Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2010-05-18, 21:55
Zanim koryta i wały będą cacy minie dość sporo czasu i wątpię, by aktualne pokolenia tego dożyły, więc lepiej męczyć się z własnym zabezpieczeniem, czy bez niego?
Tereny podmiejskie Bytomia w okolicy Reala zostały podtopione i tramwaje nie kursują.
Moją szkołę też zalewa, bo budynek ma nieszczelne okna -
Krzysiek, u mnie kilka okolicznych wiosek pozalewało, teoretycznie moje miasto od wschodu jest odcięte, od zachodu jeszcze troche dróg jest co można przejechać (na Cieszyn np.). Jak usłyszałem, że z Porąbki-Żar z elektrowni wodnej mają spuszczać wodę plus woda z Goczałkowic to będzie dopiero przerąbane i dopiero ludzi podtopi ...
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
a u mnie na razie sucho, nawet nie pada.
i nawet jak tu powódź będzie, to wszystko spłynie do sąsiadów, a jak coś zostanie, to nasze podwórko jakoś szybko chłonie wodę i jeszcze nigdy tu wody nie było, nawet w piwnicy, czuję się więc stosunkowo bezpiecznie, mimo tego, że tutaj do rzeki jest dość niedaleko...
pamiętam jak tu ulicami rzeka płynęła, współczuję więc tych u których ten poziom wody na ulicach jest za wysoki.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Dzisiaj kolega się mnie zapytał jak tam Wrocław stoi z powodzią i nie wiedziałem co mu odpisać... od niedzieli nie wchodziłem z domu =.= a telewizor włączyłem może raz. Postanowiłem nadrobić zaległości i z tego co wyczytałem na stronach jesteśmy w miarę przygotowani do fali, która ma dotrzeć do Wrocławia nad ranem w piątek. Przygotowane są zbiorniki odciążające, sprzątane są zatory na rzece. Zobaczymy jak to będzie...
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
godson90
Wysłany:
2010-06-03, 16:25
Cóż, straty są ogromne, ale to wszystko dzięki Panom, którzy rządzą tym krajem.
Dlaczego powódź nie dotknęła Niemiec ? Bo po 97' przeznaczyli ok. 200 mln na zabezpieczenia.
U nas wygląda to mniej więcej tak : powódź > odwiedziny "przydupasów" z rządu > śmieszne odszkodowania . . .
A powinno byc tak : powódź > koniec powodzi bo kasa z odszkodowań została wcześniej przeznaczona na ulepszanie wałów i rowów melioracyjnych.
Znając życie za ok. 2/3 lata nadal stanie się to samo i dalej będziemy świecic oczami jak debile.
Polska to zacofany kraj i nie sądzę by w przyszłości się coś zmieniło.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).