpowiednich elementów w kodzie szablonu i powinno działać
Instrukcja napisana dla opcji Hierarchia (rozwijana lista z latami i miesiącami).
Gadżet archiwum ma identyfikator BlogArchive1, przechodzimy zatem do edytora HTML i oszukujemy fragment w tym stylu (rozszerzamy szablony widżetów): Interesują nas dwie rzeczy: nagłówek i boks z treścią. Do h2 dopisujemy funkcję otwierania/zamykania, zamiast: Kod <h2><data:title/></h2> będzie zatem: lub w przypadku obrazka tę linię zastępujemy kodem z obrazkiem: Następnie linię Kod <div class='widget-content'> zamieniamy na:
część II
Teraz przenoszenie tego elementu do reszty przycisków menu (instrukcja indywidualna dla Anulaa89, ale da się ją zastosować w innych przypadkach):
Oprócz tego co wykonaliśmy do tej pory musimy jeszcze przenieść gadżet archiwum bliżej reszty. W zakładce "Układ" przenieś go pod menu (złap i przesuń), zapisz układ. W sąsiadujących teraz gadżetach musimy zmienić wartości marginesów. Twój gadżet z menu ma identyfikator HTML9 (inni czytelnicy muszą sprawdzić jaki id="tutaj" ma ich gadżet), archiwum BlogArchive1. Przechodzimy do edytora HTML szablonu i w sekcji CSS dodajemy to:
Kod #HTML9 {margin-bottom: 0;}
#BlogArchive1 {margin-top: 0;}
#BlogArchive1 img {display: block; margin: 0 auto;} zapisujesz zmiany i potem wykonujesz wszystko z części I
daj znać czy działa |
Ostatni post
|
nie widać przycisków udostępniania i edycji
|
Witam . Tym razem nie widać u mnie przycisków udostępniania , Ta opcja zaznaczona jest w opcjach posta . Jednak praktycznie nie widać ,że jest włączona. Tak samo jest z przyciskiem szybkiej edycji... Proszę o pomoc.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-05-04, 05:00 ]
masz podobny problem? zadaj pytanie. |
|
[blogspot] jak wkleić kod buttona toplisty?
|
Dodałam swojego bloga do toplisty i dostałam kod buttona, ale nie mam pojęcia jak mam go wkleić na swojego bloga ... Może ktoś wie jak to zrobić i powie mi w jak sposób ( chciałabym aby pojawiła się taka ikonka , żeby mogli w to klikać ) z Góry dzięki :** |
Ostatni post
|
Obrazek PNG
|
Witam ,dziś moim problemem jest to ,że gdy wkleję do posta obrazek z rozszerzeniem .PNG tło obrazka jest o wiele jaśniejsze od tła postu. Można to zobaczyć w tym poście :
Kod http://wwewynikigal.blogspot.com/2011/11/jomo.html
I teraz moje pytanie ,czy da się zrobić tak ,aby tło obrazka było na prawdę przeźroczyste ? |
Ostatni post
|
[blogger] Zmiana czcionki w opisie bloga
|
Hej!
Htsz pomogłeś mi zmienić miejsce opisu bloga, który znajduje się pod tytułem bloga.
Teraz jest tak jak chciałam - po prawej stronie ;-)
Ale mam kolejne pytanie, jak mogę zmienić czcionkę tego opisu.
Jak otwieram zakładkę układ i dalej edycja nagłówku, to tam się nie da nic innego zrobić jak tylko dany blog opisać tekstem.
Natomiast w ustawieniach zaawansowanych zmienić mogę tylko kolor tej czcionki.
Próbowałam także za pomocą 'czcionka strony' gdzie mam ustawiony GEORGIA dla wszystkich rzeczy prócz tytułów postów oraz tytułu bloga.
Ale jak zmienię na tę co jest w tytule bloga, to będzie blog zupełnie nieczytelny.
Czcionka którą chciałabym mieć w opisie bloga to "hOMEMADE APPLE", to czcionka internetowa. I jeszcze jedno, czy da się by rozmiar tej czcionki w opisie bloga był taki sam jak w tytule bloga?
Z góry WIELKIE DZIĘKI za pomoc! ;0) |
Ostatni post
|
Animacja ze zdjęć w poście - jak to zrobić?
|
Witam serdecznie,
bardzo proszę o pomoc w temacie zrobienia slideshow (bardzo prostego) i wklejenia go na stronę bloga (mam na blogspocie).
Dokładnie chodzi mi coś takiego jak w poniższym linku:
http://lachadam.blogspot....0&max-results=4
Przedostatni post na tej stronie (nvestety nie da się skopiować dokładnego adresu tego posta)
Czy jest to możliwe przy użyciu Picasa albo innego programu, który ale jendak nie będzie pokazywał reklam danego portalu oraz nie będzie przeskakiwał na stronę źródłową po jednym obejrzeniu slideshow?
Próbowałam na Photosnack ale efekt końcowy nie zadowala mnie w 100%.
