mam totalnie sprany mózg.
prawie 50 zadań z matmy jednego dnia, to chyba za dużo.
podstawa mi się podobała, rozszerzenie... nie miałam z czym porównać, bo nigdy nie widziałam arkusza, ale... no będzie więcej niż 70 na pewno z tego rozszerzonego, nie narzekam chyba... bleh.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Ale mogli zrobić prostszy.. no ale.. ja cały czas będe marudził że ten egzamin mył do du.. i będę wierzył w to że uda mi się to dziadostwo zaliczyć ...
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Sabinsien56, chętnie, ale przyznam mam satysfakcję, koleżance która pisała rozszerzony wytłumaczyłem jej błąd w podstawowym z tymi ciągami co wychodziło -13 ^^ Zawsze to jakieś pocieszenie... wiedzę, że jednak będę miał te 16 pkt...
______________________________________________________ Czy trzeba być głupcem aby dostrzec pragnienia innych ?
Ja teraz czekam na sierpień ;]
Niby czemu to jest sprawiedliwe? Nie jest. Obowiązkowy polski to przy tym banał! Masz tekst i z niego odpowiadasz, na podstawie fragmentów, nie znając książki też coś napiszesz i zdasz...A jednak jeśli chodzi o mate to trzeba coś kumać i czasem tablice ze wzorami nie pomoga. I polski jest brany wszędzie pod uwagę, mata na kierunkach humanistycznych - nie.
Po co mi to skoro chce iść np. na historię sztuki, polonistyke czy politologie.
Mi by osobiście nie przeszkadzało, gdyby ścisłowcy nie musieli pisać polskiego.
Strelicja, zadania na 30% były na podstawie tablic, nawet sądzę że próg 50% dało się rozwiązać z tablicami. I wiem co mówię, bo sama patrząc na większość robiłam: O_o, po czym przy tablicach większość była prosta.
I nie mogłabym się wypowiadać, gdybym była orłem z matematyki, ale większość sprawdzianów mam napisanych na jeden, dwa lub trzy.
Mi polski poszedł o wiele gorzej niż matma, sama się dziwiłam. Pytania były ułożone nieciekawie, w takim stresie trudno cokolwiek skumać itd.
Sam pomysł wprowadzenia matmy uważam za bezsensowny, skoro schodzi do takiego poziomu. Jako maturzyści cieszymy się, że jest on łatwy, ale zarówno uczelnie i uczniowie dużo na tym tracą (o ile kiedyś uczniowi wystarczało 80% w dość trudnej podstawy, teraz MUSI przystąpić do rozszerzenia, bo matma podstawowa nie jest nic warta)
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).