Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-12-12, 17:22
a propos 'zapachów'. wiadomo, że na naszym ciele jest masa bakterii. jeśli się jakaś wydzielina z nas wydobywa, w tym wypadku krew, to te bakterie najzwyczajniej w świecie zaczynają działanie. trzeba zauważyć, że raczej przy stosowaniu tamponów tego 'smrodku' nie ma nie wiem, ja przynajmniej tego u siebie nie zauważyłam. to raczej przy podpaskach, w których idzie zakisić się, taki zapach się wydziela, ale nie jest on wyczuwalny przez osoby w pobliżu no ... chyba, że któraś nie dba o higienę.
ja podczas okresu biorę prysznic nawet 3 razy dziennie, bo tak czuję się rześko.
Bartek, zadziwia mnie Twoja wiedza na temat budowy kobiety biologii w szkole nie macie?
Ale coś w tym jest. Mój chłopak były też się przyznał, że przez długi czas swojego życia myślał, że kobieta ma tak naprawdę jedną aktywną dziurkę
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-12, 18:09
Amira napisał/a:
Mój chłopak były też się przyznał, że przez długi czas swojego życia myślał, że kobieta ma tak naprawdę jedną aktywną dziurkę
To ja się wcześniej uświadomiłem ale mniejsza to
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-12-13, 00:36
Niestety Amira, ale w polskiej szkole to raczej edukacja anatomi człowieka (jeżeli mówi się już o tematach związanych z narządami) kończy sie na siusiaku i siuśce.
Nie wiem dlaczego taka wstydliwość w naszym kraju panuje, przecież siostry sie nie zapytam ile ma dziur ?
Nie zgodzę się z tym. Nasza biologica powiadała o tym, że kobieta płodna jest w miesiącu 10-24 h plus tyle ile żyją plemniki wcześniej w jej organiźmie To, ze kobieta w ciąży może mieć lekkie plamienie, ale nie miesiączkę i tysiąc innych przydatnych pierdół Wydaje mi się, że to zalezy od tego jak nauczyciel oceni klasę i jej "zdolności poznawcze"...
godson90
Wysłany:
2008-12-13, 09:10
U mnie w szkole to nigdy nie słyszałem o okresie itd.
Dziewczyny o tym gadały między sobą a ja dopiero się dowiedziałem o "krwawej plamie" na końcu 2 gim. od koleżanki ;]
Może i dosyć późno ale ważne że chociaż wiem o co biega
my się na pamięć uczyłyśmy cyklu ==
ale faktycznie, to zależy od nauczycielki.
jjedna omijała temat reprodukcji (strona dalej jest rozmnażanie i narządy, od razu przechodzimy do ochrony środowiska ) jedna zrobiła materiał z nami normalnie.
Zaproszone osoby: 4
Imię: Krzysztof Pomógł: 17 razy Wiek: 33 Dołączył/a: 18 Maj 2008 Posty: 3466 Miasto: R-ków.
Wysłany:
2008-12-13, 10:24
rashell napisał/a:
my się na pamięć uczyłyśmy cyklu ==
ale faktycznie, to zależy od nauczycielki.
jjedna omijała temat reprodukcji (strona dalej jest rozmnażanie i narządy, od razu przechodzimy do ochrony środowiska ) jedna zrobiła materiał z nami normalnie.
Ja pierwsze lekcje o "tej" anatomii człowieka miałem już w 4 klasie podstawówki, 2 gim (też musiałem się uczyć całego cyklu) i teraz w 2 LO (też będę musiał się uczyć całego cyklu xd )...
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2008-12-13, 10:29
Mnie już w szkole podstawowej uczyli o rozmnażaniu, w gimnazjum omawialiśmy to już o wiele bardziej szczegółowo a w liceum to z koleżanką razem poprowadziłyśmy lekcję na temat antykoncepcji! Dzieci trzeba uświadamiać, a szczególnie facetów, bo potem myślą, że kobieta ma jedną dziurkę...
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2008-12-13, 20:36
no ja biologię miałam bardzo rozszerzoną, więc ciężko mi ocenić.
ale tak sobie myślę, że przecież nie tylko w szkole uczymy się o takich sprawach, no na litość boską.. trochę jakby w czasach kamienia łupanego się niektórzy zatrzymali
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Bartek WordPress.Klub Powrotny
Zaproszone osoby: 15
Imię: Bartek Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył/a: 18 Mar 2006 Posty: 734 Miasto: Freiburg im Breisgau
Wysłany:
2008-12-13, 23:11
Facetów powinna jedna dziura interesować, na reszte wylane
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).