Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-06-17, 18:54
Hotaru napisał/a:
to aż tak dają popalić na przedmiotach rozszerzonych??
spokojnie, Hotaru! przedmioty rozszerzone są przez 3 lata, więc w pierwszej klasie nie należy się przejmować tym, że masz gorsze oceny z poszerzonych niż z tych 'podstawowych'. a poza tym rozszerzenie to rozszerzenie: łatwo nie jest.
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
sMiley, ale jednak wybierając rozszerzenie przygotowujemy sie na to, że ten przedmiot powinien nam łatwo wchodzić do głowy, albo na tyle się nim interesować, że go bardzo dobrze rozumiemy.
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-06-17, 20:53
Hotaru napisał/a:
sMiley, ale jednak wybierając rozszerzenie przygotowujemy sie na to, że ten przedmiot powinien nam łatwo wchodzić do głowy
Też tak uważam! Jeśli ktoś wybiera się do klasy matematyczno - informatycznej to powinno to oznaczać ni mniej, ni więcej, lecz tyle, że się lubi matematykę. Nie mniej jednak ciężko to stwierdzić w gimnazjum, ponieważ materiał w liceum (i jeszcze do tego rozszerzony) jest znacznie większy i trudniejszy aniżeli w gimnazjum.
Imię: Katarzyna Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 12 Lut 2009 Posty: 458 Miasto: Kraków
Wysłany:
2009-06-17, 21:02
Hotaru, też tak uważam, ale, jak to stwierdziła Inez, w gimnazjum ciężko stwierdzić co się tak mniej więcej lubi i z czego się czujesz mocna. czasami okazuje się, że po pół roku nauki stwierdzasz, że to jednak nie to i jest 'kiszka'...
______________________________________________________ sława przemija, ale internet pozostaje na zawsze
~Ferb
Wysłany:
2009-06-17, 21:08
Inez napisał/a:
I najczęściej tak sobie trwasz ucząc się tego, czego musisz
dokładnie. chociaż ja mam czasem wrażenie, że moi kochani profesorowie robią nam wszystko 'rozszerzone' bo w końcu "wy jesteście mat-fiz i możecie się dużo uczyć" (to jest autentyczna wypowiedź historyczki). ostatnio pani profesor od geografii uraczyła nas stwierdzeniem, że "tego nie ma na poziomie podstawowym, ale to każdy wykształcony człowiek powinien wiedzieć". i tym samym moja kochana klasa zaczęła się śmiać, że zmieniamy profil na mat-przyr-human i będzie super chociaż ja uważam, że jak na klasę z "rozszerzonym wszystkim" nie mamy zbyt dużo nauki
~Ferb
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-06-17, 21:13
Sama kończyłam mat - inf (rozszerzone: matematyka, informatyka, fizyka, chemia)
sMiley napisał/a:
wy jesteście mat-fiz i możecie się dużo uczyć (to jest autentyczna wypowiedź historyczki)
Nam historyczka zawsze powtarzała, że historia jest przedmiotem ścisłym, więc nauka tego przedmiotu nie powinna przysparzać nam większych problemów .
sMiley napisał/a:
tego nie ma na poziomie podstawowym, ale to każdy wykształcony człowiek powinien wiedzieć
Podobne teksty słyszałam z ust różnych nauczycieli .
Co do samych przedmiotów rozszerzonych to pamiętam jak fajnie mieliśmy na matematyce. Nie dość, że rozszerzona matematyka sama w sobie jest dość trudna (jak ktoś nie jest zdolny, albo nie ma zajebistego nauczyciela, który mógłby ten przedmiot logicznie wytłumaczyć to można zginąć z kretesem ) to gościu nam jeszcze wprowadzał pojęcia spoza całego materiału psiocząc, że ten materiał, który jest teraz jest do dupy, bo jak oni mogli to i to usunąć z programu! Ale w sumie wdzięczna mu za to jestem.
rozszerzona matematyka sama w sobie jest dość trudna (jak ktoś nie jest zdolny, albo nie ma zajebistego nauczyciela, który mógłby ten przedmiot logicznie wytłumaczyć to można zginąć z kretesem )
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).