Własnie zrobiłam sobie dwa paski zakładek jeden pod nagłówkiem i drugi nad i jest dokładnie tak jak sobie to wymyśliłam
Wszystkie obrazki pochodzą z Bloggera oprócz nagłówka który wkleiłam w gadżecie Html/Java script
Mój nagłówek jest w formacie BMP i nie dało się wgrać do Bloggera tak aby nie stracić na jakości. Zawsze przemieniał go na jpg i robił się rozmazany. Przez zewnętrzny serwer się da ale teraz nagłówek który jest w środku ładuje się na końcu.
Ale i tak jestem zadowolona
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Też postanowiłam sama zrobić pasek stron. Graficznie już zrobiłam, wszystko poprzecinałam, itd. Ale nie mam pojęcia jak wstawić to na bloga. Czytam i czytam i nic nie rozumiem...
Jak wgrać te zdjęcia bezpośrednio na blog? I w którym miejscu mam wrzucic to
Wybierasz z listy dodatków HTML/JavaScript, wklejasz do niego . I oczywiście ustawiasz ten dodatek w tym miejscu bloga, w którym mają sie strony pokazywac (mniemam, że pod nagłówkiem).
ouou4 napisał/a:
Jak wgrać te zdjęcia bezpośrednio na blog?
Picassa? Wrzucasz je tam (konto na picassie jest połączone z blogiem), nastepnie kopiujesz sobie linki do obrazków i masz
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
nastepnie kopiujesz sobie linki do obrazków i masz
zaznaczmy, że najpierw można je sobie wrzucić do pustego wpisu (szkicu), ustawić wszystkim "oryginalny rozmiar" i dopiero kopiować adresy (z widoku HTML)
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
kombinujesz. Po co wrzucac, jak można sobie pokopiowac z Pisaccy bez żadnego dodatkowego przerzucania. U mnie działało 3 razy (tyle razy zmieniałam te paski u mnie) i ani razu sie nie wykrzaczyło
______________________________________________________ [you] , a Ty kim, kim dla mnie...?
kombinujesz. Po co wrzucac, jak można sobie pokopiowac z Pisaccy bez żadnego dodatkowego przerzucania.
To do mnie? Wcale nie trzeba wchodzić na Picasę, wszystko robisz w kokpicie bloggera. Tworzysz nowy wpis na blogu (tylko szkic, nie publikujesz), załączasz obrazki prosto z dysku i pobierasz ich adresy
To do mnie? Wcale nie trzeba wchodzić na Picasę, wszystko robisz w kokpicie bloggera. Tworzysz nowy wpis na blogu (tylko szkic, nie publikujesz), załączasz obrazki prosto z dysku i pobierasz ich adresy
wchodzisz na picasse, dodajesz zdjecia hurtem (nie pojedynczo jak do postu) i też masz adresy
Ostatnio zmieniony przez PannaNienaganna 2012-07-28, 21:36, w całości zmieniany 1 raz
wchodzisz na pisace, dodajesz zdjecia hurtem (nie pojedynczo jak do postu) i też masz adresy
Możesz zaznaczyć wiele zdjęć z dysku i wgrać je jednocześnie, możesz zaznaczyć wiele zdjęć i wstawić je do wpisu jednocześnie, możesz przełączyć się na widok HTML i masz wszystkie adresy razem
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).