To, że ciągle mnie poprawiasz i wszędzie się udzielasz to też może być dla kogoś irytujące, a zauważyłeś żeby ktoś Ci zwracał uwagę? Każdy ma prawo pisać w taki sposób jaki uważa za stosowny. Nie widzę nic złego w swoich wypowiedziach
też polecam, tylko trzeba zwrócić uwagę bo niektóre zdjęcia tam zamieszczane posiadają klauzulę, że trzeba poinformować / zapytać o zgodę autora zdjęcia przed jego publikacją. Przynajmniej ja zwracam na to uwagę.
też polecam, tylko trzeba zwrócić uwagę bo niektóre zdjęcia tam zamieszczane posiadają klauzulę, że trzeba poinformować / zapytać o zgodę autora zdjęcia przed jego publikacją. Przynajmniej ja zwracam na to uwagę.
rzadko a jeśli już to przed pobraniem pojawia się formularz. Częściej jest wzmianka, że autor ma być umieszczony, wiec pod zdjęciem podaje autora i źródło
odpowiedź masz na poprzedniej stronie. To, że ludzie dodają tam obrazki nie oznacza, że mają na to zgodę. Zatem sama podejmujesz decyzję:
-robisz tak jak inni i ryzykujesz ewentualnym pozwem
-korzystasz ze stron udostępniających zdjęcia na wolnej licencji (opisanej pod fotkami)
-kupujesz na stockach.
Jeżeli nasze posty pomogły rozwiązać Twoje problemy możesz odwdzięczyć się, udostępniając link do tego forum na swoim blogu, fanpejdżu lub stronie!
Nie zapomnij kliknąćlubię to!na facebooku.
Mojego bloga odwiedza sporo blogerów (widzę po komentarzach), więc zrobiłam też post o legalnych źródłach zdjęć, podałam im sporo linków. Myślę, że trzeba sobie nawzajem pomagać i informować. Mam jakieś komentarze pod postem, że ludzie nie wiedzieli albo myśleli, że jak się da linka do źródła to już ok. Teraz już wiedzą. Mam nadzieję, że komuś pomogłam.
adrkwi napisał/a:
z tumblr.com korzysta wiele serwisów z tego co wiem ale ja bym nie ryzykował
Nawet nasza pierwsza blogerka w Polsce (jeśli wiecie kogo mam na myśli), dlatego myślałam, że to ok. Teraz już wiem, że się myliłam. Dziękuję
Nie możesz pisać nowych tematów. Zobacz szczegły. Nie możesz odpowiadać w tematach. Zobacz szczegły. Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
ogromna baza motywów WP, podzielona na kategorie tematyczne. Proste, jednostronicowe wizytówki lub zaawansowane układy, także z funkcją sklepu internetowego (ecommerce).