Htsz
Blogger Product Expert Blogowicz.Team
Zaproszone osoby: 84
Imię: Arkadiusz Narowski
Pomógł: 816 razy Wiek: 39 Dołączył/a: 01 Sty 2006 Posty: 8949 Miasto: Wrocław
|
Wysłany:
2010-02-09, 03:09 [Internet] łącza w Dialog nawet do 100MBit/s
|
|
|
We wrześniu rozmawialiśmy o super prędkościach w UPC sięgających nawet 120 Mega i wtedy zastanawiałem się jak długo konkurencja każe na siebie czekać, bo to było raczej nieuniknione. Dialog postanowił obudzić się ze snu zimowego i leci z atrakcyjną - jak na operatora tego typu - ofertą. Prędkości rosną stopniowo, możemy mieć usługę 1, 2, 4, 6, 10, 20, 50 i 100 Mega. Atrakcyjny jest także upload, bo przy prędkościach wyższych od 6 Mega rośnie do 4MBit/s przy opcji 100.
dla mnie osobiście atrakcyjna jest oferta 20Mb/s i miałbym wtedy 1Mb/s uploadu - opłata miesięczna to 115PLN. W chwili obecnej za łącze 6/12 płace 105.01 jakbym chciał mieć coś za te same pieniądze, to mogę wziąć również 10Mb/s (upload 640kb/s) - na dniach będę wiedział czy w mojej okolicy jest już możliwość podłączenia takich prędkości
Większy download/upload przyda się do wideokonferencji, które uskuteczniam coraz częściej
cennik waha się wiec od 65.00 za 1Mb/s do 200.01PLN za 100Mb/s
dokładniejsze informacje znajdziecie tu:
http://dialog.pl/dialogin...ly.php?obj=3784
cennik http://dialog.pl/cms/upload/dialnet_mega-d3699.pdf
cieszy też sam fakt, że kolejny operator internetu wprowadza duże prędkości, nie jest to oczywiście to, o czym słyszymy w Japonii, ale jak na polskie warunki nasz internet zaczyna fajnie przyspieszać i nie związane jest to z astronomicznymi sumami
p.s. jakby ktoś z Wrocławia był zainteresowany ofertą Dialogu (internet, telefon, telewizja, komórka) to zapraszam do kontaktu z p. Ewą Pawlikowską +48505207503
----------
temat pokrewny: jakie masz łącze?
|
______________________________________________________ nie radzisz sobie? pomoc indywidualna oraz blogi i strony na zamówienie
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąć lubię to! na facebooku. |
|