siN, co do zlodzieji szablonow to planuje robic okresowe sprawdzanie czy na szablonach jest zachowana stopka specjalnym skryptem wiec nie widze problemu
w tym temacie chodzi raczej o zlodzieji grafik ktorymi czesto sa projektanci szablonow...
______________________________________________________ jestem moron i uzywam painta
a ty
Zaproszone osoby: 12 Pomogła: 14 razy Dołączyła: 15 Mar 2006 Posty: 834
Wysłany:
2006-04-23, 23:22
Zajrzalam dzisiaj na kilka przypadkowych stron z szablonami. Uswiadomilam sobie, ze nigdy nie powstrzyma sie tego beznadziejnego zachowania. Ludzi trzeba nauczyc, ze istnieje cos wiecej niz wziecie zdjecia z deviant i dodanie do tego boxu i paru brushy
Ktos moglby zrobic liste ze stronami, ktore tworza tak zwane szablony, ale boje sie, ze w koncu strona przestalaby sie ladowac, tak wiele by ich bylo
Trzeba uswiadamiac ludziom, ze zle postepuja.
______________________________________________________ Cross me, and you'll soon discover that under this playful, girlish exterior beats the heart of a ruthless sadistic maniac :>
oni są tego zazwyczaj świadomi ale wiedząc, że tak 'na szybko' im niewiele grozi nic sobie nie robią z tego to tak jakby pisać o junk food, ludzie znają konsekwencje, ale wielu smakuje hotbog i im nie przegadasz.
Frozen Lust napisał/a:
Ludzi trzeba nauczyc, ze istnieje cos wiecej niz wziecie zdjecia z deviant i dodanie do tego boxu i paru brushy
a po co uczyć, kto miałby to robic ? ja nie uważam się za takiego, który oficjalnie mogłby prowadzić lud w odkupienie ^^ raczej trzeba się uczyć i pokazywac umiejetnosci w pracach, ludzie jak zobacza, ze ich szablony sa dziwnie blade na tle innych sami zaczna szukac lepszych rozwiazan - potrzeba matką wynalazków
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Essi [Usunięty]
Wysłany:
2006-04-24, 17:52
Ktoś odwiedził właśnie mojego bloga z szablonami . Zapewne to była @Frozen Lust, ale w szczegóły wdawać się nie będę. Chodzi mi o to, że ja (jak to nazwaliście) kredytuje dane o autorach.
W starych szablonach tego nie ma, bo gdy ściągałam obrazki i nie zapisywalam autorów. Jak zaczynałam, w ogóle o tym nie pomyślałam. Myślałam, że deviant art to taki zbiór obrazków, które można ściągać kiedytylko się zechce. Dopiero później zauważyłam, że tu autorzy wystawiają swoje prace. I szanuje to. ale teraz po prostu nie mam zielonego pojęcia skąd one są. Jeżeli na deviant arcie znajdę przypadkiem autora któregoś z obraków - zmieniam podpis.
Jak już mówiłam teraz już dodajemy podpisy z autorami i ewentualnie linki do stron z patternami, teksturami. Ale co mam zrobić z poprzednimi szablonami.
Czy musze je skasować ??
Jak mówiliście dać linka do deviant artu to najgorsze. Lepiej by było jakbym w ogóle nie dała podpisu co do grafiki?
i wątpie aby pozwoliła ci na użycie grafik po zapytaniu jej.
i to mi sie właśnie nie podoba, ludzie lubią się chwalić, ale dzielić już nie, oczywiście wiadomo, że nie każdy przeznaczy grafike do czegoś co by nam odpowiadało, ale można np. powiedzieć aby dana osoba po zrobieniu szkicu szablonu/jakiejś innej pracy pokazała nam to, w momencie kiedy nam się to podoba dajemy pełną zgodę i rządamy kredytu, lub i nie. Chyba fajnie jest mieć świadomość, że ktoś chce używa naszych wytworów, ktore prezentujemy na popularnej stronie ? a jak sie robi to dla siebie no to po co to komuś prezentować
poza tym bardzo czesto ludzie dający cos na devianta korzystają z gotowych elementow, a ja nie widze gdzie oni wypisują strony skąd to biorą ?
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).