Zależałoby mi na tworzeniu takich prostych animacji ze zdjęć bez korzystania ze skomplikowanych programów na pc lub w necie.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam,
Ula |
Ostatni post
Odpowiedzi: 17
|
Usunięcie cieni przy gadżetach - szablon Picture Window
|
Witam. Chciałabym usunąć te paskudne cienie z paska gadżetów. Ponieważ denerwuje mnie to wyróżnienie każdego gadżetu. Myślałam, że usunięcie ramek coś da - ale niestety pozostały te okropne cienie.
Drugie moje pytanie: Jak widać zrobiłam sobie takie jakby menu na blogu i chciałabym tam również dodać Archiwum bloga. Czyli po kliknięciu w grafikę rozsuwałoby się archiwum. Czy jest taka możliwość?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Ps. adres mojego Bloga: http://anulaa89.blogspot.com |
Ostatni post
|
Bardzo powolne ładowanie paska gadgetów
|
Moim problemem jest to ,że pasek gadgetów ( Strony , archiwum bloga itp.) bardzo długo się ładuje . Powodem na pewno nie jest ilość widgetów ,ani nic związanego z postami. Wchodząca na mój blog WWEWynikiGal Można się o tym przekonać.
[ Dodano: 04-11-2011, 21:51 ]
Ciekawostka : Gdy już wejdziemy w posta wtedy pasek od razu się pojawia . Wejdziemy na stronę główną i znów wolno. |
Ostatni post
Odpowiedzi: 3
|
Problem z miniaturkami postów udostępnianych na FB
|
Witam,
Nie mogę się uporać z miniaturkami przy udostępnianych postach na facebooku.
Przy udostępnianiu posta mam możliwość wybrania tylko miniaturki pierwszego zdjęcia w poście, a do tego jest przycięta i strasznie złej jakości.
Problem nie występuje, gdy chcę udostępnić stronę główną, bo wtedy mogę wybierać spośród dobrej jakości i nie przyciętych zdjęć, dostępnych na całej stronie.
Co zrobić, żeby przy udostępnianiu postów generowanie miniaturek wszędzie działało tak samo jak na stronie głównej?
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 05-12-2013, 16:45 ]
zobacz także sugerowanie zdjęć podczas publikacji linków na Facebooku i Google plus
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-08-22, 05:33 ]
wątek z 2015 większe zdjęcia w linkach do postów udostępnianych na facebooku |
Ostatni post
Odpowiedzi: 10
|
Tło podstrony
|
Witam dziś moim problemem jest obrazek tła na PODSTRONIE . Mam obrazek i wszystko działa , ale powtarza się . A chciałbym aby Ten obrazek przewijał się razem ze stroną , tak jak robi się to na stronie głównej . Kod mojego tła wygląda tak : Kod .date-outer {background: transparent url() repeat center center;}
body {background: url(http://www.wwe.com/f/show/skin/20110614_raw.jpg) repeat center center;}
</style>
<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
</div>
<table align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" class="tr-caption-container" style="clear: left; margin-bottom: 1em; margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center;"><tbody>
<tr><td style="text-align: center;"><div class="separator" style="background-color: black; clear: both; color: white; text-align: center;"> |
Ostatni post
|
Konkretny problem z muzyką na blogu
|
Witam
Jak mógłbym zrobić tak, że :
-Ktoś wchodzi na bloga, słyszy dany utwór, utwór się kończy i nie jest grany jeszcze raz. Utwór odtwarzany jest automatycznie po włączeniu strony, ale można dodać opcje, żeby wyłączyć utwór (jakby wersja z przekreślonym głośniczkiem).
JAK TO ZROBIĆ??
GHOST BUSTERS!!! |
Ostatni post
|
Obrazek obok obrazka
|
Chciałbym tak rozmieścić obrazy : Czyli po prostu jeden obok drugiego .A dałoby rade jakoś inaczej ? [Szybciej] Bo trochę tego jest . Dokładnie tyle :http://www.wwe.com/superstars/halloffame/inductees . Chciałbym u siebie na blogu coś podobnego.
A i jeszcze coś np. tu : http://www.impactwrestlin...Wrestler-Roster
Zaznaczam wszystkie obrazki Ctrl+C Potem na blogu Ctrl+V i są jeden obok drugiego.
Tak to wygląda u mnie na blogu :http://wwewynikigal.blogspot.com/p/tna-wrestling-roster.html
To jest strona innej federacji . A chciałbym te pierwsze mieć jeden obok drugiego . |
Ostatni post
|
Jak zmienić tekst w oknie udostępniania
|
Witam,
Obiecuję, że szukałem, ale nie znalazłem (albo znalazłem, ale nie zrozumiałem
Po umieszczeniu widgetów w stylu SHARE IT kiedy je klikam otwiera się okno "udostępnij ten link"
Niestety tekst "opisu" bloga cięgnie się z pola "etykieta bloga"
Co muszę zrobić aby ten tekst permanentnie zmienić lub aby w tym polu pojawiał się tekst z "opisu bloga"
pozdrawiam
Kilmar
homelovin.blogspot.com
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-07-23, 23:34 ]
// UWAGA //
wątek z 2015 Własny tytuł, opis i większe zdjęcia w postach udostępnianych na facebooku |
Ostatni post
|
zniknęły elementy po prawej stronie bloga
|
Witam,
z niejasnych przyczyn zniknęły elementy strony.
http://modlinlotnisko.blogspot.com/
Na stronie głównej ich nie ma, a na stronie "Informacje i Plany" są.
