ja z 4 letniego bloga odzyskałam tylko ok. 20 notek.
totalna porażka.
A ja nie odzyskałam i być może nie odzyskam nic (przez hasło).
Mam taką nieśmiałą nadzieję czy raczej pobożne życzenie, że Mylog chce zrobić wielki powrót jutro o północy... Takie efektowne wejście..
a czy są jakies inne strony oprócz archiv.org na których mogą być zapisane nasze blogi?
Świrowski [Usunięty]
Wysłany:
2009-01-03, 22:06
Pojedyńcze strony są zapisane przez wyszukiwarki internetowe w celach późniejszego identyfikowania wyszukiwanych treści i zwracania wyniku. Innymi słowy, z zapamiętanej strony są porównywane treści wobec zadanego pytania, i na tej podstawie podawany wynik. O ile Google ma opcję wyświetlania kopii strony, to np. Altavista nie, i szkoda, bo tam znalazłem kopię notki, o którą mi chodzi. Widzę, że w wynikach wyświetla kawałek pożądanej notki, ale nie ma możliwości pokazania kopii. Chciałem napisać do ich działu obsługi klienta, ale to po prostu porażka, na maile odpowiada automat, wysyła do innego formularza, a tam za Chiny ludowe i pół ameryki nie da się NIC wysłać.
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Wysłany:
2009-01-04, 10:30
Ale bloga na hasło, raczej nie da się odzyskać, chyba że Mylog wróci bądź udostępni blogi...
Świrowski dzięki, jestes boski. Nigdy nie sprawdzałam co oznacza >kopia< w googlach. Pobawiłam sie trochę i udało mi sie odzyskać część notek Dzieki wielkie
[ Dodano: 04-01-2009, 11:50 ]
w ten sam sposób przeszukałam inne wyszukiwarki, np netsprint i udało mi sie wygrzebac więcej notek brakuje tylko połowy czerwca i połowy lipca
miglu149 mm1
Imię: Piter Pomógł: 30 razy Wiek: 30 Dołączył/a: 21 Lip 2008 Posty: 2220
Możecie coś więcej powiedzieć na ten temat? Bo nie bardzo rozumiem to o kopiach a jestem zainteresowana
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2009-01-04, 13:16
Cornelia, chodzi o kopię danej strony bloga w wyszukiwarce, tzn pod wyszukanym wynikiem masz odnośnik do Kopi strony zrobioną przez Google (tudzież inną wyszukiwarkę)
ja w google wpisałam po prostu adria86.mylog lub adria86.mylog.pl i wyszukało mi strony z tymi wyrażeniami. Niekróre to były strony z myloga, np jeden miesiąc
Przykład:
www.adria86.mylog.pl/archiwum.php?year=2007&month=12 - 17k - Kopia - Podobne strony
i klikając - kopia - pokazało mi mojego bloga. Sporo notek odzyskałam, Klikając -podobne strony - pokazywało mi inne strony z mojego bloga, inne miesiące. Może uda sie wam odzyskac całość, mi brakuje koniec czerwca, początek lipca, więc prawie cały blog odzyskałam
Część odzyskałam z netsprint.pl inna wyszukiwarka, robiłam tak samo jak w googlach
Mój blog nie miał hasła dostępu, czytać go mógł każdy i nie trzeba było podawać hasła, żeby go zobaczyć. hasło miałam tylko przy logowaniu się do panelu, ale to oczywiste
"Mój blog nie miał hasła dostępu, czytać go mógł każdy i nie trzeba było podawać hasła, żeby go zobaczyć. hasło miałam tylko przy logowaniu się do panelu, ale to oczywiste"
Podobnie było z moim blogiem. Mam problem z wyszukaniem paru notek. Początek bloga pisałam na wordzie na kompie co jest teraz na złomie, dopiero kilka notek wstecz wpierw pisałam w zeszycie i te, których brakuje mogę uzupełnić, a tych których ni ma w zeszycie...to boje się że nie odzyskam...
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).