Wysłany:
2014-02-06, 23:24czy i kiedy warto prowadzić bloga lifestyle
To musi nieść ze sobą jakąś wartość - w postaci wiedzy lub ciekawej osoby. W przeciwnym razie popularność takiego bloga szybko się skończy.
Nie sądziłem, że będę go kiedykolwiek cytował, ale napisał coś co potwierdza moje przypuszczenia i mam nadzieję, że okaże się prawdą:
kominek.in napisał/a:
[..]zmierzch blogów stricte lifestylowych, czyli takich o wszystkim i niczym. Ile ich widzicie w rankingu? Poza mną i Elizą Wydrych nie liczy się w kraju żaden blog lifestylowy, ale jakże mocno trzymają się blogi tematyczne i zarazem bliskie lifestylowi. Karolina, Matylda, Paweł, Andrzej i jeszcze kilkoro innych są drogowskazem dla „młodych” blogerów. Najszybciej i najtrwalej przebijesz się, jeśli poza chęcią pisania o wszystkim, będziesz się także na czymś znał. Nawet ja zmieniam profil i mocniej skupiam się teraz na recenzowaniu i testowaniu. Pisanie o czym się chce i kiedy chce już się nie sprawdza. Trzeba się znać. Na czymkolwiek, to może być nawet niszowa tematyka, bo jak pokazują przykłady Żorża, Moniki, a nawet Łukasza i Romana – z każdego, nawet pozornie mało popularnego tematu – można zrobić doskonałego bloga.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
bo chyba to naturalny proces ewolucji - jeśli blog staje się dla nas czymś osobistym, to coraz więcej na nim osobistych rzeczy i nas samych. Mój z zamysłu miał być kontrowersyjny, śmieszny i o seksie, a potem stopniowo zaczęły dochodzić inne tematy i chociaż nadal jakoś się trzymam głównego nurtu, to coraz częściej pojawiają się zupełnie inne tematy. No i zrobił się taki lajfstajl.
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).