Co się zepsuło?
[ Dodano: 18-10-2011, 12:25 ]
Okazało się, że nie zniknęły całkiem, ale są pod postami. Na stronie "Informacje i plany jest OK, a na stronie głównej jest na dole zamiast z boku.
Ma ktoś pomysł jak to poprawić? |
Ostatni post
|
[blogger] Jak posortować wpisy tematycznie?
|
Witam Was wszystkich, potrzebuje pomocy mam bloga ania-zwierzaki.blogspot.com potrzebuje pomocy, robie bloga o zwierzetach, chce podzielic zeby wszystko bylo posortowane tzn. psy, koty, choroby psow np. w dziale psy itd itd nie mam pojecia jak to zrobic prosze Was o pomoc.. pozdrawiam serdecznie
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2017-06-30, 18:39 ]
zobacz również:
kategorie, etykiety, strony - adresy URL podstron na bloggerze |
Ostatni post
|
Link do bloga zamiast wyświetlenia profilu
|
Pytanie może wydać się banalne, jednak od ponad godziny nie mogę znaleźć odpowiedzi w internecie.
Jak na blogspocie zmienić własny profil tak, aby po kliknięciu na mój podpis w komentarzach nastąpiło przekierowanie na mój blog (był link do strony) zamiast mojego profilu profilu?
Będę wdzięczny za pomoc. |
Ostatni post
|
Import bloga ,błąd
|
Witam, za exportowalem bloga i i założyłem nowego i teraz chce zaimportować ale wychodzi jakiś błąd. Co zrobić? |
Ostatni post
|
Czy i jak w Bloggerze zastępujemy wtyczki SEO
|
Wtyczki takie jak All in one SEO Pack czy można jakoś zastąpić ich funkcje w bloggerze.
Ostatnio czytałam ,że umiejętnie korzystając z tych wtyczzek ułatwia się pozycjonowanie.,a jak to się robi w Bloggerze.
Dziękuję za pomoc |
Ostatni post
|
[blogspot] własna tracklista z odsłuchem
|
witam, jak zrobić tracklistę mp3 z kilkusekundowym odsłuchem na blogspota?, fajnie by było jak żeby też goście mogliby głosować na te mp3.
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2015-05-04, 05:00 ]
masz podobny problem? zadaj pytanie. |
|
Dłuższy obrazek w nagłowku.
|
Chciałbym ,aby mój obraz , który wstawiam w nagłówku był na całą długość strony . Niestety mi go ucina . Wiem ,że był już takie tematy ,ale nie mogę ich ogarnąć.Proszę o pomoc
Proszę bardzo : http://wwewynikigal.blogspot.com/
A i lepiej zadzwonić do wróżbity Macieja ![Kosmica TV] |
Ostatni post
Odpowiedzi: 5
|
Zwiększenie dostępności bloga.
|
Mam świeżo [parę dni temu] założonego bloga, niestety ruch na nim jest, jakby to powiedzieć, niewykrywalny;D Blogspot z tego co się już dowiedziałem nie ma podstawowej i ogólnej wyszukiwarki blogów co utrudnia znalezienie nowo powstałych kont. Próbując znaleźć w google po słowach kluczowych też go nie mogłem dorwać a chciałbym żeby był widoczny tak samo jak sporo fajnych blogów w tym serwisie, jak zwiększyć mobilność i dostępność bloga w sieci prócz wstawiania linku do niego na innych kontach? |
Ostatni post
|
Jak oblac reklame adsense tekstem?
|
Witam. chce wstawić reklamę adsense w poście tylko nie wiem jak oblać ta reklamę tekstem... bardzo prosze o pomoc
[ Dodano: 20-05-2011, 18:02 ]
Ok już po problemie ,<div style="float: left">REKLAMA ADSENSE</div> Pozdrawiam |
Ostatni post
|
Ukryte posty, ukryte kategorie, ukryte tagi
|
Witam, czy da się publikować posty w ukrytych kategoriach? - takich, które nie będą wyświetlane na stronie głównej a dopiero po wybraniu danego tagu/etykiety?
Praktycznie - na swoim blogu lansuję głównie ślubne fotecki - jest to fajne narzędzie marketingowe, jednak mam sporo zdjęć, które również chciałbym "wgrywać w internet" ale nie chcę aby plątały się ze ślubniakami. Chcę uniknąć sytuacji, kiedy potencjalna przyszła Panna Młoda wchodząc na mojego bloga, na dzień dobry ujrzała zdjęcie dziurawej skarpety na wersalce (które dla mnie ma dużą wartość sentymentalną - dla Niej - nie koniecznie).
[ Komentarz dodany przez: Htsz: 2014-03-23, 17:37 ]
zobacz także Jak zrobić ukryty wpis na bloggerze? |
Ostatni post
|
|