nie ma niedomówień. proste postanowienie: tylko seks.
tak też można ;D tzn. no wiesz, ja np. to mam tego swojego byłego i póóóźniej doszło do tego, już byliśmy przyjaciółmi.. a kumpel tylko dla seksu to też doobra sprawa heh.
myślę że można to rozgraniczyć tylko w ten sposób, że przyjaciel od seksu, to taki, z którym przyjaźniło się już wcześniej, a kolega do seksu, to taki, z którym znajomość polega w większości własnie na kontaktach seksualnych ;D
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
Pomogła: 1 raz Wiek: 33 Dołączyła: 08 Maj 2009 Posty: 245
Wysłany:
2009-05-09, 11:38
Inez napisał/a:
Zastanawia mnie tylko co się stanie jak się wpadnie z takim fuckin' friendem...
Też właśnie, co potem?
Będziemy mieli układ tylko dziecko? >.<
Nie, nie, nie, układ tylko seks odpada, jak dla mnie. Chociaż wiadomo, czasem dobrze się dać ponieść chwili. ; p Cholera, to trudny temat. Bo np. ja nie zgodziłabym się na układ z facetem tylko seks, ale wiadomo jak jest, gdy jest się samym, emocję czasem biorą górę.
______________________________________________________ Ale on zmartwychwstał i wiedział o tym, czuł to całym swym odnowionym jestestwem,
a ona – ona żyła przecież tylko jego życiem.
Imię: Asia Pomogła: 39 razy Wiek: 36 Dołączyła: 21 Wrz 2007 Posty: 1500 Miasto: Warszawa
Wysłany:
2009-05-09, 14:52
Inez, no nie mów
nieodpowiedzialność odnosi się do całej zaistniałej sytuacji. mimo, że popieram takie 'związki' to nadal uważam, że są one nieodpowiedzialne.
______________________________________________________ teraz ja jestem sprite, a ty pragnienie
Imię: Magda
Wysłany:
2009-06-17, 16:47
Yzoja napisał/a:
bo przynajmniej możemy sobie szczerze powiedzieć jak było, bez obaw że zranimy swoje uczucia
Czy ja dobrze zrozumiałam? Jakby ci było źle ze swoim partnerem to mimo to udawałabyś że jest cudownie? Nie bardzo kumam, kumplowi możesz powiedzieć co ci nie pasuje, a partnerowi którego drzyłabyś uczuciem nie mogłabys powidziec prawdy? szczerze o tym porozmawiać? Wydaje mi się że o takich rzeczach trzeba rozmawiac, i nie patrzyc tylko na to z takiej perspektyw że się zrani uczucia. Fakt może być przykro, ale tu nie chodzi o obwinianie tylko o szczera rozmowe, zaufaną, mowimy co sie nam nie podoba, co chcielibysmy zmienić... To nie musi byc na zasadzie wyrzutów.
______________________________________________________ Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
Pomogła: 12 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2978 Miasto: Wrocław
Wysłany:
2009-06-17, 16:57
Endless Night, sądzę, że Yzoji bardziej chodziło o to, że kumplowi mogłaby to powiedzieć wprost, bez owijania w bawełnę, a z chłopakiem byłby problem, bo człowiek stara się, żeby go nie zranić. I ogólnie niektórym ciężej jest powiedzieć co i jak komuś, kogo się kocha.
Na całe szczęście ja z tym problemów nie mam i jak mi coś nie pasuje to walę prosto z mostu, najlepiej na gorąco. Oczywiście nie z jakimś wyrzutem tylko łagodnie.
Yzoji bardziej chodziło o to, że kumplowi mogłaby to powiedzieć wprost, bez owijania w bawełnę, a z chłopakiem byłby problem, bo człowiek stara się, żeby go nie zranić.
dzięki ;} dokładnie o to mi choodzi.
______________________________________________________ |||||
Innerpartysystem - die tonight live forever
kumplowi mogłaby to powiedzieć wprost, bez owijania w bawełnę, a z chłopakiem byłby problem, bo człowiek stara się, żeby go nie zranić. I ogólnie niektórym ciężej jest powiedzieć co i jak komuś, kogo się kocha.
ale powinno się zaufać osobie, którą się kocha. Jeśli kocha, zaakceptuje i uważnie wysłucha tego co się jej nie podoba, co przeszkadza. I nie obrazi się za choćby najmniejszy wybuch.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).