Eh, to głupie.
Jak ktoś wierzy, że jakaś starsza pani co go pierwszy raz widzi na oczy rozłoży nie wiem jakie karty i mu powie przyszłość to powodzenia. Nie lubię takich głupot, bardzo nie lubię.
Ale swoją drogą kiedyś nic nie było w tv i przełączyłam na jakiś kanał co w kółko lecą wróżki i one są śmieszne Ten sposób w jaki opowiadają co widzą jest zaje***ty
Ezoteryka to moje hobby, także tu bym mógł podyskutować
Ogólnie widzę, że posługujecie się tak trochę stereotypowym myśleniem i nie do końca rozumiecie o co chodzi we wróżeniu, ale spoko, to standard
Oczywiście, że nikt nikomu nie powie, że cośtam się stanie czy że ma postąpić tak czy tak - a przynajmniej żadna wróżka/wróżbita nie powinien się tak zachowywać. Wróżka powinna pomóc podjąć człowiekowi decyzję, przedstawić możliwości - i to tyle. Np. Tarot nie przewidzi co się stanie, bo każdy człowiek ma wolną wolę i sam decyduje o swoim życiu. Ale można zapytać: "Co się stanie gdy zrobię to i to?" A astrologia to już zupełnie jest caaaałkiem inna kwestia i wcale nie służy do "przepowiadania" przyszłości
Natomiast druga strona medalu jest taka, że jak jest popyt to będzie i podaż - jeśli klient chce żeby mu przepowiedzieć przyszłość, to pojawią się takie "wróżki" które będą przepowiadać - mniej lub bardziej wyssane z palca rzeczy. Prawo rynku.
Ogólnie jednak jestem za tym żeby to był zawód. Jak z każdym innym zawodem - są fachowcy i totalni naciągacze.
Krzysiek napisał/a:
Skoro wróżka ma być pełnoprawnym zawodem, to dlaczego nie panie pracujące pod latarniami?
Noo te akurat również powinny zostać zalegalizowane w naszym kraju (tak jak są na zachodzie).
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Hehe, no dokładnie (swoją drogą to jeszcze jest niezłe, fajnie facet wybrnął ).
Ale te programy to właśnie tak jak mówię - odpowiedź na popyt, bo już samo "wróżenie na czas" pozostawia wiele do życzenia
Jest popyt to są ludzie, którzy się tym parają, własnie jeszcze są różne odmiany, tarot, numerologia... ja np. w tarota nie wierzę, ale już numerologia by mnie prędzej zainteresowała.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Sama nie wiem, czy wierzyć czy nie. Jedno jest pewne - dużo jest naciągaczy. Nie wierzę np. w tych wróżbitów i wróżki, które pojawiają się w telewizji, płaci się kupę kasy za połączenie. Do tego musi być energia człowieka, a jak przez telefon ją przekazać?
Moja mama ma bardzo dużo kart, ja mam kilka talii, a do moich ulubionych należą Lenormand. Można w to wierzyć, albo i nie, ale dużo rzeczy się sprawdziło. Nie można brać tego na poważnie, ale np. w Polsce najsławniejsza wróżka współpracuje z Policją. Moja mama kiedyś u niej była i wszystko się sprawdziło, a to co powiedziała było prawdą. Jak to wyjaśnić? Nie da się.
Matko, co za artykuł, aż poczułam ślinę autorów na czole...
W każdym razie, przechodząc do sedna, wróżka jako zawód faktycznie zdaje się być zabawna. Jak sklasyfikować coś, co w połowie zostało wymyślone, a w połowie jest niezbadane? Nie zrozumcie mnie źle, ale przyjmuję do wiadomości, że po prostu są jeszcze rzeczy, których nauka nie odkryła i nie opisała. Zupełnie jak kiedyś to było np. z cyklem słonecznym.
Ja nie ufam telewizyjnym wróżom i wróżkom. To są oszuści. Tak się nie wróży - ja sama wróżyłam i zdarza mi się to do dziś (tarot). Zasada jest prosta. Kontakt z klientem jest w tym przypadku podobny jak ten, w którym katolik idzie do spowiedzi. Nie powinna o tym słyszeć cała Polska, to sprawa między wróżącym i człowiekiem poszukującym pomocy. Ot, zdanie staroświeckiej młodej dziewczyny...
Teraz powstała możliwość rozmowy z wróżkami przez kamerę na prywatnych transmisjach. Próbowałam i zapłaciłam można powiedzieć grosze. Jak dla mnie było satysfakcjonując a pierwszy raz się odważyłam.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).